DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. prosince 2014

Home » » Death metal na Slovensku v roce 2014/ Death metal from Slovakia in 2014!

Death metal na Slovensku v roce 2014/ Death metal from Slovakia in 2014!


PERVERSITY - Infamy Divine
GOD DEFAMER - Relics













Blíží se pomalu konec roku 2014 a všude se začíná bilancovat. Pojďte se se mnou tentokrát podívat k našim slovenským sousedům a připomeňme si death metalové desky, které letos stojí určitě za povšimnutí.

BRUTE - Pillory
Jako první, kdo mě praštil brutálně death metalovou palicí přímo mezi oči, byli prešovští neznabozi PERVERSITY a jejich pořádně temná záležitost v podobě nového EP "Infamy Divine". Snad jedinou nevýhodou tohoto počinu je to, že je tak krátký. Přesto se tamním rouhačům povedlo doslova narvat do tak krátké stopáže neskutečné množství energie a tmy. Více v mé recenzi zde.

Druhými zástupci našich východních sousedů, kteří mě přesvědčili o svých kvalitách, byli po čtyřech letech se navrátivší GOD DEFAMER a jejich novinka "Relics". A to i přesto, že podobně směřovanému death metalu zase tolik neholduji. Pánové a jejich deska si to u mě doslova oddřeli. Důkazem budiž má recenze zde.
  


Posledním, kdo ke mě zaslal svoje CD "PiIllory" na recenzi (zde) byli klasičtí death metaloví brutalisté BRUTE. Již minulá deska "Sophisticated Atrocity" mi způsobila v uších pořádnou paseku. Abych pravdu řekl, u "Pillory" jsem nejdříve jen seděl několik poslechů s pusou dokořán. Tolik nihilismu, kopajícího materiálu a parádního zvuku jsem už hodně dlouho od "domácí" kapely neslyšel.  BRUTE jakoby připomínali nějaký pořádně nabroušený stroj na zabíjení. Nekompromisní, propracované a řezající album, jdoucí  až někam do nejskrytějších zákoutí mého mozku. Skvěle!

Je docela dost dobře možné, že byly na Slovensku vydány letos ještě další skvělé desky. Jen se ke mně bohužel nedostaly. Pokud tomu tak opravdu je, klidně mi napište. Dobrý death metal podpořím vždy rád (úsměv). Každopádně se opět ukazuje, že naši východní sousedé za to umí ve smrtícím rytmu pořádně vzít. Hrát tento styl není zrovna jednoduché, vyznačuje se velkou finanční náročností, není zrovna podporován tisíci fanoušky a nemá ani prostor v hlavním vysílacím čase v televizi. Snad tato moje krátká sumarizace alespoň trošku přispěje k jeho propagaci. Zajímavé je, že všechny kapely do toho jdou s obrovským nasazením i srdcem a jejich hudba je poctivá jako čerstvý vzduch v Tatrách.  Na Slovensku to zkrátka žije a já už se teď těším, co přinese příští rok! Na zdraví! Tentokrát třeba nějakou pořádně ostrou borovičkou.


 Asphyx says:
... about the best Slovakian death metal bands, which publish total, maniacal, dark, old school (and progressive - GOD DEFAMER) classic albums in Slovak republic in this year 2014! I recommend this bands! Cheers maniacs!
Share this games :

TWITTER