DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 27. listopadu 2015

Home » » Minirecenze/minireview - BLACKOSH - Whores, Booze & Black Metal (2015)

Minirecenze/minireview - BLACKOSH - Whores, Booze & Black Metal (2015)


BLACKOSH - Whores, Booze & Black Metal (Kurvy, chlast, black metal)
Cassete, vinyl, CD 2015, Iron Bonehead Productions

Když mi přišlo na recenzi nové album (některé songy jsou ale již staré, archivní) moravského barda Blackkoshe od německého labelu Iron Bonehead Productions, přiznám se, že jsem to nečekal. Já vlastně ani nevěděl, že má tomuto mistrovi s kytarou něco vyjít. Některé desky jeho domovských CALES mám rád, jiné méně, ale celkově vedu jeho tvorbu povětšinou v patrnosti. Začal jsem si zjišťovat víc informací a zjistil, že letošní novinka vychází zatím na kazetě a vinylu, na CD vyjde příští rok. A jak že je na tom hudební náplň?

Rovnou na začátek je nutno zmínit, že tohle je hudba pro hodně starý páky. Plesnivý hnilobný black metal, tak jak se hrával v dobách VENOM, pořádně protkaný punkem a českými texty. Ty jsou vcelku zajímavé. Na jednu stranu přisprostlé a jednoduché, ale to k tomuhle stylu patří tak nějak stejně jako roztrhaná džínová bunda. Nechci a asi nebudu tohle dílo velebit do nebes, ale musím uznat, že svoje zvláštní kouzlo dávných časů rozhodně nepostrádá. Album je takovou velmi příjemnou připomínkou třeba takových DARKTHRONE, MASTER´S HAMMER a odkazem doby, kdy ještě metal nepostrádal velký kus poctivé rebelie. Všechno je samozřejmě nahráno s nadhledem a vtipem. 



Občas mám sice trošku problém s tím, že nevím, zda se jedná ještě o legraci nebo je to už za mým vnímáním toho, co je ještě vtipné. Je to zvláštní, každý asi máme tu hranici "trapnosti" nastavenou jinak, ale já jsem do téhle desky zpočátku vůbec nepronikl. A to jsem se opravdu snažil.  Když to vezmu "kolem a kolem" a narvu si album do hlavy "horem i dolem", něco se mi líbí, něco méně a něco vůbec. Já vím, že v jednoduchosti je síla a že je to celé míněno jako žert. Jenže já se někdy zase tolik nesměji, nejsem chycený. Vím, že to bude nepopulární názor, ale mě ta čeština jednoduše občas ruší. A co si budeme povídat, mistr není zrovna moc dobrým zpěvákem (i když na zmiňovanou nahrávku to "stačí"). Na jeho způsob přednesu jsem si musel hodně dlouho zvykat. Nakonec se ale vše v dobré obrátilo a došlo k vzájemnému přenosu mezi mnou, hudbou a přivykl jsem i krkavčímu hlasu. Takže v závěru jsem vlastně celkem spokojený.

BLACKOSH nám letos přinesl desku plnou klasického black metalu, špinavých a ošklivých melodií a historie. Album s klidem mohu doporučit všem starším ročníkům, kteří vyrůstali na slavných kapelách jako jsou VENOM, DARKTHRONE, MASTER´S HAMMER. Novinka je nahrána s nadhledem a vtipem. Je kýblem plným rezavých melodií, houpavých rytmů a skřehotavého hlasu. Nečekejte zázraky, ale nahrávka se dobře poslouchá. Ne vše se mi líbí, ale jako celek stojí novinka rozhodně za pozornost. Staré blackové album, pro staré fanoušky, kteří mají mladou mysl! Dobrá práce!


Asphyx says:

BLACKOSH   bring us this year a record full of classic black metal, dirty and ugly melodies and history. I recommend this album to everyone, who is older, who grew up with famous bands such VENOM, DARKTHRONE, MASTER'S HAMMER. The news is recorded with detached view and wit. It's a bucket full of melodies, swinging rhythms and squawk voice. Don't expect any miracles, but the record is well for listening. I don't like everything, but as a whole the news would awaken your attention. Old black metal album, for old fans, who has young mind! Good job!

Share this games :

TWITTER