DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 28. listopadu 2015

Home » » Recenze/review - SERIAL BUTCHER – Brute Force Lobotomy (2015)

Recenze/review - SERIAL BUTCHER – Brute Force Lobotomy (2015)


SERIAL BUTCHER – Brute Force Lobotomy
CD 2015, Unique Leader Records

Jednou mi vyprávěl kamarád takovou vizi, ve které se nechal naklonovat. Jeho klon vyřizoval nepříjemné záležitosti, chodil za něj do práce a nakonec ho jen tak ze srandy zastřelil. Zajímavé a zároveň i nechutné, nehumánní. Jsme už takoví. Jako lidé na jednu stranu chráníme práva sériových vrahů, ale obětí si skoro nikdo nevšimne. Je to na diskuzi, ale takhle z nezaujatého pohledu si někdy říkám, jestli by nestálo za to obnovit trest smrti. Alespoň by měli případní vrahové z něčeho strach. Nevím, jak to řešit v případě klonů, ale čas zajisté ukáže své. Osobně bych asi svému klonu poměrně často nadával, proklínal bych ho, že je někdy moc velký dobrák a že se může pro druhé roztrhat. Neměl by pak čas si vůbec odpočinout a člověk by o něj měl až strach. Taky by poslouchal brutální death metal a tahal mi domů CD s nechutnými obaly. Třeba tuhle mi přinesl na ochutnávku novinku SERIAL BUTCHER s tím, ať na to kouknu a něco sepíšu. On prý psát nebude, nechce se mu. Alespoň ještě v něčem bych byl snad o trošku lepší.

Řezníci z Belgie se toho rozhodně nebojí a dodávají pořádně uleželé maso. Co na tom, že se jedná dnes již o takovou klasiku. Pánové si servítky neberou a předkládají nám svůj death metal bez jakýchkoliv zbytečností, kudrlinek a vyhrávek. Jedná se opravdu spíše o surovost, hudební násilí a inferno. Pro někoho to možná bude dnes již příliš tradiční, ale já si užívám ty libé tóny z patologických pavilónů nadmíru. Oceňuji velké nasazení, odhodlání pro to, dokončit bourání masa v co nejkratším termínu. Nikde nic neruší, jde se rovnou na věc. Belgičané místo toho, aby řešili nějaká preludia, tak raději rovnou říznou přímo do břicha. Sem tam se sice dočkáme lehkého zvolnění, ale to je způsobeno tím, že je nutné nástroje také někdy nabrousit. Rozhodně nečekejte bezhlavé mlácení a předvádění technických dovedností. Spíše se jedná o sadistické chirurgy, kteří si užívají svoji práci. Tady opravdu platí takový ten provařený vtip o tom, jak pan doktor operuje a operuje a najednou kouká, že pitvá. A klidně bych si vsadil na to, že na stole leží jeho vlastní klon.


Na méně zkušené, případně netrpělivé death metalisty bude album možná chvílemi moc monotónní. Ano, svým způsobem to může být pravda. Ten houpavý rytmus a stále stejná nálada dovede ukolébat. Nenechte se ale mýlit, deska i pro mě dozrála až po nějakém čase. Pro poslech je nutné se naladit spíše na brutální klasiku. Kdo tohle nedokáže, tak nahrávku pravděpodobně moc nedocení. Osobně mám podobné kousky chorobné hudby moc rád. Dodávají mi pocit toho, že alespoň někde existuje reálný smrtící kov a nejen „kosmické“, počítačově dodělávané produkty. Líbí se mi ta nálada a syrovost a hlavně jsem moc rád, že je z každého tónu cítit, že zde hrají opravdoví lidé z masa a kostí. A nebo jejich klony, ale to už dneska rozeznají opravdu jen odborníci na genetiku. Každý, kdo si rád jednou za čas „zapitvá“, každý kdo miluje horory, případně napínavé detektivky, by mohl být spokojen jako já.


SERIAL BUTCHER nám letos předkládají pořádně hnilobný náklad syrového masa. Brutální death metal v jeho klasické podobě zde zní velmi chytlavě a napínavě. Tradiční riffy, surový zvuk, houpavý rytmus dělají z nahrávky pořádně krvavou hostinu. Vítejte na zakázaných jatkách. Mistři řezníci zvládají svoje řemeslo nadmíru dobře. Nečekejte nic převratného, ale dobrou práci, kterou pánové opravdu umí odvést. Po stěnách stéká krev, někdo zase přinesl motorovou pilu a všichni amatérští patologové se usmívají. Dneska mají svůj velký den. Hudba je vhodná pro pitevní sály, pro operace bez narkózy i pro všechny ty, kdo se rádi bojí u hororů. Skladby doslova mokvají, cáká z nich hnis a morbiditě se meze nekladou. Osobně jsem si tenhle syrový death metal užil dosytnosti. Pokud máte rádi tradiční hodnoty ve smrtícím kovu, buďte vítáni. Dobrá a pořádně krvavá deska, která se opravdu povedla!


Asphyx says:

SERIAL BUTCHER gives us a very purid load of a raw meat this year. The brutal death metal in its own classic form which sounds very catchy and dramatic. Traditional riffs, raw sound, swing rhythm makes those records very bloody dinner. Welcome to forbidden slaughterhouse. The mister butchers know very well how to do their job. Do not expect anything special or unusual, however this is a very good piece of work. There is a blood running down the walls, someone brought a chainsaw again and all of the amateur pathologists are smiling. Today is their big day. This music is great for a dissecting room, for operation without an anesthesia, for everyone who likes to be scared while watching horrors. These songs are weeping, there is a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. I really enjoyed this raw death metal. If you like the traditional merits in death metal, you are welcome. Good and very bloody album which is very good! 


Seznam skladeb:

1. Hypovolemic Shock
2. Sadistic Spare Parts Surgery
3. Brute Force Lobotomy
4. Born On A Chopping Block
5. Bowel Soup
6. Fresh Frozen Females
7. Flayed Human Skin
8. Facialized By A Flamethrower
9. Rusty Lawnmowing Massacre
10. Worm Buffet


Čas: 40:59

 

Sestava/band:


Kurt Termonia : Vocals
Nico Veroeven : Drums
Kenneth Keysers : Guitar
Koen Verstraete : Bass


Share this games :

TWITTER