DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 29. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - SACROPHOBIA - Dark Requiems (2015)

Minirecenze/minireview - SACROPHOBIA - Dark Requiems (2015)


SACROPHOBIA - Dark Requiems
CD compilation 2015, Xtreem Music

Přeji dobrý den, vážení a milí přátelé. Dnes bych vás rád pozval na takový lehký výlet do minulosti. SACROPHOBIA je totiž kapela, která fungovala pouze v letech 1990 - 1994. Od té doby nevydala vůbec nic a byla uložena k ledu. Letos se rozhodl label Xtreem music, že vydá kompilaci pro všechny pamětníky a fanoušky. Přiznám se na rovinu, že z dob svého mládí se snad pamatuji, že mi někdo o téhle skupině něco říkal, ale žádné jejich demo jsem v ruce nikdy neměl. Ono tedy na rovinu, když si poslechnete, co pánové hrají, tak ani v dávných dobách to nebylo nic světoborného. Jedná se sice o solidní, klasický death metal, který tenkrát mohl někoho šokovat, ale spíše asi jen na lokání úrovni. Potíže mám trošku se zvukem, který dělá z celé nahrávky jakousi těžko vstřebatelnou kouli. Uznávám, kapela se určitě zasloužila o propagaci smrti a požívá jistě kultovního statusu, ale na mě ten chaos příliš nezabírá. Možná si jej užijí pamětníci, pár hledačů ve starých archívech a to je tak vše.

Kompilace je velmi syrová, dnes ale již poměrně nevýrazná a svým způsobem nezáživná. Moc dobře chápu, že některé songy se ve starých časech museli kopírovat na kazetách o sto šest a já si sypu popel na hlavu, že jsem o SACROPHOBII nic nevěděl, ale i tak se mnou tahle nahrávka příliš nedělá. Možná ze studijních důvodů, případně k založení do archívu dobré. Můžu také svým kamarádům říkat, cože to mám doma za zvláštnost, ale jinak nic moc. Mám rád staré desky, mám rád dobu svého mládí, ale tady se jedná jen o takový průměr.

SACROPHOBIA letos vydala kompilaci svých death metalových vzpomínek. Je určena věrným fanouškům a všem, kdo si na kapelu pamatují. Nemám k téhle skupině žádný osobní vztah a tak na mě jejich muzika působí velmi obyčejně a průměrně. Špatný je také zvuk, který někdy doslova bolí. Nechci nikomu hanit kult, ale nepřijde mi, že by SACROPHOBIA byla něčím zajímavá i v devadesátých letech. Kompilace je tak určena asi opravdu jen pro posluchače, kteří kapelu kdysi zažili. Ostatní spíše neocení. Jako vzpomínka dobré, jinak nic moc. 




Asphyx says:

SACROPHOBIA publish a compilation of their death metal memories this year. It is for loyal fans and everyone who wants to remember the band. I don't have  personal relationship to this band and their music is very ordinary and average. Also the sound is wrong, it  hurts sometimes. I don't want to defame the cult, but I think, that SACROPHOBIA wasn't interesting in the 90th too. The compilation is intended for listeners who knows the band. The others won't appreciate it. As the memory well, otherwise no great shakes.

Share this games :

TWITTER