DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 4. prosince 2015

Home » » Recenze/review - XTERNITY – Expulsion into Depth (2015)

Recenze/review - XTERNITY – Expulsion into Depth (2015)


XTERNITY – Expulsion into Depth
CD 2015, vlastní vydání

Už od té doby, co se narodíme, jsme jednou nohou v hrobě. Život nám klade do cesty obrovské množství různých nástrah a pastí a někdy je to opravdu těžké. Jsou lidé, kteří jako by byli prokleti a jejich svět je plný bolesti. Jestli existuje bůh, tak je to pořádně zlomyslný bastard. Horší je to ale s jedinci, kteří si pořád stěžují a přitom se mají jako prasata v žitě. Lháři, křiváci, sobci. Kolik jich každý z nás každý den potká? Srážka s blbcem dokáže zkazit celý den, případně i život. Je to mnohdy zapeklité. Když potkám během dne nějakého takového břídila, mám vždycky sto chutí mu vrazit jednu mezi oči. Jenže to bohužel nejde, člověk je nějak vychován a má své zábrany. Řeším to jinak. Dostanu vždycky chuť na nějakou jednoduchou, nekomplikovanou muziku. Všechny ty blitky, které jsem musel vyslechnout, musí nějak zase ven. Moje oko tentokrát padlo na německé XTERNITY. Jejich první dlouhohrající album se stalo mým „psychologickým průvodcem“ poměrně dlouhou dobu.

Přitom, když se na jejich desku kouknu s nadhledem a odstupem, rozhodně se nejedná o nic překvapivého, případně nového. Tahle německá parta maniaků hraje black, thrash, death metal, který není vlastně ničím moc zajímavý. Je to oddechovka, doplněk k dobrému pití. Nikde nic netlačí, hraje se ve stylu AURA NOIR, DARKTHRONE, DESTROYER 666, IMMORTAL a spousty dalších smeček, mlátících to v jednodušším duchu. Nevadí mi to, nehledám zbytečně komplikované postupy a v případě relaxace svého těla i mysli dokonce podobné kapely rád vyhledávám. Já vlastně ani nevím, čím mě XTERNITY zaujali. Možná to byl původně jen obal, znázorňující snad samotného Chárona, převážejícího za malý poplatek nebožáky na druhou stranu řeky Styx. Hudba je zde křišťálově čistá, dokonale předvídatelná, ale také svým způsobem chladná a naléhavá.


Občas mám problém rozeznat jednotlivé songy od sebe, někdy dokonce album odkládám s lehkým úsměvem na tváři, ale jsou chvíle, kdy na něj mám vyloženě chuť. Jsem moc rád, že jsem oproštěn od bodového hodnocení, protože němečtí válečníci jsou přesně tou skupinou, u které prostě nevím, jaké číslo bych ze sebe vyplodil. Sype jim to pěkně, některé momenty jsou opravdu hodně silné, ale musím mít na ně vyloženě náladu. Výhodou a vlastně i nevýhodou je to, že poslední dobou potkávám čím dál tím víc křivých lidí a tak potřebuji častěji restartovat. XTERNITY jsou pro tyto chvíle jako stvoření. Nic neřeší, „jen“ hrají. Akorát nevím, co budu dělat, až blbce odříznu, umlčím, případně pošlu do míst, kde je pořád tma. Nezbude asi nic jiného, než si narvat tohle album do mp3 a vyrazit na dlouhé projížďky na kole. Při této činnosti se mi zdají také čím dál tím víc vhodnější. Při poslechu by se chtělo zařvat: „Nepodporujte psychology, poslouchejte raději XTERNITY!“


XTERNITY jsou na své první dlouhohrající desce velmi chladní. Ostré, nekomplikované riffy se střídají s dunivými pasážemi. Dýchá na mě studený vítr ze severu a moje mysl je při poslechu čistá, jako hladina horského jezera. Pro odpočinek, relax, celkový restart organismu a očištění mysli, jsou tihle šílení Němci velmi vhodní. Nejedná se o nic převratného, ani dokonalého, ale drobné nedostatky jsou vyváženy nadšením a energií. Přijdu si jako při tanci, ke kterému mě vyzvali samotní nemrtví. Skáčeme do rytmu ze záhrobí, pijeme jen čistou krev a relaxujeme v ledové vodě. XTERNITY jsou zajímavým úkazem. Jejich hudba nepatří k těm objevným, ale dokáže mě svázat, vylouhovat a podchladit. Dávám si ji rád do hlavy ve chvílích, kdy je mi úzko a má hlava je zanesena přemírou informací. Black, thrash, death, který vás zmrazí a rozseká! Dobrá deska!


Asphyx says:

XTERNITY are very cold on their first long-play album. Sharp, not complicated riffs are mixed with booming passages. I feel the cold wind breathing at me from the north and my mind is clear during the listening, like a level of a mountain Lake. For rest and relax, a restart of your organism and clearing your mind, this German crazy guys are great for this. This is not something special, unusual, or perfect, however those few small mistakes are perfectly combine with enthusiasm and energy. I feel like I´m dancing with the dead creatures. We are jumping in the rhythm from the other world, we are drinking a pure blood and relaxing in a freezing water. XTERNITY are an interesting phenomenon. Their music is not a breakthrough music but it can hold and tie me, draw and refrigerate me. I like to listen to it when I have anxiety and my head is full of information. Black, thrash, death which would freeze and chop you up! Good album! 


Seznam skladeb:

01. Intro
02. Unstoppable Hatemachine
03. Punish the Torturer
04. Xternity
05. Amok
06. Dadaab
07. Dead Not Alive
08. Area Horizon
09. Darkness Inside
10. On the Graveyard
11. Expulsion into Depth


Čas: 42:33

 

Sestava/band:


Milan -vox
Simon -guitar
Sven -guitar
Sven Epping- drums
Thorben -bass


Share this games :

TWITTER