DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 15. února 2016

Home » » Recenze/review - DEIQUISITOR – Deiquisitor (2016)

Recenze/review - DEIQUISITOR – Deiquisitor (2016)


DEIQUISITOR Deiquisitor
CD 2016, Ancient Darkness Productions

Jsem znovu omráčený, potácím se v mrákotách. Osamělý ve své temnotě. Tahle hudba jde až na samotnou dřeň vašeho svědomí. Je zastřená, jakoby pokrytá pavučinou z krve, špíny, hnisu a zla. Není lehké skrz ní proniknout. Připomíná stěnu, která zničehonic povolí a zasype vás navěky pod lavinou z kamení, kostí a smrti. Hudba zde zní jako pomalé, opatrné otvírání obrovských vrat do samotného pekla. Pokud máte rádi třeba takové TEITANBLOOD, DIOCLETIAN, WITCHRIST, ARCHGOAT, měli byste pokleknout, sklonit hlavu a začít se k téhle kapela modlit. Dánské podzemí zdá se opět promluvilo. A to mocně a hodně hlasitě. Znalci hlukového utrpení si určitě rádi zarazí tyhle ostré hřeby do uší, zakroutí jimi a pak si propíchnou ušní bubínky. Tohle je neustálá a nikdy nekončící hniloba, přátelé. Mám strach, obávám se nejhoršího. Při  "Deiquisitor" se zdá být zlo zase jednou v převaze. Stejně jednou všichni zemřeme a tady je smrt tak blízko, skoro až hmatatelná.


První album kapely je nahrané snad v nějaké jiné dimenzi. Je totálně devastující, ničící vše živé. Je jako mrtvá voda, vychrstnutá do vašeho obličeje. Pro mnohé to bude až moc krvavé a špinavé sousto. Jenže pokud peklo existuje, tak v něm určitě zní podobné chvalozpěvy. Dal bych ruku do ohně za to, že když se tohle monstrum v roce 2013 zrodilo, bylo zatmění slunce. Ne, tahle hudba nemůže vznikat mezi lidmi, kteří nebyli prokleti. Spoutejte mě, svažte do kozelce, pověste na řetěz a až se mi odkrví celé tělo, tak mě vláčejte dokud neodejdu dobrovolně do záhrobí. Slyším řev samotné bestie. Už jsem zase zde, v podzemí, pohozený v jedné opuštěné kobce. Ze stěn stékají potůčky hnisu, proplétají se s odlesky zbytků světla. Užijte si to, za chvíli bude absolutní tma! Zhuštěná, karamelizující ve své podstatě. Skrz temnotu jako ostré kopí, projede lesklý nůž. Prokleje mě, uhrane a navěky stáhne mezi nesvaté ostatky.


Ukřižovaný, obrácený hlavou dolů. Krvácím z vytrženého srdce. Slyšíte to dunění? To se v Dánsku probudilo monstrum. Z úst mu vylézají klubka svíjejících háďat. Nekonečný puch, hnilobné kousky vznášející se páry. Navěky opuštěný, v hlubinách nekonečného močálu. Můj skelný pohled žaluje. Ožívají hadi, kdysi vytetovaní nebo spíše vypálení do mého těla. Jsou jako stigmata, jako odkaz dávného prokletí. Nevím, co psát o novince dalšího, zde slova nestačí. Mnozí ji určitě zavrhnou, odmrští se slovy o přílišném zlu. Pochopím to. Jenže my hraničáři, střežící tenkou linii mezi naším a oním světem víme své. Nastavím uši, nastražím všechny póry svého těla a rozpustíme se v nicotě. Bestie už zase řve!

DEIQUISITOR na své první dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. DEIQUISITOR se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!

Asphyx says:

DEIQUISITOR are on their first full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hell. DEIQUISITOR move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!

Seznam skladeb:

1. Black Matter Virtex
2. Altered Terrestrials
3. Celestial Rituals
4. Destroyer Of Worlds
5. Forgotten Origins
6. Converging Into Singularties
7. Through Ethereal Deeps
8. Elongated Crystal Skull
9. Dispensable Dieties
10. Yule Horror
11. Tempestous Radiance
12. Descensum

Čas: 33:54

Sestava/band:



HBC – bicí, zpěv
TFJ – kytara, zpěv, basa
DA - zpěv

Share this games :

TWITTER