DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 16. března 2016

Home » » Několik otázek – rozhovor s DEAD CARNAGE

Několik otázek – rozhovor s DEAD CARNAGE


Několik otázek – rozhovor s českou death metalovou kapelou DEAD CARNAGE


Ave, představ prosím našim čtenářům vaši kapelu. Kdy byla založena, jaký styl muziky hrajete apod.?

Ahoj. Nejdříve díky za prostor k prezentaci naší kapely. Skupina DEAD CARNAGE vznikla v roce 2013, prošlo jí pár vynikajících muzikantů a k dnešku se band ustálil v sestavě: vokál- Joshua (ještě aktivní v Circle of Nature), basa- Pedy (Antigod, Disfigured Corpse,Periferic), kytara- Yabback (Antigod, ex-Euthanasia), kytara- Milhaus (Disfigured Corpse, Pí, exG.O.R.E ) a bicí- Ferenc (Antigod, Disfigured Corpse, Periferic). Kromě zpěváka jsme z jednoho města, známe se už hodně dlouho, ať z pódií, nebo z hospody, takže v kapele panuje neskutečná pohoda, což je velké plus! Snažíme se hrát death metal, protože tenhle styl, ačkoli se to podle výčtu kapel kde ještě všichni působíme nezdá, je nám hodně blízký!!!

Kde a za jakých podmínek jste novou desku nahrávali, kdo měl na starosti zvuk, produkci, mastering?

EP "The only thing I ever wanted was to kill the God" se nahrávalo v červenci 2015 v GM studiu Jablunkov za výborné asistence Prcka a Čepy. Produkci mám na starosti já, jelikož všechny songy skládám a výrazný podíl na výsledném zvuku má kromě kluků ze studia a kapely hlavně Yabback, který je schopen naše představy o zvuku převést do reálu.


Jakým nákladem a na jakých nosičích byla novinka vydána (CD, digital, vinyl, kazeta)?

Jelikož nám to délka nahrávky umožňovala, vydali jsme ji jako mini-CD. Vydali jsme si to sami a šlo pouze o 100 kusů, které se rychle rozletěly mezi známé. Samozřejmě jsme posílali EP některým zinům a pořadatelům koncertů.  

O čem pojednávají texty, kdo je jejich autorem a jakým způsobem vznikaly?

Většinou pojednávají o nenávisti k církvi a její několik staletí dlouhou brutalitu při prosazování víry a shromažďování majetku, které trvá i nadále. Texty jsou výhradně prací Joshuy, kterému pošlu domácí nahrávku  s názvem songu, dále už má volné ruce při psaní a jelikož je na to geniální, nikdy jsme na textech nic neměnili.

Kdo vytvořil logo kapely, kdo se stará o grafiku a webové stránky? Co vy a sociální sítě? Přikládáte těmto věcem velký důraz?

Jako mnoho kapelám nám vytvořil logo Hadgi z Antigod, který nám po oslovení poslal svoji představu a já ho jen mírně upravil do podoby jako používáme teď. O další grafiku jako i o naše oficiální webové stránky se starám já, a naše, podle mne luxusní lyric videa k nahrávce, má na svědomí bubeník Ferenc. Sociální sítě využíváme. Je to v téhle době nejjednodušší cesta jak dostat informace mezi lidi, takže naše profily pravidelně aktualizujeme.


Které kapely patří mezi vaše vzory, kde berete inspiraci?

To je celkem těžké, máme velký rozsah co se týče kapel, které posloucháme a obdivujeme. Prakticky od heavy metalu přes thrash až po grind core. Co se týče mne, jelikož skladby skládám, asi je z nahrávky zřejmé, že death metal poslouchám hodně a inspirace jde právě z kapel tohoto stylu. Od českých, jako Hypnos nebo Fleshless, přes americké Cannibal Corpse, po švédsky death metal v podání Vomitory , Firespawn nebo Bloodbath. Není to o tom hrát stejně jako ta nebo ta kapela, každý z nás se snaží přinést do naší hudby něco z toho, co má rád, a výsledek je podle mne právě slyšet na EP.

Posílali jste svoji nahrávku na firmy (na které), jaká byla odezva?

No, zatím to s EP co se týče propagace, moc nepřeháníme. Tam kde jsme poslali, v 99% už mají plný plán na dlouho dopředu, nebo je vydání EP nezajímá. Ale negativní ohlasy typu: "To Vám nevydáme,to je hrozné!!!", jsme nedostali :-) . Proto jsme hodně rádi, že se nám ozval Hedron z Pařátu a nabídl nám vydání za což má naše velké díky!.

Kolik máte za sebou koncertů, kde hrajete nejraději (klub, festival) a které vystoupení považujete za nejlepší?

Máme za sebou pár dobrých koncertů a je nám jedno jestli hrajeme v klubu, nebo na festivalu. Výborný byl koncert jak na velkém pódiu Czech Death Festu 2015, v klubu Tattoo baru Aréna Havířov, nebo v malém klubu na B scéně loni na Guttural Gore Grind Mafia v Ostravě. Nehrajeme nyní tak často, vzhledem k časovému vytížení kluků v jiných kapelách, a k tomu, že se snažíme připravit materiál na debut, ale víme že rozhodující není velikost koncertu, ale atmosféra na akci!!!

Jaké máte plány do budoucna, čeho chcete s kapelou dosáhnout?

Nyní je pro nás všechny hlavní stoprocentně se připravit na nahrávání CD, které plánujeme na léto. Zhruba polovinu už máme hotovou a určitě to bude opět death metal podle našich představ jako na EP. Potom budeme uvažovat jak nahrávku vydat (i když nějaké nabídky už máme) a budeme se plně věnovat propagaci kapely. Cíl který máme, je skládat a hrát hudbu za kterou si budeme na 100% stát a  která se nejenom nám, ale i posluchačům bude líbit.


Na jakých kontaktech vás fanoušci najdou?

Náš oficiální web je: http://www.deadcarnage.cz/, facebookový profil: https://www.facebook.com/deadcarnage a profil na bandzone: http://www.bandzone.cz/deadcarnage

nebo v případě nabídky koncertů či jiných informací emailem: band@deadcarnage.cz
Na všech těchto stránkách nás můžou fanoušci kontaktovat nebo pouze sledovat co se v kapele děje.

Děkuji za rozhovor.

Díky i tobě !!!
Za DEAD CARNAGE

Milhaus 

Recenze/review - DEAD CARNAGE - The only thing I ever wanted was to kill the God (2015)

Share this games :

TWITTER