DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. srpna 2016

Home » » Recenze/review - SEASON OF SUFFERING – Evolve to Extinction (2015)

Recenze/review - SEASON OF SUFFERING – Evolve to Extinction (2015)


SEASON OF SUFFERING – Evolve to Extinction
CD 2015, vlastní náklad

Procházím se opuštěným labyrintem. Stojí kousek od bývalého Domu hrůzy. Kdysi tady ječely stovky děvčat, když na ně v pološeru vyskočil kostlivec, zakýval se nad nimi oběšenec, případně vypadla ze stěny umělá hlava. Malé děti z toho mívaly zlé sny a chlapi na sobě nedávali vědět, že se taky bojí. Mezi zrcadly do vedlejšího labyrintu se chodili všichni uklidnit. Sedával tady u pokladny jednonohý vrátný, který vyprávěl neuvěřitelné příběhy. Potom jednoho dne všichni odešli a veškerý smích zůstal navěky ztracený v chátrajících maringotkách. Pouštím si do uší nové album amerických deathařů SEASON OF SUFFERING a všechny dávné přízraky znovu ožívají. Po náměstí westernového městečka chodí najednou muž bez hlavy a já mám co dělat, abych neumřel strachy. Tahle muzika je hodně emotivní. Je v ní obsaženo něco, co probouzí stará duchy. Jakoby v ní byla otisknuta zloba dávných časů.

Popisovat hudbu SEASON OF SUFFERING je pro mě velmi těžké. Vlastně ani moc nedokážu kapelu k někomu přirovnat. Možná snad jakási kombinace starého death metalu se smrtícím kovem melodickým. Všechno je vyvážené a s až zarážející schopností složit dobrou skladbu. Skupina má opravdu schopnost vyvrhnout zajímavý motiv, krásnou pasáž, ale i až bolestivý kousek něčeho ostrého. Album je tak velmi pestré, propracované. Zajímavé je také to, že jsem si většinu songů pamatoval už po několika přehráních. A to doslova z paměti. Je to opravdu zvláštní kousek hudby. Zajímavý, originální a svým způsobem hodně nakažlivý. Já u poslechu „opravdu“ před sebou reálně vidím oživlý lunapark ze starých časů. Zmínit musím také velmi dobrý zvuk, který je řezající i bolestivý zároveň. K tomu nepostrádá tolik důležitý chlad, díky kterému jsou pánové právě tolik odlišní od ostatních.



Být v dnešní době jiný, nepodléhat zavedeným šablonám je hodně těžké. Ne, od téhle kapely to rozhodně není póza. Oni jsou zvláštní a současně zajímaví právě tím, že to z nich vylézá tak nějak přirozeně, automaticky. Připomíná mi to sledování nějakého přírodopisného filmu. Loví v něm šelma. Na chvilku je vám líto raněné laně, ale zároveň jste fascinováni tou dokonalosti zabíjení. Jedná se teprve o prvotinu a určitě se na ní několik nedokonalostí najde. Kupříkladu některé pasáže bych si dovedl představit o hodně kratší, ale to jsou jen takové drobnosti, abych také napsal něco negativního. Jako s celkem jsem nadmíru spokojen a zrovna k tomuhle CD jsem se vracel hodně často. Má v sobě něco až magického. Jsou to věci, které se velmi těžko vysvětlují, ale určitě to znáte sami. Něco vás prostě zaujme, vyvolá ve vás nějakou reakci.




„Evolve to Extinction“ je prvním albem kapely. A rovnou by se slušelo dodat, že velmi dobrým. SEASON OF SUFFERING jsou Američané, kteří uchopili death metal po svém, opravdu originálně. Kombinují na něm starou klasickou školu s moderními vlivy. Album je tak pestré, nenudíte se u něj a celkově vyznívá až magicky. Jednotlivé skladby nepostrádají tolik důležitý feeling a drive. Poslech mi připomíná výlet do opuštěného Domu hrůzy v nějakém starém lunaparku. Každým dalším setkáním s CD jsem znovu a znovu objevoval nové věci. „Evolve to Extinction“ je samotným poselstvím z Hádovy říše. Troufám si tvrdit, že každý fanoušek si na něm najde kousek toho svého oblíbeného smrtícího kovu. Osobně se mi nahrávka velmi líbí! Na to, že se jedná o prvotinu, dávám plný počet černých bodů. Death metalové album, které probouzí démony!

Asphyx says:

“Evolve to Extinction” is this band´s first album. And I have to say that it is good. SEASON OF SUFFERING are Americans who have their own death metal style which is very original. They combine old classic school with modern influences. The album is so colourful, it is not boring and it seems almost magical. Each song has the important feeling and drive. The listening feels like a journey into an abandoned house of terror in some old Luna park. Each meeting with this album makes me discover new things over and over again. “Evolve to Extinction” is the message from the Hade´s world itself. I dare to say that every fan can find at least one piece of his favourite death metal piece. I really like this album! Considering this is the first album by this band I have to give them full black points. Death metal album which wakes up demons!

Seznam skladeb:

01. Awaken Oblivion
02. Lay To Waste
03. Throne Of Wolves
04. Overthrow The Inquisition
05. Sacrificial Masses
06. Servants To Vermin
07. Synthetic Salvation
08. Atmosphere Of Ashes
09. Immortal Extinction
10. Savoring Butchery
11. Entombed In Flesh
12. Where Vultures Feast
13. Of Alien Origin



Čas: 45:28

 

Sestava/band:


Ivan Wilson – basa
Matt Hicks – bicí, zpěv
Ben Boyton – kytara, zpěv
Chuck Hudson – zpěv, kytara


https://www.youtube.com/channel/UCOWa9A7Pwfdqydwe3Ac8xLQ/feed
Share this games :

TWITTER