DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 26. září 2016

Home » » Recenze/review - BANISHER - Oniric Delusions (2016)

Recenze/review - BANISHER - Oniric Delusions (2016)


BANISHER - Oniric Delusions
CD 2016, Deformeathing Production

Nekonečná invaze technicky experimentálních kapel pokračuje. Poslední dobou je jich tolik, že jimi bývám mnohdy úplně zahlcený. Vezměte si kupříkladu polské BANISHER. Ti se zhlédli v takovém tom houpavém smrtícím kovu, se štěkajícím zpěvákem s natlakovanou energií v riffech a lehkou progresí ve skladbách. Splněno je vlastně vše potřebné k tomu, aby současný hudební intelektuál pokýval uznale hlavou a jal se diskutovat nad energetickým nápojem o nesmrtelnosti podobné muziky. Jenže já jsem starý pes, kterého jen tak něco nepřekvapí a tak se poměrně nudím.  Mám neodbytný pocit, že přesně dopředu vím, co přijde za další motiv, jak bude vše gradovat, bude se skákat pod pódiem, bude se řvát s až hard corevoým nadšením.


Kristova noho, asi jsem vyrůstal v jiném hudebním vesmíru, ale podobné produkty mi poslední dobou lezou docela krkem. Myslím, že i když se oprostím od svých starých předsudků a skromného názoru, že by z muziky měla být taky cítit určitá živočišnost a přistoupím na dnešní hru na metalové rádoby tvrďáky, tak pořád nemají BANISHER příliš co nabídnout. Chybí mi lepší produkce, výraznější zvuk (vždyť o něm to tady celé je, ne?). A to neberu v potaz, že je to celé uřvané jak důchodkyně před supermarketem. A abych nezapomněl. Pokud máte rádi poslední desky REVOCATION, DECAPITATED, tak si tuhle smečku můžete dosadit do stejné rovnice. 

Tak jsem těch třicet minut vydržel, dal je asi padesátkrát do hlavy a můj názor je pořád stejný. Omlouvám se, ale tohle je přesně typ metalu, který mi leze krkem. Poslechněte sami a uslyšíte. Já se pokřižuji v obráceném gardu, plivnu na kříž a nebudu chtít BANISHER už nikdy slyšet. Uff. 


sumarizace:

Oniric Delusions je nudné, obyčejné průměrné technické death metalové album. Tuctové nápady a hlavně špatná produkce dělají z novinky hodně nevýrazný materiál. Pokud máte chuť se unudit k smrti, tak si přehrávejte tuhle desku pořád dokola. Nebývám často v recenzích tolik negativní, ale BANISHER toho příliš na svém druhém albu nepředvedli. Pro mě osobně je to tak špatné, že ani nemám chuť psát další slova. Průměrná a šedá nahrávka, která nezaujme vůbec ničím.

Asphyx says:

Oniric Delusions is the exact type of an album which I don´t want to hear again. I just always wait until it´s finally over. Some ideas just cut my ears and I want to say that there are some passages when the sounds are false. Maybe this is just my feeling, however the album does nothing for me. And when it does something it´s not good. Long, slow motives, so called “sadness”, ordinary and not special voice. No, no and no again. This is something I don´t want to hear again. I´m sorry but this is really boring for me.  BANISHER recorded an album which does nothing for me. Too bad. 


Tracklist:
1. Axes To Fall
2. Human Factor
3. The Iconoclast
4. Notion Materialized
5. Synthetic Euphoria
6. Confront The Mass
7. The Fatal Parable Of A Certain Mercenary

band:
Szczepan Inglot - vocals Hubert Więcek - guitars Jacek Gut - drums Michał Bartosik - bass 

Share this games :

TWITTER