DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 14. ledna 2017

Home » » Recenze/review - DEMONSEED - Human Disposal Syndicate (2016)

Recenze/review - DEMONSEED - Human Disposal Syndicate (2016)


DEMONSEED - Human Disposal Syndicate
CD 2016, Lord of the Sick Recordings

Opuštěný statek, uprostřed lesů byl již dlouho obestřen krvavým hávem tajemna. Říkalo se, že se tam dějí divné věci. Rodily se v něm děti se smutným pohledem, širokými obličeji a děsem v očích. O okultních obřadech, které se prý pořádaly ve sklepeních pod statkem každý pátek, toho mnoho nevíme. Lidé si své příběhy vždy přibarvují, aby byli zajímaví. Jisté ale je, že dnes se všechny vraždy, které se tam staly, nikdy nevyšetří. Mrtvoly měly rozsekaná těla a vypadalo to, že se na nich vyřádil šílený sadista. Stále, když jedu náhodou okolo, tak mám pocit, že se nad celým stavením (dodnes opuštěným) vznáší krvavý mrak smrti.

Až se jednou odhodlám a vejdu dovnitř, pravděpodobně spatřím na stěnách otisknuté děsivé výkřiky, pohltí mě temné stíny místa a budu přemýšlet, co se tam vlastně tehdy stalo. Vstoupím se sluchátky na uších a s novinkou amerických death metalových klasiků DEMONSEED, kteří mi budou pomáhat pochopit všechno zlo doslova sálající ze všech místností. Houpu se do rytmu tradičních smrtících postupů, mám najednou v ruce sekyru a na dlaních krev.



"Human Disposal Syndicate" je teprve druhým albem kapely, což není od roku 1997, kdy byla kapela založena, příliš mnoho. O to víc si ale dali DEMONSEED na nahrávce záležet. Novinka je poctou devadesátkovému smrtícímu kovu v podobě, jak ho hrály americké kapely tehdejší doby (dosaďte své oblíbence a určitě se nespletete, případně poslechněte ukázku). Osobně se mi nejvíc líbí takový ten valivý devastující efekt, který opravdu (spolu s parádním syrovým zvukem) působí jako nějaký šílenec, který se rozhodl zničit všechna živá těla v místnosti a vnést mezi nás nehodné neodbytný pocit strachu. Novinka mě baví a baví mě natolik, že na nějakou dobu vytlačila z mého přehrávače i alba o hodně slavnějších smeček. Mám to rád podané takhle hezky po lopatě. Netřeba pořád hledat v hudbě nové postupy, občas stačí poctivé řeznické řemeslo. DEMONSEED jsou toho jasným důkazem. Skvělá krvavá práce!


sumarizace:

DEMONSEED jsou velmi zručnými brutálními řemeslníky. Jejich novinka sice není z nejoriginálnějších, ale řeže dobře, jako pořádně nabroušený skalpel. Proti takto podané hudbě nemám žádných výraznějších námitek. Na "Human Disposal Syndicate" nalezneme tradiční, klasický death metal, pořádně okořeněný šílenstvím. Nahrávka byla stvořena snad v nějaké opuštěné tovární hale, kde se scházejí samí amatérští patologové. DEMONSEED splňují všechny mé požadavky na dobrou, propracovanou a temnou desku. Fanoušci žánru by měli být určitě spokojeni, stejně jako já. Američané připomínají rozzuřenou a hladovou šelmu, právě puštěnou z klece. Death metalové album, které je syrové jako exhumovaný hrob! Hodně kruté a morbidní CD! Doporučuji!

Asphyx says:

DEMONSEED are very experienced brutal craftsmen. Their new album is not the most original, however it cuts very well. It is like a nicely sharped scalpel. This kind of music is not something I could degrade. You can find traditional classic death metal on "Human Disposal Syndicate" album and it is greatly spiced madness. The album must have been recorded in an abandoned factory´s hall – where are only amateur pathologists. DEMONSEED fits in my “good well prepared dark album” list. If you are a fan of this genre, you should be satisfied – just like I am. These Americans seem like a furious and hungry beast which has just been let out from its cage. Killer album!

Tracklist:
1. Human Disposal Syndicate
2. Searching Through The Carcass Of A Hooker
3. A Hopeless Concentration Of Carnal Misery
4. The Evil That Men Do
5. Children Of The Abyss
6. Prosthetic
7. Mongolian Death Worm
8. A Beast In The Field
9. Torn Apart By Wolves
10. Goats Go To Hell

band:
Chase Nunn - Vocals
Carlos Casillas - Guitars
Bob Vanover III - Guitars
Anthony Walker - Drums
John Trammell - Bass

Share this games :

TWITTER