DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 29. března 2017

Home » » Recenze/review - MARCHE FUNĖBRE - Into the Arms of Darkness (2017)

Recenze/review - MARCHE FUNĖBRE - Into the Arms of Darkness (2017)


MARCHE FUNĖBRE - Into the Arms of Darkness
CD 2017, BadMoodMan Music

"Sešli jsme se zde, abychom se rozloučili s člověkem, kterého jsme měli všichni rádi": začal svoji řeč pán z pohřební služby. Krásně sepsaná slova, ze kterých jsme měli pocit, že nebožtík bude časem svatořečený. Přitom jsme všichni věděli, co to bylo za špatného člověka. Představoval jsem si, jak jeho vystavená rakev hoří očišťujícím ohněm. Nikdo na pohřbu neplakal. 


MARCHE FUNĖBRE mi svým způsobem pohřební řečníky připomínají. Pomocí klasického doom metalu v podobě, v jaké jej hráli třeba takoví MY DYING BRIDE, NOVEMBERS DOOM, MOURNING BELOVETH, SATURNUS, KATATONIA, postupně navozují úplně stejné pocity, jako při loučení s tímto světem. "Into the Arms of Darkness" je jejich třetím dlouhohrajícím albem a je také velmi zdařilou výpovědí o smutku jako takovém.




Mohli bychom vznést tisíc připomínek k původnosti hudby MARCHE FUNĖBRE, ale já bych to takhle neviděl. Přijít v dnešní době s něčím novým v podstatě ani moc nejde a tak si raději užívám hudbu, která mě osloví. A Belgičané tomu co dělají rozumí na výbornou. Hrají si s melodiemi, až má člověk opravdu pocit, že jde položit květiny na hrob svých předků. V muzice zde není jen smutek, ale i jakási temná naděje, vznešenost, kostelní atmosféra, která dodává celé nahrávce na ještě větší přitažlivosti. Jakoby kapela předávala poselství o smíření se s osudem. V textech pánové odkazují na filozofii, literaturu a smrt. "Into the Arms of Darkness" je albem, které dokazuje, že i smrt může být krásná. Doom metal v chladné, inteligentní podobě. Vynikající!


sumarizace:

MARCHE FUNĖBRE mi svým způsobem připomínají pohřební řečníky. Pomocí klasického doom metalu v podobě, v jaké jej hráli třeba takoví MY DYING BRIDE, NOVEMBERS DOOM, MOURNING BELOVETH, SATURNUS, KATATONIA, postupně navozují úplně stejné pocity, jako při loučení s tímto světem. "Into the Arms of Darkness" je jejich třetím dlouhohrajícím albem a nutno říci, že také velmi povedeným. Belgičané tomu co dělají rozumí na výbornou. Hrají si s melodiemi, až má člověk opravdu pocit, že jde položit květiny na hrob svých předků. V hudbě zde není jen smutek, ale i jakási temná naděje, vznešenost, kostelní atmosféra, která dodává celé nahrávce na ještě větší přitažlivosti. Jakoby kapela předávala poselství o smíření se s osudem. V textech pánové odkazují na filozofii, literaturu a smrt. "Into the Arms of Darkness" je albem, které dokazuje, že i smrt může být krásná. Doom metal v chladné, inteligentní podobě. Vynikající!

Asphyx says:

MARCHE FUNĖBRE remind me funeral speakers in a way. Thanks to their classic doom metal (which is quite similar to bands like MY DYING BRIDE, NOVEMBERS DOOM, MOURNING BELOVETH, SATURNUS, KATATONIA) they evoke exactly the same feeling like when you are saying goodbye to this world. “Into the Arms of Darkness” is their third long-played album and I have to say that it is very good. Those Belgians knows what they do and they understand it perfectly. They play with melodies and you literally feel like going to a graveyard to put some flowers on your ancestors´ graves. There is not only sadness in their music but also dark hope, grace, church atmosphere which makes the whole album more attractive. Those gentlemen refer to a philosophy, literature and death in their lyrics. “Into the Arms of Darkness” is the album which proves that even death can be beautiful. Doom metal in cold, intelligent form. Excellent!

Tracklist:
1. Deprived (Into Darkness) (09:31)
2. Capital Of Rain (08:49)
3. Uneven (12:36)
4. Lullaby Of Insanity (14:50)
5. The Garden Of All Things Wild (12:26)

band:
Arne Vandenhoeck - vocals |
Peter Egberghs - lead guitars, vocals |
Kurt Blommé - rhythm guitars |
Boris Iolis - bass, vocals |
Dennis Lefebvre - drums

Share this games :

TWITTER