DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 8. září 2018

Home » » Recenze/review - DRAGHKAR - The Endless Howling Abyss (2018)

Recenze/review - DRAGHKAR - The Endless Howling Abyss (2018)


DRAGHKAR - The Endless Howling Abyss
EP 2018, Craneo Negro Records / Nameless Grave Records

Utíkám nekonečnou tmou. Přes obličej mě šlehají ostré větve popínavých rostlin. Krev mi odkapává na zem. Jsem raněný, zničený, dobitý. Musel jsme zmizet, vypařit se, být neviditelný. Za každým rohem vidím zlý stín. Jdou mi po krku, chtějí mě zabít. Celý svět padl na má bedra a již nějaký čas se zmítám v beznaději. Konečně nalézám opuštěnou skálu v horách. Usedám na staré obětiště, mumlám slova obrácené modlitby. Už to nebude dlouho trvat a budu mezi vámi, na onom světě.

EP "The Endless Howling Abyss" od amerických death metalistů DRAGHKAR se pro mě stalo velmi milým překvapením obzvláště ve chvílích, kdy mi začal připadat svět hodně černé místo k žití. Hudba plná zmaru, temnoty, smrti a beznaděje. Masivní riffy, úprkové bicí, vokál vytažený odněkud ze starých kobek. Co si víc může příznivec old school death metalu vůbec přát?



Na "The Endless Howling Abyss" naleznete kousek floridských smrtících odkazů, pořádnou porci Skandinávie, ale i klasickou evropskou školu (Řecko). V jednoduchosti a opakování je velká síla! Rakve praskají, lebky pukají, Satan se směje na svém trůnu. Pořád ale budu raději tady, kde vím co od koho čekat, než v ošklivé realitě. Letošní EP je plné dlouhých stínů, dobrých nápad, parádního obalu a hlavně totálně nakažlivé a mokvající atmosféry. Utíkám, potácím se, zanechávám za sebou krvavou stopu. Už abych byl zase u cíle a naplno si vychutnal zkažené chuchvalce nahrubo nasekané tmy. Jasně, tenhle death metal je starý jako samo peklo, ale právě proto mu možná věřím ještě víc. Má v sobě jiskřivost, energii a spoustu spálených kostí. DRAGHKAR nahráli dle mého skromného úsudku vynikající EP! Vítejte v pekle!


sumarizace:

Album maniaků DRAGHKAR bylo nahráno v samotném pekle! Nálada celé nahrávky je neskutečně tíživá, jednotlivé riffy návykové a hlas přerovnává kosti v márnici. Natolik je mocný. Kapela působí jako vyslanci od Belzebuba. Od úst jim zní obrácené modlitby, v jejich přítomnosti je cítit síra. Jejich old school death metal je absolutně uvěřitelný, zahraný s totálním odhodláním. Staré postupy z devadesátých let minulého století znějí v jejich podání hodně uvěřitelně. Jsou jako nějaká zákeřná droga, která vám způsobí halucinace. Budou v nich ožívat staří duchové, nemrtví a ocitnete se v tom nejhlubším podzemí. Svět v záhrobí je těžký, smutný a zlý. Stejně jako novinka "The Endless Howling Abyss". Připravte se! Zlo přichází. Reálný old school death metal s okultní náladou otevřených hrobů! Vynikající záležitost! Doporučuji!


Asphyx says:

The album by maniacs DRAGHKAR was recorded in the Hell itself! The mood of this record is so heavy. Each riff is very addicting and the voice line up bones in mortuary. That is how powerful it is. This band feels like envoys of the Beelzebub. There are backwards prayers coming out of their mouths. You can smell the brimstone from their presence. Their old school death metal is absolutely believable. They play it with so much determination. Old techniques from the 90ths of the last century sounds so believable with their music. These guys are like some bad drug which makes you hallucinate. There will be old ghost and the undeads coming back to live and you will be in the Hades world itself. This world beyond is hard, sad and cruel. Just like the new album "The Endless Howling Abyss". Prepare yourself! Evil is coming! The real old school death metal with an occult mood of open graves! Amazing thing! I have to recommend this!


Track List:
1. Traversing the Abyss
2. Swallowed by the Dark
3. Eternal Disintegration (Of The Body And Of The Mind)
4. Fading into Emptiness


DRAGHKAR is:
BW - Guitar, Vocals
Daniel Kelley - Bass
ES - Drums

Share this games :

TWITTER