DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 5. února 2019

Home » » Recenze/review - HROBAR - Rýchla smrť (2018)

Recenze/review - HROBAR - Rýchla smrť (2018)


HROBAR - Rýchla smrť 
CD 2018, Support Underground

Sranda musí bejt, i kdyby nás věšeli. Nemám pravdu? Pokud tento názor zastáváte, tak by se vám mohla líbit i nová deska slovenské kapely HROBAR. 20 skladeb, hozených někam mezi thrash až punk je zahráno jasnou řečí. Vtípky mezi skladbami, špinavý zvuk, tlak a energie. Vše stojí spíš na textech, hudebně je to samozřejmě trošku slabší. Ale myslím, že to zase tolik nevadí.

Legrace se dá dělat mnoha způsoby a HROBAR si vybrali humor vpravdě hřbitovní. Zaplať Satan nesklouzávají k trapnosti a tak se dá, při určité náladě a chuti, album poměrně užít. Nečekejte žádné velké umění, jde se spíše rovnou na věc, bez vytáček, syrově a upřímně. Spoustě lidem to sice nebude vyhovovat, ale já s kapelou nemám žádný větší problém.


Stylově lze skupinu zařadit někam na přelom osmdesátých a devadesátých let. U některých motivů jsem dlouho přemýšlel, kde jsem je slyšel. Nic nového pod sluncem, ani na hřbitově, dalo by se také napsat. Přesto přese všechno mají v sobě HROBAR určité kouzlo. Takhle k pivu a tanci, nemám nic proti. Rozhodně lepší, než spousta dnešních kapel, které se berou neskutečně vážně a nic z toho. S albem "Rýchla smrť" je aspoň legrace. Je sice faktem, že vtipy fungují jen po omezenou dobu poslechu, dvacet skladeb je opravdu hodně, ale punkověji naladění fans by mohli být více než spokojení. Možná bych si příště dal věští pozor na zvuk, produkci, asi bych desku i trošku zkrátil, ale já nejsem z těch, kdo by měl kapelám mluvit do jejich tvorby. Abych napsal nějaký závěr, tak naživo si na HROBAR s klidem zajdu, i nějaké to pivko popiju, pod pódiem postojím. Jak říkám, sranda musí bejt, i kdyby vás věšeli. O nic víc nakonec stejně nejde.



tracklist:
01. Hrobárina 
02. Do mŕtva 
03. Rešeto 
04. Vykopávka 
05. Doktor Krompáč 
06. Zubná víla 
07. Tvrdá zem 
08. Amen Tma 
09. Drevený spacák 
10. Zahrabaný s diplomom 
11. Buchty na pare 
12. Anča Dlaňovka 
13. Kopeme 
14. Čakan z Černobyľu 
15. Malá rakva 
16. Hrobokop 
17. Brigáda 
18. Na háku 
19. Lopatou po hlave 
20. Padla

band:
Mišo - gitara 
Maťo - basa a krasospev 
Lukáš - bubon

Share this games :

TWITTER