DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 4. dubna 2019

Home » » Recenze/review - ENCOFFINED - Casket Citadel (2019)

Recenze/review - ENCOFFINED - Casket Citadel (2019)


ENCOFFINED - Casket Citadel
CD 2019, Disembodied Records

Když se přesunete z klasických starých hřbitovů ještě víc do historie, zažijete věci o nichž budete mluvit jen šeptem. Pohřebiště stínů, polorozpadlé kosti, podivné polohy koster. Spousta artefaktů, které lze s klidem vysvětlit, ale také hromada tajemstvím obestřených kousků. Pomalu očišťuješ další mrtvé tělo. Pozůstatky tkání, běs a škleb. Přemýšlíš, jak ošklivou smrtí musel pohřbený zemřít a co všechno znamenají ornamenty vysekané do jeho kostí. Jsou věci mezi nebem a zemí, které nikdy nepochopíme. Byl pohřben za živa a pravděpodobně i proklet, stejně jako ty a death metal.

Argentinští smrtonoši ENCOFFINED museli svoji inspiraci čerpat opravdu na nějakém starém pohřebišti. Oldschool toho nejhrubšího zrna, hodně poznamenaný jak švédskou, tak evropskou i americkou školou devadesátých let, je toho jasným důkazem. Album se vás dotkne stejným způsobem, jako kostnatá mrtvola dávno pohřbeného umrlce.



"Casket Citadel" je deskou, která je oblečena v zastřeném zvukovém kabátě. Chřestí se pytlem plným kostí, skladby mají tolik důležitou atmosféru. Hraje se podle starých pravidel, vše má potřebný švih a drive. ENCOFFINED mě přesvědčili hlavně svým nadšením, uvěřitelnou touhou všechno zničit. Argentinci vlastně nepřinášejí nic nového do záhrobí, ale hrají opravdově, s typickým jihoamerickým přístupem k věci. Nahrávka tak působí opravdu jako hromada kostí a lebek, do které někdo hodil další mrtvé tělo. Až jednou strávíte noc v márnici s nebožtíky, tak nebudete chtít jinak. "Casket Citadel" je špinavým, surovým, chladným a nekompromisním albem. Nebude asi bourat žebříčky prodejnosti, ani se o něm nebude diskutovat v metalových kruzích, ale doopravdy mě baví. Víc nepotřebuji a vlastně ani nechci. Bodnutí rezavým death metalovým nožem přímo mezi žebra! Velmi dobře!



sumarizace:

"Casket Citadel" je albem, které se s ničím nepáře. Je ze své podstaty nechutné, krvavé, zničující. Nehledejte přehledné kousky dnešního death metalu, ani technické finesy. Jde se rovnou na věc, bez zbytečných masek a přetvářky. Slyšeli jste někdy řvát dlouho uvězněnou šelmu? Báli jste se navštívit psinec opuštěných prašivých psů? Já vím, roztrhali by vás na kusy, úplně stejně jako to umí ENCOFFINED. Padáte do chumlu cvakajících čelistí, jste rozerváni krutými riffy, neomaleným hlasem a devastujícím zvukem. Je mi vcelku jedno, co si myslí ostatní, už dávno dám jen na své zkažené uši, ale musím napsat, že novinka těchto šílenců mě doslova rozsekala. Takhle se kdysi v devadesátých letech hrával poctivý death metal, takhle se zabíjelo hudbou. Jsem rád, že ještě existují kapely, které pochopili samotnou podstatu smrti. Máte chuť na zkažené maso? Chcete si kousnout do zmítajícího se těla? Milujete ošklivý, rezavý death metal? Potom vám mohu "Casket Citadel" s klidem doporučit. Totální underground, absolutní prašivé zlo! Masakr!


Asphyx says:

"Casket Citadel" is an album that does go so far. It is inherently disgusting, bloody, devastating. Do not look for crisp bits of today's death metal or technical finesse. It goes straight to the point, without any unnecessary masks and hypocrisy. Have you ever heard of a long-trapped beast? Were you afraid to visit the nest of the abandoned spooky dogs? I know they'll tear you apart, just as ENCOFFINED can do. You fall into the jar of clapping jaws, you are torn by cruel riffs, a rumbling voice, and a devastating sound. I do not really care what the others think, I'll just believe to my spoiled ears for a long time, but I have to write that the news of these madmen has literally chopped me. This is how been honest death metal played in the nineties, this is like music killing. I'm glad there are still bands that understand the very nature of death. Do you have a taste for spoiled meat? Do you want to feast onto the foul dead body? Do you love ugly, rusty death metal? Then I can recommend you "Casket Citadel". Totally underground, absolute gruesome evil! Massacre!



Tracklist:
01. Casket Citadel
02. Coimetrophiliac
03. Boundless Terror
04. Impure Ghouls
05. In Utter Turmoil
06. Imprecation of the Mausoleum
07. Coming Forth into the Dark
08. Godless Undertaker
09. Dead End Cemetery

Share this games :

TWITTER