DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 19. května 2019

Home » » Recenze/review - ONTBORG - Within The Depths Of Oblivion (2019)

Recenze/review - ONTBORG - Within The Depths Of Oblivion (2019)


ONTBORG - Within The Depths Of Oblivion
CD 2019, vlastní vydání

for english please scroll down

Vždycky jsem měl rád studené melodie, vždycky jsem se s chutí nechával unášet skladbami, které mrazí. Nedávno se mi dostala do rukou prvotina italských ONTBORG. Novinku jsem si několikrát poslechl a zpočátku nebyl příliš nadšený. Takový obyčejný severský death metal, protkaný neméně ledovými blackovými odkazy, říkal jsem si. Jenže pak se setmělo a já si četl jednu moc zajímavou detektivku. Vše se spojilo v jedno a já se rozhodl, že má recenze bude pozitivní. Kapela si ji rozhodně zaslouží.



Tak za prvé, jedná se o opravdu skvěle zvládnuté řemeslo. Parádní zvuk, krystalicky čisté kytary, bicí, které vás smetou. Žádná hniloba, ale spíše ledový rampouch, který vám někdo zabodne přímo do uší. Všechno jsme již samozřejmě slyšeli někde jinde, ale komu to dneska ještě vadí? To bych jinak nemohl poslouchat vůbec nic. Záleží spíš, jak se skupina ke své práci postaví a u ONTBORG mám chuť pařit. A za druhé? Kope to pěkně, to vám povím.



"Within The Depths Of Oblivion" je albem, které se pohybuje někde na pomezí toho, co kdysi vytvořili kapely jako DISMEMBER, ENTOMBED, BENEDICTION, NECROPHOBIC, EVOCATION, UNLEASHED, HYPOCRISY. Jedná se přesně o takový ten melodický severský death metal, u kterého umrznete a zároveň budete spáleni. ONTBORG se pohybují v předem jasných a přesně vytyčených mantinelech, nepřekračují je, ani vlastně nejsou ničím výjimeční. Jenže když ona se novinka hrozně dobře poslouchá. Cítím z ní chvění, jiskru, vášeň pro melodie a touhu ničit. Mám to takhle moc rád. Zalezu si vždycky vymrzlý z dlouhých výletů po lesích, dám si něco ostřejšího a pustím si "Within The Depths Of Oblivion". Jsem jako gurmán, co ochutnává už jen to, co dokáže podráždit jeho chuťové buňky. A jako takovému se mi prvotina ONTBORG moc líbí. Dýchá na mě smrt! Má obrovskou tlamu a za chvíli mě pozře. Už se těším. Velmi dobrá nahrávka!



Asphyx says:


The new album is literally interwoven with cool Nordic melodies. The band was inspired by bands such as DISMEMBER, ENTOMBED, BENEDICTION, NECROPHOBIC, EVOCATION, UNLEASHED, HYPOCRISY. It's their debut, and I think it's devastating for me. The band managed to write very memorable melodies, exhuming the most beautiful graves and playing all the zombies. The apocalypse, in which the undead destroys our world, will come soon. At least according this record it looks like!



"Within The Depths Of Oblivion" has a wide variety of morbid moods. The album is packed with cool ice sounds, chorus vocals and riffs as sharp as the fresh knife blades. The record contains everything you need to get a good morgue. Enthusiasm, determination, ability to break even the strongest bones. Yes, it is death metal of old school, do not expect any progressive elements, but the album is so incredibly believable that it almost beat me. This is total annihilation, death, live, exhumation evil demons. ONTBORG acts as apocalypse riders who were sent to the ground to burn it to the ashes with their music. The album is really superb, sparkling, with lots of dark energy inside. Cold, maniacal lethal metal that will stiffen blood in your veins! Excellent!


Tracklist:
1. Living Is A Torture
2. Within The Depths Of Oblivion
3. Entwined In Darkness
4. A Storm Breaks The Silence
5. This Time
6. Die To Be Alive
7. Snow Of Lethe
8. No Memories Beyond
9. The Long Awaited Winter
10. Black Garden


ONTBORG is: 
Lukas Flarer - vocals & guitars 
Florian Reiner - guitars 
Harald Klenk - bass 
Christoph Flarer - drums

Share this games :

TWITTER