DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 1. srpna 2019

Home » » Recenze/review - WIDOWER - Cataclysmic Sorcery (2019)

Recenze/review - WIDOWER - Cataclysmic Sorcery (2019)


WIDOWER - Cataclysmic Sorcery
CD 2019, Black Market Metal Label

Každým dnem vstáváme, zmoženi předchozím večerem. Hodiny utíkají a my je trávíme často věcmi, které nedávají smysl. Rodíme se a umíráme v nekonečném stereotypu. Kolikrát už ani nevíme, jestli je pondělí nebo čtvrtek. Do našich srdcí padá tíseň, beznaděj, jsme vyhořelí a marně doufáme v alespoň malý kousek světla. Ubíjíme se nakupováním, neustálým přesvědčováním ostatních, že jen naše pravda je ta správná. Jsme obětmi doby, jsme přehlceni informacemi, jsme jen zrnko ve vesmíru. 

A právě proto jsem vždycky moc rád, když potkám kapelu, u které se dokážu uvolnit, zapomenout na okolní svět, se kterou se odvážu a umí mě přenést do jiné dimenze. Tentokrát se tam hraje ryzí black/thrash metal. Minulé EP "The Unholy Oath" se mi moc líbilo a letošní novinka jen potvrdila kapele její status poctivých šílenců.



"Cataclysmic Sorcery" odsýpá ve stejných rytmech jako alba kapel AURA NOIR, DESASTER, ABSU, SKELETONWITCH, WITCHERY, DISSECTION, NIFELHEIM, staré SODOM, DESTRUCTION. Dobrá společnost, co říkáte? Myslím, že ano. Navíc je nutné připočíst k dobru skvělý řezající zvuk a opět parádní obal. Hlavní devizou je ale schopnost WIDOWER složit dobře poslouchatelné skladby, které mě opravdu dokáží přenést z našeho nehodného světa někam do metalového ráje. Všichni tam nosí džínové bundy, křiváky, holky mají ukrutně dlouhé vlasy a pivo je zadarmo. Jsem rád, že můžu alespoň takhle snít, užívat si hudbu a vlastně i uniknout ze stereotypu všedních dní. Stále dokola opakuji, že dobrá deska musí pálit, žhnout, řezat ostře a nekompromisně. Tohle všechno Američané zvládají a umí to opět na výbornou. Jedná se o záležitost pro starý metalisty, co se v dnešní hudbě ztrácí, nebaví je a nedává jim smysl. Je to málo nebo moc? Kdo ví? Pro mě je důležité, že si muziku užívám. Nechte si chutnat! Black thrash metal, který vám nakope zadky!



sumarizace:

WIDOWER jsou přesně tou kapelou, ke které se můžete postavit dvěma způsoby. Buď je rovnou odsoudíte jako kopii starých klasických black/thrash metalových desek a nebo přistoupíte na jejich hru. Jako příslušník old school black/thrash metalové legie se mi novinka "Cataclysmic Sorcery" líbí. Oceňuji jak nasazení, tak jednotlivé špinavé nápady. Tohle je underground přesně podle mého gusta. Oblečte si džínové bundy, zavzpomínejte na dobu svého mládí a přidejte hlasitost na svém přehrávači. Pokud ještě stojíte v klidu, pak není něco v pořádku. Na tuhle muziku se musí pařit, házet hlavou a skákat v mosh-pitu. Představuji si zaplivaný undergroundový klub, narvaný k prasknutí a na pódiu WIDOWER. Sem tahle muzika patří a tady se cítí nejlépe. Old school black/thrash metal, který vám nakope zadky!


Asphyx says:

WIDOWER is the band which you can see in two possible ways. First, you judge them as a copy of old and classic black/thrash metal records. Or second, you accept their game. As a person who likes old school black/thrash metal league I like this new album "Cataclysmic Sorcery". I appreciate the appointment and all of the dirty ideas. This is the underground which I like. Put on your denim jackets, remember the old good times and turn up the volume on your music players. If you yet stay still, something is wrong. You have to be wild while listening to this music, flip your head and jump in mosh-pit. Let me introduce you a dirty underground club which is full of people and there is WIDOWER on the stage. This music belongs in here and it feels right. Old school black/thrash metal which will kicks your asses!




tracklist:
1. House of the Lord 
2. Into the Crypt 
3. Hell Sent 
4. Bestial Endowment 
5. Mandatory Immolation 
6. Fornicate Upon Mass Graves 
7. Tree of Ignorance 
8. Cosmic Holocaust 
9. Forgotten Realm

band:
Jake Holmes - Bass, Backing Vocals
Sterling Junkin - Drums
Jimmy "Corpsetoucher" Byam - Guitars, Backing Vocals
Danny Wrath - Guitars, Lead Vocals

Share this games :

TWITTER