DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 8. března 2020

Home » » Recenze/review - CHURCH OF DISGUST - Consumed by Slow Putrefaction (2020)

Recenze/review - CHURCH OF DISGUST - Consumed by Slow Putrefaction (2020)


CHURCH OF DISGUST - Consumed by Slow Putrefaction
CD 2020, Maggot Stomp

for english please scroll down

Další zanícená rána, další pacient, který zemřel v nekonečných křečích. Už musíme mrtvoly vozit na velkou hromadu za nemocnici, polévat benzínem a pálit. Vzduchem se vznáší šílený puch a každý, kdo k nám jde, tak ihned ví, co jej čeká. Choroba, která nelze zastavit. Krvácivé horečky, vředy a nářek umírajících. Kdy tohle peklo skončí? A skončí vůbec někdy? Mnozí mluví o konci světa a apokalypse. Odvážím další tělo, jsem unavený, připomínám zombie. Když se mi objeví na rukách první bolák, jsem vlastně rád. Smrt je vysvobozením. 


Když američtí CHURCH OF DISGUST skládali letošní EP, tak museli myslet na podobné věci jako já v úvodu dnešní recenze. Kdo sledujete naše stránky pravidelně, tak asi víte, že jsem se zde zaobíral i jejich druhým dlouhohrajícím albem "Veneration of Filth", které zanechalo v mé paměti velmi hlubokou stopu. Jako milovník starého shnilého death metalu jsem nesměl zůstat bez reakce a podpory. Kapela znovu zavítala do márnice, aby nás poctila třemi novými skladbami. Myslím, že stojí rozhodně za pozornost. 



CHURCH OF DISGUST hrají jako staří bastardi. Kapely jako MASTER, CIANIDE, HELLHAMMER, AUTOPSY, INCANTATION, POSSESSED, VITAL REMAINS byly jejich vzory i tentokrát. Víka od rakví nadskakují, okultní texty inspirované mistrem H.P. Lovercraftem také k hudbě perfektně sedí, myslím, že si není na co stěžovat. U nás, v hlubokém undergroundu platí trošku jiná pravidla, než mezi běžnými vydávanými deskami. Nevadí nám špína, hnis a beznaděj, nepotrpíme si na umělý zvuk. Naopak, oceňujeme, když máme pocit, že se po lokty rochníme v otevřených vnitřnostech na pitevně. Američané umí své řemeslo na výbornou. Jsou ostří, dokáží navodit potřebnou atmosféru. Jsou neurvalí, zničující. Jsou přesně tou kapelou, kterou si pozvete na svůj vlastní pohřeb. I nové EP je doslova nasáklé zkaženou krví. Na ulicích znovu leží bezvládná těla, apokalypsa dávno začala. Nakonec se stejně jednou zničíme sami. Ale než se tak stane, budu dál poslouchat podobný death metal! Prašivina!


sumarizace:

Pokud otevřeme hrob s názvem "Consumed by Slow Putrefaction", vyvalí se na nás puch tlejícího těla, klasických riffů a atmosféry, srovnatelné snad jen s exhumací našich death metalových předků. CHURCH OF DISGUST hrají postaru a hrají velmi dobře. EP má solidní zvuk, obal je také zcela podřízen duchu nekonečného umírání. Kývám se do rytmu, mám sto chutí vykopat další hrob. Mám rád, když ze skladeb cítím odhodlání a nadšení pro záhrobí. Malajští bojovníci tohle všechno umí a navíc přidávají i velký kus temnoty. Jasně, všechno tohle jsme již mohli v historii slyšet mnohokrát, některé motivy jsou jak vystřižené z desek jejich vzorů, ale myslím, že tohle dnes již nikomu nevadí. V závěru záleží stejně hlavně na celkovém výrazu, na výsledných pocitech. A ty my nejvíce připomínají pohřbívání zaživa, lámání kostí, zkaženou krev, chorobu zvanou reálný old school death metal. Jsem opravdu rád, že se ke mě tahle demonahrávka dostala a je pro mě nadějí do budoucna. Prašivina! Hniloba! Smrt! Velmi dobře!

Asphyx says:

If we open a grave named "Consumed by Slow Putrefaction", the smell of a rotting body, classic riffs and atmosphere will burst upon us, it is comparable only to the exhumation of our death metal ancestors. CHURCH OF DISGUST play old fashioned and play very well. EP record has a firm sound, the cover is also completely subordinate to the spirit of endless dying. I nod to the rhythm, I want to dig another grave. I like to feel from songs determination and enthusiastic. Malaysian warriors can do all of this and add a great deal of darkness. Sure, we've all heard this many times in history, some of the motifs are taken out from their patterns, but I don't think anyone's minding this anymore. In the end, it depends mainly on the overall expression and the resulting feelings. And those most remind me of burying alive, breaking bones, spoiled blood, a disease called real old school death metal. I'm really glad this demo come to me and this is my hope for the future. Mange! Rot! Death! Very good!


TRACKLIST
01. Consumed by Slow Putrefaction
02. Drowned in Eldritch Slime
03. Burst Coffin

band:
Joshua Bokemeyer - lead guitar
Dustin James - rhythm guitar, vocals
Dwane Allen - drums
Travis Andrews - bass

https://www.facebook.com/churchofdisgust
https://churchofdisgust-maggotstomp.bandcamp.com/album/consumed-by-slow-putrefaction
Share this games :

TWITTER