DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 22. března 2020

Home » » Recenze/review - FEROCITY - The Hegemon (2020)

Recenze/review - FEROCITY - The Hegemon (2020)


FEROCITY - The Hegemon
CD 2020, Immigrant Species Records


for english please scroll down


První úder, první hřeb zaražený do vaší hlavy. Nejdřív se neděje vůbec nic, jenže potom vaším mozkem projede neskutečná bolest. Váš mučitel moc dobře ví, co dělá. Zná perfektně anatomii celého těla, přesně ví, kam zacílit další ránu. Už dávno máte přelámané všechny kosti v těle, už dávno si přejete přejít na druhou stranu. Jenže na světě bohužel existují lidé, kteří se rádi krmí strachem. Další hřeb, další krutá bolest. Kdy tohle skončí? Bůh dávno neexistuje, zemřel v lidské špíně. Ke komu se mám modlit? Poslední rána, ještě zahlédnete pokřivený úsměv a potom na věky zmizíte v temnotě.

Mé pocity z nové desky dánských death metalistů FEROCITY jsou velmi podobné. Během poslechu alba "The Hegemon" si také připadám svázaný a mučený v nějaké staré opuštěné kobce. Energie, tlak, temnota, to jsou hlavní atributy, které pánové umíchali se zkušeností starých katů. 




Na "The Hegemon" je znát, že jej složila kapela, která datuje svůj vznik až do roku 1995. Špína a brutalita se zde potkává s tlakem a energií. Nezapomíná se ani na melodie a výsledkem téhle rovnice je hudba, která zabíjí na potkání. Klasická a tradiční, přesto velmi dobře zahraná, s parádním temným obalem a feelingem ve skladbách. Nečekejte ale nic novátorského, ani převratného. Jedná se spíše o velmi dobře odvedené řemeslo se zajímavou atmosférou. Kapela se volně nechala inspirovat skupinami typu SUFFOCATION, BRUTALITY, MONSTROSITY, MORBID ANGEL a vlastně celou americkou death metalovou scénou. Z FEROCITY je na sto honů cítit, že se snaží hrát poctivě, opravdově. Přiznám se, že mi deska postupně pronikla do krve a stalo se to podobným způsobem, jako v příběhu v úvodu dnešní recenze. Neseděl jsem najednou u svého přehrávače, ale uprostřed opuštěného sklepa, kde jsem byl další obětí v řadě. Oběti death metalu. Parádně odvedená morbidní práce!



sumarizace:

"The Hegemon" je deskou, která odsýpá v rytmu kapel SUFFOCATION, BRUTALITY, MONSTROSITY, MORBID ANGEL. Jedná se o nebývale energický, totálně napěchovaný materiál, který musí každému fanouškovi death metalu způsobit pořádný infarkt. Skladby jsou opravdu dobře napsané, vokalista šílený a s pestrou paletou morbidity v hlase. K tomu si připočtěte skvělý hutný zvuk, obal jak vystřižený ze starých kacířských knih a máte před sebou album, které vám utrhne hlavu i s páteří. Ano, FEROCITY nepřinášejí nijakou progresi, ale jedná se o poctivou patologickou práci. To je bez debat. Navíc si přidejte temný odér, známý snad jen z míst, kde se staly ošklivé vraždy. Novinka na mě působí velkou silou, připomíná mi kusy shnilého masa, hozeného přímo do obličeje. Mám rád klasický death metal a musím říci, že mě nová nahrávka zasáhla na těch nejcitlivějších místech. Masakr!



Asphyx says:

"The Hegemon" is a record played in the rhythm of bands like SUFFOCATION, BRUTALITY, MONSTROSITY, MORBID ANGEL. It is an unusual energetic, totally full material, which must cause a massive heart attack to all death metal fans. Tracks are really good written; the vocalist is crazy and owns a diverse spectrum of morbidity in his voice. You can add the great massive sound, the cover art like from the old heretical books and you have the album, which is going to rip off your head together with the backbone. Yes, FEROCITY doesn’t bring some progression, but it is still the honest pathological job. Additionally, can you imagine such a dark odor, which is known from the places, where the awful murders have happened? The new record affects at me by the huge power; it reminds me the pieces of the rotten flesh throwing straight into the face. I like the classic death metal, and I must say that the new record hit me into the most sensitive sites. Massacre! 


Tracklist:
01. Reminiscence of a Tyrant
02. Embracing the End Times
03. Defying the Hegemony
04. An Age of Turmoil
05. The Great Dying
06. Feeding the Hatred Flame
07. March of the Berserker
08. The Silent Agitation
09. Trembling the Gates of Treason

band:
Michael Aaen
Allan Poulsen
Peter Nordahn
Lars Ole Bøgel
Morten Larsen

https://www.instagram.com/ferocityofficial/
https://www.facebook.com/Ferocity666
https://merchcity.com/shop/ferocity/?ph=b1dfd241b769189940ad1f39
https://open.spotify.com/artist/4MFSEQEYfvQrrAbSWCaBG4
https://www.youtube.com/channel/UCr1CAaDOJYN97t_No3ZIYNw
Share this games :

TWITTER