DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 20. března 2020

Home » » Recenze/review - SCHIZOGEN - Spawn of Almighty Essence (2020)

Recenze/review - SCHIZOGEN - Spawn of Almighty Essence (2020)


SCHIZOGEN - Spawn of Almighty Essence
CD 2020, Willowtip Records 

for english please scroll down


Nedokázal jsem se mu dívat do očí. Měl jsem pocit, že mě každou chvíli probodne. Byl zdánlivě klidný, ale pod povrchem doutnal spalující žár. Připomínal šelmu, neustále připravený k útoku. Mluvil zvláštně, s divným přízvukem. Jakoby všechny své činy znovu prožíval. Lidská bestie, hnusný a slizký chlap. Za hezkou tváří se ukrývalo zlo. Byl šarmantní a okouzlující. Nikdy neměl problém sbalit holku. Jenže ho nebavily, potřeboval jejich bolest. Když jsem z místnosti odcházel, věděl jsem, že už nikdy nebudu takový jako dřív. 


Ukrajinští brutální death metalisté SCHIZOGEN o podobných záležitostech hrají a zpívají. K tomuto stylu patří. Vyžaduje se rychlost, důraznost, energie, tlak, smrt. Žádné slitování, jen smršť riffů, které vás musí probodnout. Ukrajinci tohle všechno zvládají s přehledem a takovou tou samozřejmostí a nadhledem, které odlišují dobré muzikanty od těch ostatních. 



"Spawn of Almighty Essence" je albem, které asi nejvíc připomíná tsunami. Jedná se o absolutně nekompromisní materiál. Brutalita se zde potkává s technikou a výsledkem je nahrávka, které si nelze nevšimnout. Samozřejmě, musíte být fanoušci žánru, jinak vám bude připadat podobná jako všechny ostatní. Deska chce čas, rozhodně se nejedná o záležitost na jeden poslech. Hutný, masivní a hlasitý zvuk, spousta zajímavých nápadů, apokalyptický rozměr celého díla, to jsou všechno atributy, které se mi líbí. Hudba je to možná v určitých momentech trošku nepřehledná, zdánlivě nepřístupná, ale myslím, že se rozhodně vyplatí vydržet. Pokud rádi a často posloucháte kapely typu CRYPTOPSY, ABDICATE, ORGANECTOMY, PATHOLOGY, ORIGIN, tak neváhejte ani chvilku. Budete si připadat jako já, zavření v jedné místnosti se sériovým vrahem. SCHIZOGEN nepřicházejí s ničím novým, ale to co hrají, tak dělají dobře. Nemám vlastně žádných námitek proti tomu, abych si "Spawn of Almighty Essence" zase a znovu narval do hlavy. Brutální death metal, u kterého vám vyskočí mozek z hlavy!




sumarizace:


Novinka ukrajinských SCHIZOGEN je krutá, zlá a ošklivá. Morbidní melodie se střídají s ještě nechutnějšími motivy. Tohle je brutální death metal v jeho klasické podobě. Syrový, masakrující. Z desky cítím obrovský tlak a energii. Možná se občas kapela nevyhne určité monotónnosti, ale to tak nějak k tomuto stylu patří, jako k hrobníkovi lopata. Užívám si houpavé melodie, chrlím spolu se zpěvákem chorobné texty. Jsem u poslechu po lokty ponořen v krvi a spolu s SCHIZOGEN provádím pořádně nechutnou pitvu. Pokud se potřebujete odreagovat od dnešního ošklivého světa, neznám nic lepšího, než si narvat do hlavy "Spawn of Almighty Essence". Co na tom, že zde ožívají mrtvoly a pánům chirurgům všichni na operačním sále zemřou? Tak to má být a tak je tomu v brutálním death metalu správně. Letošní album vás smete jako tsunami. Berte a nebo nechte být! Skvělá řeznická práce!



Asphyx says:

The new album by Ukrainian SCHIZOGEN is cruel, bad and ugly. Morbid melodies are changed by more disgusting motives. This is a brutal death metal in its classic form. Raw, cruel. I feel the huge pressure and energy from this album. There is some monotonous passages, however this is something typical for this style like a shovel for a grave digger. I enjoy their melodies and I have to sing the lyrics with the singer. During the listening of this album I´m lying in the blood and with the SCHIZOGEN I´m doing a disgusting necroscopy. If you have to clean yourself from today´s ugly world I don´t know better way how to do it than listen to the "Spawn of Almighty Essence". Who cares that death bodies are coming back to live and every person who is being operated by surgeon will die? This is how it´s supposed to be in the real brutal death metal. This album is going to take you like a tsunami. Take it or leave it! Amazing butcher work!



tracklist:

01. Birth of the Great Mass

02. Galaxies Systematic Infection
03. The Physical Essence of the Devourer
04. Biological Damage Processes
05. Roots of the New Civilization
06. The Genes Recoding
07. The Last Stage of Colonization
08. Cold Winds of the New World


band:

Voice - Pablo

Guitar - Artem

Bass - Pavel
Drums - Vadim

Share this games :

TWITTER