DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. dubna 2020

Home » » Recenze/review - AUROCH - Stolen Angelic Tongues (2020)

Recenze/review - AUROCH - Stolen Angelic Tongues (2020)


AUROCH - Stolen Angelic Tongues
MLP 2020, 20 Buck Spin

for english please scroll down

Další z nekonečných příběhů, které vznikly v nejhlubší temnotě. Zaživa pohřbeni, několikrát exhumováni, zasypáni vlastním popelem. Znovu povstali, aby přinesli černočerná slova a tóny mezi nás, bezbožníky. Skladby plné hnisu, beznaděje, tlaku, šílenství. Takoví jsou kanadští AUROCH i letos. Zlí a nepředvídatelní, nečitelní, složití a nechutní.  Druhé EP v jeden rok, to první "All the Names of the Night" neméně dobré. Kapela, která původně hrávala thrash metal zcela zčernala a dala se na cestu jediné black death metalové víry.

Jak už tomu u kanadských skupin bývá, tak jsou jako smečka lehce odlišní od ostatních. Je to trošku zvukem, obalem, ale hlavně pronikavou a syrovou hudbou. Texty jsou tentokrát inspirovány magickými a duchovními tradicemi Jižní Ameriky a Karibiku. Tohle všechno je smícháno, zapečetěno a zakopáno několik metrů pod zem. 



Mám rád, když je hudba načichlá špinavým zlem. Libuji si v pochmurných atmosférách. Kapela musí umět předat emoce a AUROCH tohle všechno dokáží. Jsou jako neustále se měnící organismus, nechutné stvoření, které žilo celý život ve stínu. Nejednou se dostalo mezi živá těla a plnými doušky chlemtá jejich krev. Hudebně lze tvorbu Kanaďanů lehce přirovnat k MITOCHODRION, DIRE OMEN, ABYSSAL, ODEM, ale i třeba MORBID ANGEL, či IMMOLATION, GRAVE MIASMA. Jsou jako těžce plynoucí řeka, na jejíž hladině se objevují vyděšené tváře utopenců. Kolem se vznáší neskutečný smrad a když se konečně dostanete na druhou stranu, tak vás čeká jen další utrpení. "Stolen Angelic Tongues" je zpočátku hodně neuchopitelným albem, mnohému strávníkovi bude připadat jako totální chaos, zmatek. Jenže ono to tak má být. Jedná se o krví nasáklou death black metalovou odnož, která není pro každého. Doporučuji (jako ostatně pokaždé), poslechnout ukázky, dát tvorbě kapely čas a potom uvidíte sami. Osobně musím mít na desku chuť a náladu. Někdy je té bolesti až příliš. Vítejte na starém rituálním pohřebišti! Obřad může začít. 



sumarizace:

"Stolen Angelic Tongues" je bažinatou esencí temnoty. Na albu najdete všechny potřebné ingredience pro vyvolání všech zlých stínů. Tajemná, ošklivě mokvající, smutně jedovatá, taková je novinka AUROCH. Kanadská pocta záhrobí se vydařila. Některé nápady jsou možná až moc dlouhé, ale jako celek mi nahrávka připomíná starý, černobílý hororový film. Vznešeně smutné melodie, stěny z kytar, pavučiny, utkané ze zbytků světla. Tohle všechno zde nalezneme. Pokud byste chtěli překapat a následně ukovat kousky tmy, AUROCH vám budou zdatnými průvodci. Rád se touto deskou nechávám unášet do nekonečných bažin zapomnění. Pokud se rádi bojíte a milujete napětí, vydejte se s námi na dlouhý výlet do tajemných močálů věčnosti. Potkáme bělostné tváře utopenců, nemrtvé a pokud se to podaří, tak i samotné zlo. AUROCH nahráli album, které je vstupenkou do záhrobí. Death black metalová ozvěna z toho nejhlubšího podzemí! Hodně prašivá nahrávka!



Asphyx says:

"Stolen Angelic Tongues" is a swampy essence of darkness. On this album you can find all necessary ingredients for invoking of all evil shadows. Mysterious, badly weeping, sadly poisonous, such is the news of AUROCH. Canadian tribute to the crypt is a success. Some ideas are perhaps too long, but as a whole reminds me the recording an old, black and white horror film. Noble sad melodies, guitars' walls, cobwebs woven from the rest of light. All of these can be found here. If you would like to filter and subsequently forged pieces of darkness, AUROCH will be good guides. I get carried away with this record into endless swamps of oblivion. If you like to be scared and you love suspense, come with us on a long trip to the mysterious swamps of eternity. You'll meet whitewashed faces of drowned, undead and maybe evil itself. AUROCH recorded an album, which is your ticket to Hades. Death black metal echo of the deepest underground! Very rotten record!



TRACKLIST
"Stolen Angelic Tongues" (MLP / Vinyl + Digital)
1. Shattering The Axis Mundi
2. Hideous New Gods
3. Carving The Axis Mundi
4. Coffin Nails
5. Erecting The Axis Mundi


"All The Names Of Night" (CD)

1. Seven Veils *
2. Coronation *
3. Leaden Words Sewn *
4. Shattering The Axis Mundi
5. Hideous New Gods
6. Carving The Axis Mundi
7. Coffin Nails
8. Erecting The Axis Mundi
(Tracks 1-3 are CD only)

LINE-UP
Sebastian Montesi - Vocals, six string, seven string, and acoustic guitars
Zack Chandler - Drums
Shawn Hache - Vocals and bass guitar
Philip Fiess - Six string guitar and vocals
Culain - Vocals and ritual percussion


https://www.20buckspin.com
https://www.facebook.com/20buckspin
Share this games :

TWITTER