DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 20. června 2020

Home » » Recenze/review - VOODOO GODS - The Divinity of Blood (2020)

Recenze/review - VOODOO GODS - The Divinity of Blood (2020)


VOODOO GODS - The Divinity of Blood
CD 2020, Reaper Entertainment


for english please scroll down

Občas si přijdu trošku mimo. Třeba u nové desky super skupiny VOODOO GODS. Všichni v mém okolí ji chválí. Sociální sítě jsou plné nadšení a radosti, jak nám pánové zase po letech všem nakopali pořádně zadek. Slyším to úplně jinak. Stejně jako u prvního EP, tak i desky, se opět neskutečně nudím. Novinka mi přijde jako prázdná nádoba o ničem. Pořád koukám dovnitř, říkám si, jestli nejsem náhodou divný, když nesdílím všeobecné nadšení. 

Asi nejvíc mě vytáčejí kytarové kudrlinky na Victora Smolskiho. Smrt se zkrátka jako power metal hrát nedá. Nápadů je hrozně málo a celkový dojem nezachrání ani solidní (i když bezzubá) produkce. "The Divinity of Blood" je pro mě něco jako plivanec do vody, udělá se pár kruhů a jinak nic. Nuda. 



Na "The Divinity of Blood" naleznete velké množství generických riffů, u kterých jste měli už před dvaceti lety pocit, že je posloucháte stále dokola. Takhle to ale dělá spousta kapel a nevadí to u nich, tak proč právě tady ano? Protože VOODOO GODS tak nějak neví, jak se mají tvářit. Jestli jako hodný death metal pro masy nebo napravení drsňáci? Kdo ví, co se jim honí v hlavách. Samo se tak nabízí otřepané klišé, že pokud by pod deskou nebyla podepsána celá řada slavných osobností, neštěkl by po ní ani pes. Asi očekávám od hudby něco jiného. Mě nevadí, že je album "měkké", zdlouhavé, zbytečně roztahané. Mě vlastně nejvíc vytáčí (ano, opravdu se nebojím použít toto slovo), že se vlastně pořád nic zajímavého neděje. Většinou bývám shovívavý, tak trošku kapelám i nadržuji, fanoušci si stejně dnes díky možnostem udělají obrázek sami, ale tentokrát vám novinku "The Divinity of Blood" opravdu nemohu doporučit. A proč o ní tedy píšeš, když se ti nelíbí - dozvím se možná od některých čtenářů. No, je to jednoduché, už asi měsíc se mě ptáte, jaký je můj názor. Tady jej máte. Je negativní. Tahle nahrávka je fakt hrozný klišé. Sorry. Jdu to raději vypnout.



Asphyx says:

VOODOO GODS are super-group, compound of famous celebrities of metal scene only. Unfortunately, the CD misses good ideas and it can't be saved by famous names in the booklet. Music is just an ordinary death thrash metal with heavy metal solos. I don't know too much, what the men want to do in the future, but if they want to continue this direction, I won't listen to this band for the next time. The verdict is clear in my opinion. Very boring album for me.



Tracklist:
01. Rise Of The Antichrist (5:33)
02. From Necromancy To Paraphilia (6:47)
03. Menace To God (5:12)
04. Serenade Of Hate (3:44)
05. Forever ! (5:22)
06. Isa (3:56)
07. The Ritual Of Thorn (4:21)
08. The Absolute Necessity To Kill (6:07)
09. The Divinity Of Blood (4:25)
10. Before The Dawn (Necrophobic Cover) (Bonus Track) (6:35)
11. The Ritual Of Thorn (Alternative Mix Full Version) (Bonus Track) (5:22)

Supergroup Line Up:
Alex Voodoo - Drums (ex-Union, ex-Guerrilla)
Seth van de Loo - Vocals (Cthuluminati, Extreme Cold Winter, Nader Sadek (live), ex-Centurian, ex-Nox, ex-Infected Flesh, ex-Severe Torture, ex-Bloodsoaked (live), ex-Deicide (live))
Jacek Hiro - Guitars (Kat & Roman Kostrzewski, Sceptic, ex-Dies Irae, ex-Never, Thea, ex-Corruption, ex-Virgin Snatch, ex-Decapitated (live), ex-Saratan (live))
Jean Baudin - Bass (Jean Baudin, Nuclear Rabbit, ex-Element of Surprise)
George "Corpsegrinder" Fisher - Vocals (Cannibal Corpse, Paths of Possession, Serpentine Dominion, ex-Corpsegrinder, ex-Monstrosity)
Victor Smolski - Guitars (lead) (Almanac, Crusader, Mind Odyssey, Victor Smolski, ex-Nuclear Blast Allstars, ex-Lingua Mortis Orchestra, ex-Rage, ex-Кипелов (live), ex-Inspector, ex-Mike Terrana, ex-Песняры (live))


https://www.facebook.com/OVGFS
http://www.voodoogods.net/
https://www.instagram.com/voodoogodsofficial/
https://open.spotify.com/artist/3nan0krHa9FI6lkJfI8syM
https://www.youtube.com/user/VoodooGodsBand
https://www.reapermusic.de/
Share this games :

TWITTER