DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. července 2020

Home » » Rozhovor - SHED THE SKIN - Nový album The Forbidden Arts sme udržali v medziach konštantných temných vibrácií a pocitov.

Rozhovor - SHED THE SKIN - Nový album The Forbidden Arts sme udržali v medziach konštantných temných vibrácií a pocitov.


Rozhovor s death metalovou skupinou z USA - SHED THE SKIN.

Odpovídal Kyle Severn (bubeník), děkujeme!

Přeložila Petra, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Ave SHED THE SKIN! Zdravím do katakomb. Nejdříve mi dovol, abych vám vysekl poklonu. Sleduji vaši kapelu již od roku 2014, kdy jste vydali své první EP „Rebirth Through Brimstone“ a patříte dlouhodobě k mým nejoblíbenějším kapelám. U nás v Čechách ale nejste příliš známí, jsme malá země s malou undergroundovou komunitou. Jak jste se vlastně dali dohromady a jak vznikli SHED THE SKIN? 

Ahoj Jakub, ďakujem ti za tvoju neutíchajúcu podporu a aj za tento rozhovor. Aby som to celé trochu skrátil, pomáhal som Mattovi Sorgovi (bol členom Clevelandskej kapely BLOOD OF CHRIST v ranných deväťdesiatych rokoch) tak, že som odohral bicie na jednom tribute koncerte venovanom nášmu padlému priateľovi, ktorý bol zakladateľom práve kapely BLOOD OF CHRIST. Po koncerte sme si obaja uvedomili, že je medzi nami tá povestná chémia a že si spoločné hranie užívame. Tak sme v priebehu niekoľkých týždňov sformovali teleso, ktoré poznáte pod názvom SHED THE SKIN a tento názov je prebratý z jednej skladby BLOOD OF CHRIST. Potom sme oslovili našich priateľov, Eda Stephensa a Asha Thomasa, či by nechceli byť súčasťou kapely, no a teraz sme tu po šiestich rokoch a predstavujeme už svoju tretiu dosku. 


Letos máte venku novinku „The Forbidden Arts“, která je opět plná ryzího pravého death metalu. S jakými pocity jste šli do studia? Měli jste třeba nějaký plán, kam a jak se chcete od minulé desky posunout? Osobně mi nová nahrávka přijde víc temnější a zároveň chladnější. Musím přiznat, že atmosféra celého alba si mě doslova podmanila. 

Diky chlape, to veľmi radi počujeme. Nepovedal by som, že išlo o plán ako taký, ale myslím, že Matt, ktorý píše 99.99% všetkých riffov našiel zvuk a štýl SHED THE SKIN. Prvé dva albumy boli tak trochu zasahujúce do rôznych kútov metalu (s čím ja samozrejme nemám problém), ale myslím, že nový album „The Forbidden Arts“ sme udržali v medziach konštantných temných vibrácií a pocitov. 

Pod mixem a masteringem je již tradičně podepsán metalový guru Dan Swano. Proč právě on? Osobně se mi jeho rukopis líbí, k vaší hudbě se opravdu hodí, jen si říkám, nechtěli jste zkusit i někoho jiného? Celkově je zvuk skvělý, připomíná mi desky z devadesátých let, bylo to cílem? 

Áno, presne tak, chceli sme Swana hlavne z tohoto dôvodu. Keďže SHED THE SKIN je voľne inšpirovaný kapelou BLOOD OF CHRIST a tá mala vždy temný švédsky zvuk, pomysleli sme si, kto by mohol byť lepší ako práve Dan? 


Hodně si potrpím i na grafickou stránku CD a vaše černobílé obaly jsem si hodně oblíbil. Kdo je autorem příšery na novince „The Forbidden Arts“ a co má vlastně vyjadřovat? Musel jsem si ihned objednat tričko, motiv se mi opravdu hodně líbí, jen nám prosím prozraď, jak souvisí s hudbou, jak je tematicky navzájem propojený? 

Presne tak, obal je vynikajúci. Robil ho James “Human Furnace” Bulloch. On v podstate stojí za obalmi všetkých troch našich dosiek a takisto sa postaral aj o naše logo. Požiadali sme ho, aby sa stal súčasťou kapely, keďže taktiež navrhol obaly albumov pre BLOOD OF CHRIST v raných deväťdesiatych, takže sme taká jedna veľká metalová rodina. Už od prvého záznamu sme nasledovali myšlienku, že ak sa nám podarí pokračovať vo vydávaní dosiek, budeme sa držať jednej témy, ktorú sme nastolili už na prvom albume a rozprávať príbeh od albumu k albumu. Jednoducho povedané, kňaz, ktorý sa zbavuje kože! „The Forbidden Arts“ je pokračovaním albumu „We of Scorn“. Keď si oba albumy umiestnite nad sebou, zistíte, že je to jeden kus veľkého obrazu. 

Zajímal by mě proces, jakým vzniká u SHED THE SKIN nová skladba. Jste klasici, co se zavřou do zkušebny a jamují nebo využíváte moderní technologie a posíláte si nápady mezi sebou? Chodíte spolu třeba i na pivo? 

Nanešťastie bývame od seba zopár hodín, takže Matt píše riffy, potom mi ich pošle, ja pracujem na bicích, potom sa niekoľkokrát stretneme, cvičíme všetko spoločne a nahráme to. Ja mám domáce štúdio, takže veľa toho nahrávame práve tam. Ash má takisto svoje domáce štúdio, takže je rovnako schopný nahrať gitary a vokál u seba doma. 


Všichni členové kapely jsou zároveň členy i jiných smeček. SHED THE SKIN jsou pro vás samozřejmě důležití, ale jak to řešíte, když máte povinnosti u svých domovských skupin? Obzvlášť Kyle Severn musí být s INCANTATION hodně vytížený. Jsou pro vás SHED THE SKIN klasickou kapelou nebo spíše vedlejším projektem? 

SHED THE SKIN je určite plnohodnotná kapela, nepovažujeme ju za vedľajší projekt, ale v skutočnosti sú všetky skupiny, v ktorých hráme, vlastne projekty. Áno, všetci sme v kapelách, ktoré jazdia na turné, takže je to všetko len o správnom plánovaní. SHED THE SKIN žiaľ zatiaľ nehrá veľa živých vystúpení, preto môžeme venovať čas ostatným kapelám. 


Když se podívám na Metal Archives, tak počet kapel, ve kterých hrajete nebo jste hráli, je opravdu působivý. Uživí vás ale? Nebo musíte chodit do klasického zaměstnání? A prozradíš nám, v jakých oborech se pohybujete? 

Diky chlape, to len poukazuje na to, aký starý už som, hahah... Áno, mám malý stavebný podnik, nikdy som nebol schopný žiť z Metalu, niektorí chlapi to dokážu, ale ja mám rodinu, hypotéku a podobné sračky, takže som mal vždy prácu v stavebníctve a keď som sa stal majiteľom firmy, vždy som bol schopný odísť na turné vtedy, keď sa to vyžadovalo. Nedávno som sa však vzdal dlhých turné s kapelou, začalo to byť pre mňa príliš náročné všetko si naplánovať. Avšak teraz mám tým pádom viac času a dovoľuje mi to hrať vo viacerých kapelách, a mám takisto viac času na štúdiovú prácu a víkendové „warrior gigs“. Stále som však bubeníkom INCANTATION na plný úväzok, máme len mladého bubeníka, ktoré namiesto mňa jazdí na turné. No a okrem SHED THE SKIN som hral naživo a neskôr aj štúdiovo s kapelou ESTUARY a nedávno som založil novú kapelu na štýl Discharge, ktorá sa volá HELL IS HERE. 


Jste staří zkušení psi, kteří hrají po svém. Máte vlastní rukopis, což je věc, na kterou se dnes občas zapomíná. Spousta kapel zní jen jako kopie ostatních. Určitě jste měli nějaké vzory? Kdo tě ovlivnil jako muzikanta a kdo byl tvým vzorem? Kdy a jak si vlastně začal hrát? Co bylo prvním impulsem, že si vzal do ruky nástroj? 

Áno, budúci rok už budem oslavovať 50, takže som vyrastal v rokoch sedemdesiatych a osemdesiatych, a z toho dôvodu všetka moja raná inšpirácia prišla od Johna Bonhama, Billa Warda, Cozyho Powella, atď…. Potom, keď som už viac začal chápať hraniu na bicie a začal som sám hrať, bol už začiatok osemdesiatych rokov a objavom sa vtedy stal Dave Lombardo, čo mi zmenilo život!!! Hahah. 

Myslím, že pro každou kapelu je největší odměnou reakce fanoušků. Já mám nejraději menší kluby, ve kterých mají muzikanti i fans k sobě blízko. Jak často vlastně SHED THE SKIN vystupují? Jezdíte třeba turné? Pátral jsem na internetu a příliš živých záznamů z vašeho vystoupení jsem nenašel. Jak to mají tedy SHED THE SKIN s koncerty? Co takhle tour po Evropě s INCANTATION? To by se mi moc líbilo. 

Ako som už spomínal predtým, nehrávame príliš často naživo. Nie preto, že by sme sami nechceli, naopak radi by sme hrali viac, ale medzi turné kapiel RINGWORM a INCANTATION je ťažké nájsť nejaký čas na ďalšie turné (aj napriek tomu, že momentálne turné INCANTATION neovplyvňuje náš rozvrh tak ako niekoľko rokov dozadu). Zvyčajne odohráme hŕstku koncertov ročne. Náš prvý koncert sme odohrali na Maryland Deathfeste, takže to bolo naozaj skvelé. Zatiaľ sme ešte nehrali mimo Ameriku, takže zorganizovať malé turné po Európe by bolo úžasné. Možno raz, keď sa dostaneme cez tento COVID ošiaľ, vyberieme sa na cesty a odohráme zopár koncertov. 


Vždycky mě zajímalo, co vlastně poslouchají muzikanti za muziku. Máš nějaká alba, ke kterým se rád a často vracíš? A co nějaké novinky z posledních let? Zaujalo tě něco natolik, aby sis koupil CD? 

Zvyčajne počúvam starý heavy metal alebo hard rock, ale takisto sa utiekam ku kapelám ako AUTOPSY, IMMOLATION, CANDLEMASS keď si potrebujem vypočuť niečo modernejšie. Za posledných niekoľko rokov si užívam niekoľko nových kapiel ako napríklad UNDERGANG a NECROT. Veľa spriatelených kapiel taktiež robí skvelú muziku, napríklad FAITHXTRACTOR, KURNAGIA, VADIAT a PRIMITIVE. Posvieťte si na ne. 


Death metal je můj nejoblíbenější hudební styl. Fascinuje mě na něm hlavně temnota, takový ten prašivý odér ze starých hrobů. Pak také síla a tlak. Když si poslechnu dobrou desku, tak jsem doslova nabitý energií. Co znamená pro tebe? Jak ovlivňuje tvůj život, náhled na svět, jak jej vnímáš ty jako tvůrce? 

Áno, určite existujú kapely a riffy (najmä v kapelách, ktoré som predtým uviedol), ktoré so mnou pohnú, keď ich počujem. Nemusí to byť ultrarýchle, ale iba ten temný pocit, zvyčajne sú to pre mňa pomalšie riffy, ktoré sú tak choré, až ich neviete uchopiť ... To je dôvod, prečo si užívam hranie Death Metalu, všetky tie pocity môžem vypustiť búchaním do bicích, hlavne ak hrám do kurva chorých riffov. 

Děkuji moc za rozhovor! Přeji nejen nové desce „The Forbidden Arts“, ale i celým SHED THE SKIN hodně úspěchů. Jdu si album znovu pustit! Je totiž opravdu skvělé. Ať se vám daří i v osobních životech. 

Skvelé chlape, ďakujem ti ešte raz za podporu. Dúfam, že tvoji čitatelia sa bližšie pozrú na novú dosku „The Forbidden Arts“ ako aj na našu staršiu tvorbu a dúfame, že si čoskoro zahráme aj vo vašej blízkosti… 666

Share this games :

TWITTER