DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 25. srpna 2020

Home » » Recenze/review - V13AULT - Imitation (2020)

Recenze/review - V13AULT - Imitation (2020)


V13AULT - Imitation
CD 2020, Support Underground


for english please scroll down


Někteří z nás tomu asi zatím nevěří, ale budoucnost už dávno nastala. Jsme propojeni v jedné obrovské síti a už jen chybí, aby nám do mozku nasadili sledovací čipy. Vize starých dobrých sci-fi autorů jsou převáděny v realitu. Občas jde z toho chladu trošku strach, ale jak známo, pokrok nezastavíš. I kdybychom u toho měli všichni zemřít. Vím to já a vědí to i slovenští maniaci V13AULT, jejichž hudbou se jako nějaká černá nit proplétají temné vize. Tam někde ve vesmíru nebo možná v našich fantaziích nalezneme odpovědi.

"Imitation" je progresivní metalovou, extrémní deskou, kterou lze považovat za takovou řekněme nápovědu na všechny otázky života, vesmíru a vůbec (ano, cituji Douglase Adamse). Nalezneme zde pestrou paletu střepů z thrashe, deathu, progrese, spoustu technických fines, i klidnějších rozjímacích pasáží. Album působí zpočátku trošku roztříštěně a pravděpodobně jej nejdřív ocení pouze posluchači s bohatou fantazií.


"Imitation" je jako průlet hvězdokupou, vznášíme se spolu s kapelou na ostrých riffech, užíváme si "odlidštěnou" nehumánní náladu. Kapela občas zabrousí do podobných vod, jako třeba VOIVOD, MESHUGGAH, případně STATIC X, NOCTURNUS. Poslech je to nejdříve opravdu náročný a vyžaduje pečlivého a trpělivého strávníka. Pokud ale vydržíte, budete po zásluze odměněni. Košatost skladeb, člověk se ani chvilku nenudí, pořád se něco děje. Občas, ale opravdu jen málokdy, se možná až moc preluduje, ale s tím se tak nějak počítá. Příkaz zněl jasně, zničit lidské plemeno. Stejně si nic jiného nezaslouží, stačí si nahodit jednu z oblíbených sociálních sítí. Jasně, že se časem zahubíme sami, pokoušíme se o to pořád. Než k tomu ale dojde a než se pár posledních jedinců bude zmateně procházet po zničené planetě, tak se vyplatí podobné desky poslouchat. Už jen kvůli tomu, že jsou jiné, odlišné a zajímavé. Mám rád kapely, které ve mě dokáží probudit emoce. Myslím, že tak se odlišují ty dobré od špatných a jsem moc rád, že jsem V13AULT potkal. Jejich nová deska má rozhodně něco do sebe. Doporučuji všem, kteří chtějí načerpat ještě trošku energie z vesmíru!



sumarizace:

"Imitation" je nejen gurmánskou ochutnávkou dobré muziky, ale také deskou, která vás vezme na dlouhý výlet do vesmíru. Je v ní tajemno, chlad i žhavá jiskra. Líbí se mi, jakým způsobem je složena, jak pálí, jak si mě postupně podmanila a přetvořila k obrazu svému. Pro mě osobně se jedná o zážitek, na který se pokaždé těším. Zatáhnu závěsy ve svém pokoji, přidám volume a pak se nechám unášet na vlnách fantazie. Pokud rádi ochutnáváte z pestré palety melodického, experimentálního a progresivního metalu, tak neváhejte. Deska není na první poslech, musí se nechat uzrát, rozplynout na jazyku i v myšlenkách. Někdy je hrozně příjemné být gurmánem. 


Asphyx says:

"Imitation" is not only a gourmet tasting of good music, but also a record that will take you on a long trip into space. It has a mystery, cold and hot spark. I like the way how it is composed, how it burns, how it has gradually conquered me and transformed it into its own image. For me personally, this is an experience that I always look forward to. I pull the curtains in my room, add volume, and then let myself be carried away by the waves of fantasy. If you like tasting from a varied palette of melodic, experimental and progressive metal, do not hesitate. The record is not captivating for the first listening, it must be matured, dissolve on the tongue and in thoughts. Sometimes it's really nice to be a gourmet.


tracklist:
01. Who Goes There?
02. RB/CZ/907/X…
03. Those Times
04. 26.4.1986
05. Platinum Black
06. The Snake
07. 11.3.2011
08. Cole
09. Eternal Night Of The Future

Bonus Tracks: A Carrion, EP 2013

10. Part One (Remember My Soul)
11. Part Two (Shock, Smell And Sympathy)
12. Part Three (Disgust And Love)
13. Part Four (Une Charogne)
14. A Carrion, Promo Demo 2005


band:

Ivan Babilonský - Guitars, Bass Guitar, Samples

Minor Macháč - Drums
Jaroslav Kyselica - Vocals





Share this games :

TWITTER