DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 24. listopadu 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - QUESTION - Reflections of the Void (2020)

Recenze/review - QUESTION - Reflections of the Void (2020)


QUESTION - Reflections of the Void
CD 2020, Chaos Records

for english please scroll down

Znal jsem ho dlouhá léta a vždy překypoval zdravím. Není to tak dlouho, kdy jsem ho potkal a ztrácel se mi před očima. Vysoká, kostnatá postava připomínala samotnou Smrt. Oči zapadlé hluboko do hlavy, dříve hutný a mocný hlas se změnil v tichý skřehotavý šepot. Umírám, pomalu se rozkládám, hniju zevnitř, odpověděl mi na otázku, co se s ním stalo. Byl smutný, reagoval lekavě. Děsil se každého stínu. Nevěřil, stejně jako ostatní, na zlé přízraky. Teď mu nepomáchaly ani modlitby, ke kterým se uchylují všichni nevěřící, když umírají.

Přemýšlel jsem o jeho slovech a doma si pustil novou desku mexických death metalistů QUESTION. S těmi jsem se poprvé setkal kdysi v počátcích mého psaní o muzice. Šikovní muzikanti hrající smrtící klasiku, ale s odhodláním a nadšením. Kapela se postupně vyvíjela a letos je zde s novým albem "Reflections of the Void", které vás přenese na onen svět. Pomalu se rozložíte, sežerou vás červi a užijete si poctivou hudbu z mexických pohřebišť. 

 

Usedám ke kamenného stolu a vybírám si jen ty nejvíc shnilé kousky masa. Nabízeny jsou mi skladby ve stylu INCANTATION, CENOPATH, DEMIGOD, IMMOLATION, MERCYLESS, CARBONIZED, MORBUS CHRON a spousty dalších. Mé přirovnání není opět vůbec důležité, hlavní je způsob, jakým mi QUESTION svůj death metal servírují. Upřímně, syrově, bez zbytečností. Zavřeli mě ihned do staré kobky, nechali pomalu hnít zaživa. Mám neodbytný pocit, že je celá deska doslova nasáklá starodávnými chorobami. Kapela působí velmi vyzrále, album se skvěle poslouchá, obsahuje v sobě velké množství zajímavých momentů, kus zcela nepropustné tmy. Zároveň se ale nejedná jen o bohapustou kopii, je slyšet, že u skládání mexičtí maniaci přemýšleli. Základem je samozřejmě old school death metal, ale nezapomíná se i na lehké výlety do progresivních vod (VOIVOD). Sodoma Gomora má nové jméno. Je jím nahrávka "Reflections of the Void", která působí jako zlé a ošklivé ozvěny ze záhrobí. Jsem rád ve společnosti podobné hudby, nejlépe odstřihnut od dnešního podivného světa. Smrt je jediná jistota. A neplatí to jenom v muzice. QUESTION to moc dobře vědí. Hodně prašivá záležitost!


sumarizace:

Mám rád nahrávky, které se mi do krve dostávají postupně, pomalu."Reflections of the Void" je jako jed, pronikající do mých žil. Prašivý, starý death metal, chorobami nasáklé skladby, odér smrti a strachu. Všechno tohle zde najdete přesně a zkušeně nadávkované. Je příjemné být zavřený ve dřevěné rakvi s názvem QUESTION.

Toulám se podsvětím již dlouhý čas a s klidem mohu prohlásit, že album "Reflections of the Void" rozhodně stojí za poslech a bližší ohledání. QUESTION uchopili death metal podobným způsobem, jako to dělávají kapely typu INCANTATION, CENOPATH, DEMIGOD, IMMOLATION, MERCYLESS, CARBONIZED, MORBUS CHRON. Jedná se přesně o druh okultního temného death metalu, který dokáže uhranout. Doporučuji návštěvu hřbitova ve večerních hodinách se sluchátky na uších, dlouhou procházku nočními ulicemi, případně pokoj plný tmy a zimy. V těchto momentech deska vynikne nejlépe. Užívám si pochmurný drásavý zvuk, sleduji lebku na obalu. Jakoby mě každým riffem někdo ukrajoval z těla další kus masa. Procházím se mezi stíny, prosévám v rukou prach zemřelých. Satan dokáže, stejně jako kapela, měnit svoji tvář a jeho zloba je promítnuta do jednotlivých songů. Mám pocit, že už jsem na tomhle místě někdy byl. Starý opuštěný kostel, krypta, ve které jsou pochováni padlí kněží. Do stěn jsou otisknuty výkřiky bolesti. Pohřbeni zaživa, umírali pomalu a dlouho. Okultní death metal s uhrančivou atmosférou! Excelentní pocta stínům!


Asphyx says:

I like records that get into my blood gradually, slowly. "Reflections of the Void" is like a poison penetrating my veins. Dreadful, old death metal, disease-soaked songs, an odor of death and fear. All this you will find here accurately and expertly dosed. It's nice to be locked in a wooden casket called QUESTION.

I have been wandering the underworld for a long time and I can safely declare that the album "Reflections of the Void" definitely worth for listening and closer inspection. QUESTION grabbed death metal in a similar way as INCANTATION, CENOPATH, DEMIGOD, IMMOLATION, MERCYLESS, CARBONIZED, MORBUS CHRON do. This is exactly the kind of occult dark death metal with doom elements that can evoke. I recommend visiting the cemetery in the evening with headphones, a long walk through the night streets, or a room full of darkness and winter. At these moments, the album stands out best. I enjoy a gloomy, wrinkling sound, watching the skull on the cover. It was as if someone had ripped another piece of flesh out of my body with each riff. I walk among the shadows, sifting the dust of the dead in my hands. Like the band, Satan is able to change his face and his anger is projected into individual songs. I feel like I've ever been to this place before. Old abandoned church, crypt in which fallen priests are buried. Screams of pain are imprinted on the walls. Buried alive, they died slowly and long. Occult death metal with a mesmerizing atmosphere! Excellent tribute to the shadows!


about QUESTION on DEADLY STORM ZINE:
Recenze/review - QUESTION – Gnosis Primordial (2017)

Tracklist:
01. The Process Of Dehumanization
02. Beyond Illusions Of Existence
03. Sunyata
04. First Fragmentation
05. Alone With Everybody
06. A Fate Worse Than Death
07. Mysteries (About Life & Death)
08. Vacuous Thoughts

band:
Marco - Voz
Rodrigo - Guitarra
Cesar - Bajo
Iván - Batería
Juan - Guitarra

https://question-chaos-records.bandcamp.com/album/reflections-of-the-void
https://www.facebook.com/QuestionMX
https://www.chaos-records.com/
Share this games :

TWITTER