DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 12. dubna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SANGUISUGABOGG - Tortured Whole (2021)

Recenze/review - SANGUISUGABOGG - Tortured Whole (2021)


SANGUISUGABOGG - Tortured Whole
CD 2021, Century Media Records

for english please scroll down

Pokaždé, když jsem na jatka vstoupil, padla na mě obrovská tíseň. Jakoby se do zdí otiskla bolest všech zvířat i lidí, kteří zde zemřeli. Vyberte si sekyru, pistoli nebo elektrický proud. Je to jen na vás. Přistupuji k míchačce na maso. Stojí hned vedle drtičky kostí. Cítím neskutečný zápach. Rozkládající se tkáně, celé prostředí připomíná nechutně znějící death metal staré školy. Houpavý rytmus, první zákazník už čeká. Proříznuté hrdlo, nářek, je to jen chvilka. Musím přidat hlasitost.

Když poslouchám prvotinu amerických maniaků SANGUISUGABOGG, opravdu se cítím jako na starých jatkách. Brodím se po kolena v krvi, chce se mi zvracet. Tolik bolesti, moje hlava je pod obrovským tlakem a každou chvílí se rozskočí. "Tortured Whole" je totiž albem, které smrdí jako rozkládající se mrtvola. 


SANGUISUGABOGG přistupují ke své tvorbě s nadsázkou, s takovým tím hnusným nadhledem, který mívaly kapely v dávných časech. Inspirace třeba takovými MORTICIAN, OBITUARY, CARCASS, UNDEATH, MORBID ANGEL, AUTOPSY, IMPETIGO se nezapře a mě osobně se líbí, že pánové nic nepředstírají, hrají tak, jak umí nejlépe. Hezky hnilobně, od srdce. Mohutný zvuk, chraptící vokál, riffy ostré jak mačety, tohle všechno dělá z alba záležitost pro všechny, kteří rádi a často loví ve zkažených vodách. Samozřejmě, hrozně záleží jako vždy na přístupu, jakým k hudbě přistupujete. Zde rozhodně nehledejte žádnou ekvilibristiku ani zbrklé úprky po hmatníku. Jedná se o mokvající smrtící kov, zahraný s chtěným primitivním nadšením. Koneckonců, na jatkách se již dlouhá léta nic jiného nehraje. Pokud vám tedy není cizí hudební násilí, zkažená krev, hnis a špína, tak neváhejte ani chvilku. Osobně jsem si desku svým způsobem velmi užíval. Pro mě je totiž stejně pořád nejvíc důležité, zda muzikantům jejich songy věřím. A SANGUISUGABOGG mě hodili do obrovského vroucího kotle. Death metal, po kterém zůstávají jen ohlodané kosti!


sumarizace:

"Tortured Whole" lze v určitých momentech přirovnat ke smečkám jako  MORTICIAN, OBITUARY, CARCASS, UNDEATH, MORBID ANGEL, AUTOPSY, IMPETIGO . Dobrá společnost, co říkáte? Plesnivý death metal natlakovaný ošklivými momenty, to celé zabalené ve velmi příjemném balení. Povedlo se vlastně všechno. Zvuk je bolestivý, obal nepřehlédnutelný a nápady? Těch je na albu nepřeberné množství. Každá skladba má v sobě pořádný kus shnilého masa, žhne a pálí, zadírá se mi každým dalším poslechem víc a víc pod kůži. Nevím, kolikrát jste byli přítomni u opravdové pitvy, ale představte si, že mrtvý byl postižen nějakou hodně zlou chorobou. Ruce máte od zkažené krve, ve střevech naleznete obrovské množství parazitů, o červech a sněti ani nemluvě. Vidíte to před sebou? Tak si k té představě pusťte ještě zmiňované album a zažijete dosud nepoznanou bolest. To vám garantuji a přidávám navíc potvrzení o vysoké kvalitě umírání. Jsou nahrávky, které na mě působí jako jed, podaný rovnou do žíly. SANGUISUGABOGG mi prořízli hrdlo velmi ostrým materiálem. U téhle desky zemřete v nekonečných křečích! Smrt!  Death metal, po kterém zůstávají jen ohlodané kosti!


Asphyx says:

"Tortured Whole" can be compared to bands like  MORTICIAN, OBITUARY, CARCASS, UNDEATH, MORBID ANGEL, AUTOPSY, IMPETIGO. Good company, what do you think? Moldy death metal pressurized with ugly moments, all packed in a very pleasant package. Everything went really well. The sound is painful, the cover noticeable and the ideas? There are a lot of them on the album. Every song has a big chunk of rotten meat inside it, it glows and burns, gazing more and more under my skin every time I listen to it. I don't know how many times you were present at a real autopsy, but imagine that the dead was affected by some very bad disease. Your hands are full of spoiled blood, you can find a huge amount of parasites in intestines, not to mention worms and gangrene. Do you see it in front of you? So to this idea play this album and you will experience a unknown pain. I guarantee this and add a certificate of high quality dying. There are records tthat act on me like a poison, given right into a vein. SANGUISUGABOGG cut my throat with very sharp material. Death metal, after which only gnawed bones remain!



Tracklist:
01. Menstrual Envy
02. Gored In The Chest
03. Dragged By A Truck
04. Pornographic
05. Dead As Shit
06. Tortured Whole
07. Interlube
08. Dick Filet
09. Urinary Ichor
10. Posthumous Compersion
11. Felching Filth

band:
Devin Swank (zpěv)
Cameron Boggs (kytara)
Ced Davis (basa)
Cody Davidson (bicí)


Share this games :

TWITTER