DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 28. září 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ENSANGUINATE - Eldritch Anatomy (2022)

Recenze/review - ENSANGUINATE - Eldritch Anatomy (2022)


ENSANGUINATE - Eldritch Anatomy
CD 2022, Emanzipation Productions

for english please scroll down

Čas je jenom veličina, která odpočítává temnotu. Na konci je vždycky smrt. Zahalena tajemstvím a chladem. Staří hrobníci vědí své. Když se procházejí mezi náhrobky a rozmlouvají s nemrtvými. Přesně vědí, jak kdo žil a zemřel. Zastaví se na kus řeči. Politují ty, kteří hodně trpěli. Sedávají v márnici a čekají, jestli se někdo ještě neprobudí. Občas pohřbí někoho živého, ale jsou to jen výjimky. Každopádně, aby svoji práci vůbec zvládli, poslouchají death metal. Požadavky mají jasné. Musí být upřímný, opravdový, syrový. Musí přesně vystihovat to, co se děje na tenké hranici mezi životem a smrtí.

ENSANGUINATE tohle všechno umí. Pocházejí ze Slovinska a pozornější čtenář našich stránek moc dobře ví, že jsme se s nimi již setkali v roce 2021 (recenze i krátký rozhovor je odkazován dole pod článkem). Pánové pokračují ve své morbidní práci. A opět se jedná o nahrávku, která stojí za pozornost. Alespoň tedy pro nás, pro staré hrobníky. 


Slovinskou je krásná země. A stejně jako všude jinde je v ní spousta starých hřbitovů. ENSANGUINATE na nich a v devadesátých letech minulého stoleté čerpali inspiraci. Pokud, stejně jako já, k smrti milujete kapely jako POSSESSED, MORBID ANGEL, WATAIN, DISSECTION a spoustu dalších otců zakladatelů, budete určitě spokojeni. Jedná se totiž nejen o řemeslně skvěle zvládnutý mix smrtícího kovu a blacku, ale také o desku, na které je spousta zajímavých momentů. Navíc, má v sobě takový ten "pařící efekt", kdy vás při poslechu popadne amok a jste nuceni neustále kývat hlavou do rytmu, podupávat si nohou. Mám rád podobné smečky, líbí se mi, že hrají napřímo, bez zbytečností. Dali si záležet i na plesnivém a chladném zvuku (nevím, zda to bylo účelem, ale působí jako by byl nahráván analogově). O obalu netřeba diskutovat, k muzice se hodí jako k mrtvému dobře vyrobená rakev. Mám jasno, až dnes půjdu na svoji obvyklou večerní procházku, budu poslouchat "Eldritch Anatomy". Dnes už totiž vím, že se líbí mrtvým i přízrakům. Márnicí se ozývá pochvalný šepot. Smrt je zase jednou blízko a já nemohu jinak, než desku opravdu doporučit. Syrové, plesnivé, chladné a temné zprávy z death metalových hrobů! 


Asphyx says:

Time is just a quantity that counts down the darkness. There is always death at the end. Shrouded in mystery and cold. The old gravediggers know their own. When they walk among the tombstones and talk to the undead. They know exactly how who lived and died. They stop to talk. They pity those who have suffered much. They sit in the morgue and wait to see if anyone else wakes up. Occasionally they bury someone alive, but those are the exceptions. Anyway, to do their job, they listen to death metal. Their requirements are clear. It has to be honest, real, raw. It must accurately represent what happens on the thin line between life and death.

ENSANGUINATE can do it all. They come from Slovenia and the more attentive reader of our website knows very well that we have already met them in 2021 (review and short interview is linked below the article). The gentlemen continue their morbid work. And once again, this is a recording worthy of attention. At least for us old grave diggers.


Slovenia is a beautiful country. And like everywhere else, there are many old cemeteries. ENSANGUINATE drew inspiration from them and the 1990s. If, like me, you love to death metal bands like POSSESSED, MORBID ANGEL, WATAIN, DISSECTION and a lot of the other founding fathers, you'll be pleased. For this is not only a well-crafted mix of death metal and black metal, but also a record with plenty of interesting moments. Moreover, it has that "partying effect", where you get amok while listening to it and are forced to constantly nod your head to the rhythm, stamping your feet. I like bands like this, I like that they play straight, without any unnecessary stuff. They've gone to great lengths to make the sound musty and cold (I don't know if that was the intention, but it feels like it was recorded analogue). No need to discuss the cover, it fits the music like a well-made coffin fits a dead body. I'm clear, when I go for my usual evening walk today, I'll be listening to "Eldritch Anatomy". Because today I know it appeals to both the dead and the ghosts. A whisper of praise echoes through the morgue. Death is near once again, and I can't help but recommend the record. Raw, moldy, cold and dark news from the death metal graves!


about ENSANGUINATE on DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - ENSANGUINATE - Entranced by Decay (2021)


Tracklist:
01. Hunted
02. Cadaver Synod
03. Ghoul Presence
04. Perdition's Crown
05. Gaping Maws Of Cerberus
06. Lowermost Baptisms
07. Sublimation
08. Death Vernacular
09. Vile Grace

Line-up:
Andrej Cuk - guitars, vocals
Jaka Crešnar - guitars
Miha Šinigoj - bass
Matjaž Winkler - drums


Webshop:
https://bit.ly/ens-eldr-LP
https://bit.ly/ens-eldr-CD

Web:
Facebook
Instagram
Spotify
Bandcamp
Share this games :

TWITTER