DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 12. října 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ACID WITCH - Rot Among Us (2022)

Recenze/review - ACID WITCH - Rot Among Us (2022)


ACID WITCH - Rot Among Us
CD 2022, Hells Headbangers Records

for english please scroll down

Noční můry, ani přízraky ti nikdy neublíží. Pokaždé to jsou jenom zlí lidé, kteří do tebe dokáží zaseknout svoje drápy. Už jsem nemohl vydržet ve svém pokoji. Musel jsem ven. Uprostřed noci, s podivným pocitem v zádech. Nesleduje mě někdo? Už nějaký čas se vypráví o šíleném monstru. Dosud jsem si ale myslel, že to je jen pohádka pro malé děti. Jenže to jsem ještě neslyšel novou desku maniaků ACID WITCH. Kapely, která jakoby se zjevila z hororů osmdesátých let.

Rezavý nůž, kterým ti nakonec proříznou hrdlo, není nic proti tomu, co se na albu odehrává. Děsivý doom metal, smrtící kov, psychedelické zakouřené pasáže. Vzpomínám na koncert u nás ve městě (odkaz na report dole pod článkem), po kterém se se neustále ohlížel za sebe. Ulice byly tu noc hodně špinavé a zahalené do krvavé mlhy. 


Skladby jsou opět perfektně nabroušené. Připomínají skalpel po pitvě ještě trošku živého těla. Pokud máte rádi atmosféru strachu, chladu a k smrti milujete temnotu, tak neváhejte ani chvilku. Možná se pak budete bát vyjít v noci ven, ale to je jen malá daň za skvělý morbidní zážitek. Krev je během poslechu vždy černá a zkažená. Vnitřnosti nakažené snětí. V některých momentech můžeme najít lehkou inspiraci u kapel typu CATHEDRAL, ELECTRIC WIZARD, DRUID LORD, ALICE COOPERA, AUTOPSY, KING DIAMOND. Jinak jsou ale ACID WITCH naprostým unikátem, originálem. Hodně k tomu přispívá starý, plesnivý zvuk (Slasher Dave - producer) i obal (Shagrat - Cover art). Fanoušci dostanou komplexní dílo po všech stránkách. Osobně se mi ale nejvíc líbí nápady, kterých je na nahrávce velké množství. Jsou jako děsivý sen, ze kterého se nikdy neprobudíte. Zavřeni ve svých kobkách, čekáme na krutou smrt. Přichází nečekaně a nezná slitování. Úplně stejný dojem mám i z novinky "Rot Among Us". Cítím pach zkaženého masa, slyším ozvěny z piteven. Američané letos nahráli vynikající album. Jsou jako staří šamani, tančící na hrobech svých obětí. Obličeje pomazané krví, tajemné symboly zářící do tmy. Pohybujeme se na tenké hranici mezi naším a oním světem. Dejte si pozor, kdo stojí za rohem! Také vidíte odlesk čepele? Ohavný, děsivý, death doom metalový sen! 


Asphyx says:

Nightmares or ghosts will never hurt you. It's always just bad people who can sink their claws into you. I couldn't stand it in my room anymore. I had to get out. In the middle of the night, with a strange feeling in my back. Is someone watching me? They've been talking about a crazy monster for a while now. But until now I thought it was just a fairy tale for little kids. But I hadn't heard the new ACID WITCH album. A band that seems to have emerged from the horror movies of the 1980s.

The rusty knife that eventually cuts your throat is nothing compared to what's happening on the album. Terrifying doom metal, deadly metal, psychedelic smoky passages. I remember a gig in our town (link to report below), after which he kept looking back. The streets were very dirty and shrouded in a bloody fog that night.


The compositions are again perfectly sharpened. They resemble a scalpel after dissecting a still slightly alive body. If you like the atmosphere of fear, coldness, and love darkness to death, don't hesitate a moment. You might be afraid to go out at night, but that's a small tax for a great morbid experience. The blood is always black and wicked while listening. Guts infected with anthrax. In some moments we can find slight inspiration from bands like CATHEDRAL, ELECTRIC WIZARD, DRUID LORD, ALICE COOPERA, AUTOPSY, KING DIAMOND. But otherwise ACID WITCH is a completely unique, original band. The old, moldy sound (Slasher Dave - producer) and the cover art (Shagrat - cover art) contribute a lot to this. Fans get comprehensive work in all aspects. Personally, though, I like the ideas the most, which are plentiful on the record. They are like scary dreams that you will never wake up from. Locked in our dungeons, waiting for a cruel death. It comes unexpectedly and knows no mercy. The same impression I get from the new Rot Among Us. I can smell the stench of rotten flesh, and hear the echoes of the execution rooms. The Americans have recorded an excellent album this year. They're like old shamans dancing on the graves of their victims. Faces smeared with blood, mysterious symbols glowing in the dark. We walk a fine line between our world and the next. Watch out for who's around the corner! Do you also see the glint of a blade? A hideous, terrifying, death-doom metal dream!



about ACID WITCH on DEADLY STORM ZINE:





Tracklist:
01. Gather Each Witch (02:11)
02. Rot Among Us (04:00)
03. The Sleeper (03:55)
04. Psychedeathic Swampnosis (03:37)
05. Devil's Night Doom (05:22)
06. 5508 Martin St (04:38)
07. Evil Dad (Dad by Dawn) (03:17)
08. Tommyrotters (04:20)
09. Chelsea Didn't Come Home Last Night (04:39)
10. Gundella the Green Witch (05:13)



Share this games :

TWITTER