DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 5. prosince 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DISINTER - Breaker of Bones (2022)

Recenze/review - DISINTER - Breaker of Bones (2022)

 

DISINTER - Breaker of Bones
CD 2022, Pest Records

for english please scroll down

Vždycky si chtěl zažít pocit, že ti někdo vrazí kladivo přímo do obličeje. Popraskané kosti, spousta krve a mozek, který vytéká ven. Představuješ si zpomalené záběry, které uniknou do éteru. Konečně se staneš slavným. Tvé utrpení uvidí tisíce lidí, kteří na tebe během několika minut také zapomenou. Pár prchavých okamžiků za to ale stálo. Přeci jen, člověk neumírá každý den. Novinka death metalových veteránů DISINTER na mě působí hodně podobně. Jako obrovská rána, po které zbude jenom tratoliště krve. Surový, syrový smrtící kov, v podobě, v jaké jej mám nejraději.

Musím ihned zmínit drsný, organický a uvěřitelný zvuk. Jako starý fanoušek, který se na jatkách, v márnicích a na starých hřbitovech pohybuje v podstatě celý svůj hudební život, musím dát všechny uříznuté palce nahoru. Nahrávka neskutečně řeže, žhne a pálí. Jako ostrý nůž, který vám někdo bodne do břicha. Tahle parta maniaků nezná slitování. 


DISINTER patří mezi skupiny, u nichž se návrat podařil. Od roku 2014, kdy jsou znovu aktivnější, nevydali nic slabého. Vždy se jednalo o masivní útoky na lidské podvědomí. Stylově lze jejich tvorbu zařadit po bok takových kapel, jako jsou MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE. Mají podobný přístup. Zároveň jsou jasně rozeznatelní od ostatních. Originalita se zde ukrývá v krutých detailech. U "Breaker of Bones" se budete toulat podzemím s pocitem, že sem patříte od narození. Mezi zohavená těla, mezi prokleté, mezi vyšinuté jedince, pro které není problém vzít do rukou zbraň. Tenhle styl byl vždy o ošklivých, nechutných věcech. Upozorňoval na ně a popisoval je velmi naturálním způsobem. Američanům se to také povedlo na výbornou. Album je k dokonalosti vybroušeným kusem absolutního hudebního zla. Jako bych narazil v plné rychlosti do náklaďáku naloženého kostmi. Vždy u desek nejvíc oceňuji nápady, emoce, které na mě dokáží kapely přenést. A DISINTER jsou opět velmi uvěřitelní, přitažliví takovým tím zvláštním morbidním způsobem, kvůli kterému třeba sledujeme hororové filmy. Pánové nakumulovali do songů obrovské množství vzteku, temné energie a smrti. Vše se valí kupředu jako buldozer. Konečně se vám splní váš sen o kladivu, které vám rozdrtí obličej na prach. Masivní, surové, brutální death metalové tsunami!


Asphyx says:

You've always wanted to experience the feeling of someone slamming a hammer right into your face. Cracked bones, lots of blood, and brains leaking out. You imagine slow-motion footage leaking into the ether. You will finally become famous. Your suffering will be seen by thousands of people who will also forget about you within minutes. But a few fleeting moments were worth it. After all, you don't die every day. The new release from death metal veterans DISINTER has a very similar effect on me. Like a huge wound that leaves only a pool of blood. Raw, raw death metal, the way I like it best.

I must immediately mention the harsh, organic and believable sound. As an old fan who has been hanging around slaughterhouses, morgues and old cemeteries basically my entire musical life, I have to give all the severed thumbs up. The recording really cuts, burns and burns. Like a sharp knife stabbing you in the stomach. This bunch of maniacs knows no mercy.


DISINTER is among the groups that made a comeback. They haven't released anything weak since 2014 when they became more active again. It has always been about massive attacks on the human subconscious. Stylistically, their work can be placed alongside such bands as MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE. They have a similar approach. At the same time, they are clearly distinguishable from others. Originality is hidden here in cruel details. "Breaker of Bones" will have you roaming the underground with the feeling that you belong here since birth. Among the mutilated bodies, among the cursed, among deranged individuals for whom it is not a problem to pick up a weapon. This style has always been about ugly, disgusting things. He drew attention to them and described them in a very natural way. The Americans also succeeded with flying colours. The album is a piece of absolute musical evil honed to perfection. Like I hit a truck full of bones at full speed. I always appreciate the ideas and emotions that the bands can convey to me the most. And DISINTER are again very believable, attractive in that strange morbid way that makes us watch horror movies. The gentlemen have accumulated a huge amount of rage, dark energy and death into the songs. Everything rolls forward like a bulldozer. Finally, your dream of a hammer that will crush your face to dust will come true. A massive, raw, brutal death metal tsunami!


Recenze/review - DISINTER - Demolition (2022):



Tracklist:
01. Corrode Into Nothing
02. Breaker Of Bones
03. IDLH
04. Assertation Of Belief
05. Curse Of Eternal Night
06. Cold Cell Torture
07. Red Queen
08. Bring All Of Hell
09. Destroyed By Hate
10. Silent Manipulation

DISINTER is:
Casey Loving (vox)
Mike “Bats” Martocci (guitars)
Mike LeGros (guitars)
Jon Billman (bass)
Max Colunga (drums)



Share this games :

TWITTER