DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 8. února 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - PHOBOPHILIC - Enveloping Absurdity (2022)

Recenze/review - PHOBOPHILIC - Enveloping Absurdity (2022)


PHOBOPHILIC - Enveloping Absurdity
CD 2022, Prosthetic Records, Rotted Life Records

for english please scroll down

Vystoupí ze stínu a má na tváři krev. Není jisté, zda žije a nebo je dávno mrtvý. Vzhledem k tomu, že vypadá jako prokletý, přikláněl bych se k druhé variantě. Zavřeme jej pro jistotu do klece. Není první, čím dál tím víc lidí ztrácí zdravý rozum. Pokaždé odejdou do nekonečných močálů za městem a když se vrátí, mluví o tom, jak potkali opravdové zlo. Mrtvoly bez duše, pochodující na jistou smrt. Nebo už jsou mrtví? 

Nejsem si jistý. Co ale mohu podepsat vlastní krví je, že americká skupina PHOBOPHILIC hraje syrový a surový death metal v podobě, v jaké se musí líbit každému nemrtvému. Temnota, chlad, spousta zajímavých, neotřelých momentů. Je jenom otázkou, kdy novinka "Enveloping Absurdity" pohltí i vás. 

 

Pestrá a do mlhy zahalená variace na smrt, dalo by se také napsat. PHOBOPHILIC se volně inspirovali u takových kapel, jako jsou INCANTATION, DISMA, BLASPHERIAN, DRAWN AND QUARTERED, CIANIDE, ROTTREVORE, FUNEBRARUM, DEMILICH, ADRAMELECH. Pokud máte rádi smrtící kov, který je krutý, plesnivý, ošklivý a zároveň se vám líbí i doom metalové pasáže a nálady, tak neváhejte ani chvilku. Dostanete prvotřídní materiál, který se vám postupně zadře pod kůži. Stanete se prokletým, který se bude navěky toulat mezi naším a oním světem. Pro mě osobně je potom zajímavá ještě jedna věc. Nahrávka je již nějakou dobu vydaná a já se k ní rád a často vracím. Znovu a znovu otevírám starou dřevěnou rakev a čerpám z ní sílu a energii. Přesně takhle na mě kapela působí. Pánové dokáží napsat skvělý riff, líbí se mi kompozice, celkové vyznění. Nesmím zapomenout ale ani na masivní, děsivý zvuk. Myslím, že přesně takhle by nahrával alba H. P. Lovercraft, pokud by uměl na nějaký nástroj. "Enveloping Absurdity" je velmi propracovaným dílem po všech stránkách. Zpočátku to možná tak nevypadá, ale když dáte nahrávce čas, určitě ji oceníte. Osobně si opravdu připadám jako na nějaké pradávné seanci pro vyvolávání temných sil. Sedíme kolem stolu a všichni jsme se vrátili z močálů. Také cítíte pach smrti a rozkládajících se těl? To jsou PHOBOPHILIC, kteří nám k naší seanci předkládají vynikající smrtící kov vysoké kvality. Mrtvoly bez duše, pochodující na jistou smrt. Nebo už jsou mrtví? Nahrubo nasekaná death metalová tma z prašivých hrobů! 


Asphyx says:

He steps out of the shadows and there's blood on his face. It's unclear whether he's alive or long dead. Given that he looks cursed, I'm leaning towards the latter. Let's put him in a cage for good measure. He's not the first. More and more people are losing their minds. Every time they go off into the endless swamps outside the city, they come back talking about how they met the real evil. Soulless corpses, marching to certain death. Or are they already dead?

I'm not sure. But what I can sign with my own blood is that the American band PHOBOPHILIC plays raw and raw death metal in a form that every undead must like. Darkness, coldness, a lot of interesting, fresh moments. It's just a matter of time when the new release "Enveloping Absurdity" will absorb you too.


A colourful and mist-shrouded variation on death, one could also write. PHOBOPHILIC was loosely inspired by such bands as INCANTATION, DISMA, BLASPHERIAN, DRAWN AND QUARTERED, CIANIDE, ROTTREVORE, FUNEBRARUM, DEMILICH, ADRAMELECH. If you like death metal that is cruel, moldy, ugly and you also like doom metal passages and moods, don't hesitate a moment. You'll get top-notch material that will gradually get under your skin. You'll become the cursed one who will forever wander between this world and the next. For me personally, there's one more thing that's interesting. The record has been out for some time now and I like to come back to it often. I open the old wooden coffin again and again and draw strength and energy from it. That's exactly how the band affects me. The gentlemen can write a great riff, I like the composition, the overall sound. But I mustn't forget the massive, terrifying sound. I think that's exactly how H would record an album. P. Lovercraft if he could play an instrument. "Enveloping Absurdity" is a very sophisticated work in every aspect. It may not seem like it at first, but if you give the recording time, you will appreciate it. Personally, I really feel like I'm at some ancient séance for summoning dark forces. We're sitting around the table and we've all come back from the swamps. Do you also smell death and decomposing bodies? These are PHOBOPHILIC, who present us with an excellent, high quality death metal for our seance. Soulless corpses, marching to certain death. Or are they already dead? Coarsely chopped death metal darkness from the dusty graves!



Tracklist:
01. Enantiodromia
02. Those Which Stare Back
03. Nauseating Despair
04. Cathedrals Of Blood (Twilight Of The Idols)
05. Individuation
06. The Illusion Of Self
07. Survive In Obscurity
08. Enveloping Absurdity



Share this games :

TWITTER