DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 19. května 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DEAD CHASM - Sublimis Ignotum Omni (2023)

Recenze/review - DEAD CHASM - Sublimis Ignotum Omni (2023)


DEAD CHASM - Sublimis Ignotum Omni
CD 2023, F.D.A. Records

for english please scroll down

Je nás čím dál tím víc, kteří utíkáme ze současného světa. Štvou nás lži a přetvářka. Cítíme bolest umírajících, bojíme se tupého davu. Jedinou záchranou pro nás bývají staré katakomby. Dávno opuštěné a hluboko pod zemí. Chodbami se toulají postavy bez tváře. Je jedno, jestli je někdo živý a nebo mrtvý, všichni posloucháme novou desku italských smrtonošů DEAD CHASM. Jedná se o smečku zkušených muzikantů, kteří působili v kapelách jako DECREPID, HORRID, FUNEST, STENCH OF PROFIT, DAEMONIAC. 

Je vám tedy doufám jasné, že se jedná o prvotřídní práci, co se týká zvuku i celkového provedení. Ten doslova zabíjí a jsou pod ním podepsáni pánové Dan Lowndes (Mastering) a Arcanus Incubus (Recording, Mixing). Tohle album smrdí jako zkažené maso. Když jej budete poslouchat, tak si dejte pozor, aby vás nepohltila tma. 


Do nahrávky "Sublimis Ignotum Omni" jsou otisknuty vlivy kapel jako INCANTATION, IMMOLATION, SOLOTHUS, FATHER BEFOULED, SPECTRAL VOICE, OSSUARIUM, CORPSESSED, FUNERABRUM, DISMA, CRUCIAMENTUM a dalších tmářů, kteří přesně vědí, o čem je absolutní zlo a temnota. Nové album mě ihned stáhlo hluboko pod zem, pohřbilo zaživa a stalo se mojí součástí. Hnil jsem zaživa, rozpadal se a ztrácel se v nekonečných močálech věčnosti. Italům se povedlo negovat pomocí hudby vše dobré. Jsou uvěřitelní, opravdoví. Každý riff, každý tón vás zasáhne přímo do srdce. Jen musíte mít rádi old schoolový feeling a drive. Novinka je vhodná na pohřby, na dlouhé noci v márnicích. Naleznete na ní spoustu zajímavých momentů, různých černých zákoutí. Italové působí jako démoni ze starých časů, kteří se vrátili na zem, aby se pomstili za všechny hříchy. Až zase jednou budu utíkat před současným divným světem, ve kterém už neplatí žádná pravidla, vezmu si "Sublimis Ignotum Omni" určitě zase s sebou. Znovu a rád se udusím zkaženou krví, opět se budu s chutí houpat ve větru jako oběšenec. Stále si myslím, že pro tuhle hudbu musíte mít v sobě touhu ničit a schopnost vyjádřit pomocí ní zlo a špínu, které jsou všude kolem nás. Jedinou záchranou jsou pro mě staré katakomby. Dávno opuštěné a hluboko pod zemí. Chodbami se toulají postavy bez tváře. Je jedno, jestli je někdo živý a nebo mrtvý, všichni posloucháme novou desku italských smrtonošů DEAD CHASM. Temný, morbidní death metal, ze starých márnic, u kterého se rozpadnete v prach!


Asphyx says:

There are more and more of us who are fleeing the contemporary world. We are frightened by lies and pretence. We feel the pain of the dying, we fear the dull crowd. Our only salvation is the old catacombs. Long abandoned and deep underground. Faceless figures roam the corridors. It doesn't matter if someone is alive or dead, we're all listening to the new album by Italian death-mongers DEAD CHASM. They are a pack of experienced musicians who have been in bands like DECREPID, HORRID, FUNEST, STENCH OF PROFIT, DAEMONIAC.

So I hope it is clear to you that this is a first class job in terms of sound and overall performance. It literally kills and it is signed by Dan Lowndes (Mastering) and Arcanus Incubus (Recording, Mixing). This album smells like rotten meat. If you listen to it, be careful not to get swallowed by the darkness.


The influences of bands like INCANTATION, IMMOLATION, SOLOTHUS, FATHER BEFOULED, SPECTRAL VOICE, OSSUARIUM, CORPSESSED, FUNERABRUM, DISMA, CRUCIAMENTUM and other dark artists who know exactly what absolute evil and darkness is all about are imprinted into the recording "Sublimis Ignotum Omni". The new album immediately pulled me deep underground, buried me alive and became a part of me. I was rotting alive, disintegrating and getting lost in the endless swamps of eternity. The Italians have managed to negate everything good with music. They're believable, real. Every riff, every note hits you right in the heart. You just have to like the old school feel and drive. The new stuff is good for funerals, for long nights in morgues. You'll find a lot of interesting moments on it, different black corners. The Italians seem like demons from the old days, who have returned to earth to avenge all sins. When I'm running away from the current strange world where there are no rules anymore, I'll definitely take "Sublimis Ignotum Omni" with me again. Again and again I will gladly choke on corrupted blood, again I will swing in the wind like a hanged man. I still think that for this music you have to have the desire to destroy and the ability to express through it the evil and filth that is all around us. The only salvation for me is the old catacombs. Long abandoned and deep underground. Faceless figures roam the corridors. It doesn't matter if someone is alive or dead, we're all listening to the new record by Italian death-mongers DEAD CHASM. Dark, morbid death metal, from old morgues, that will make you crumble into dust!


Tracklist:
01. Apparitions 
02. In Abhorrent Obscurity 
03. Perpetual Realm Of Light 
04. Ethereal Fragments 
05. Impious Embrace 
06. Sulphuric Asphyxiation 
07. Innumerable Dimensions



Share this games :

TWITTER