DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 30. května 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - LIQUID FLESH - Dolores (2023)

Recenze/review - LIQUID FLESH - Dolores (2023)


LIQUID FLESH - Dolores
CD 2023, Time to Kill Records

for english please scroll down

Chodila takhle domů každý den. Temnou ulicí, pak kolem hřbitova. Nikdy se neohlížela za sebe a vždy poslouchala nějakou muziku. Dnes má ve sluchátkách novou desku francouzských death metalistů LIQUID FLESH a všechno je úplně jiné. Stíny jsou delší a mezi skladbami slyší divné zvuky. Od stěny se odlepí postava a pronásleduje ji. Utíká mezi hroby, myslí si, že mrtví ji ublížit nemůžou. Jenže opak je pravdou. Padá do čerstvě vykopaného hrobu a ráno naleznou její tělo roztrhané na kusy. Vrah se nikdy nenajde.

Jsou věci mezi nebem a zemí, které nelze vysvětlit. Třeba moje touha po morbidní muzice, po nahrávkách, které mi shnijí v rukou. Mám rád dobré hororové filmy a také smrtící kov, který mě rozdrtí na prach. Obojí umí Francouzi na výbornou. Tahle smečka má smrt zakódovanou v genech. 


Líbí se mi masivní, hutný a dobře čitelný zvuk. Obal také ihned zaujme. Po formální stránce je vše v nejlepším pořádku. Mě osobně se ale nejvíc líbí temné a černé nálady, které létají všude kolem, když si album neustále přehrávám dokola. Pánové mají svůj jasný a zřetelný rukopis, originální výraz, který je odlišuje od ostatních. Během poslechu si připadám jako v nějaké děsivé noční můře. Ostré riffy mi odsekávají maso od kostí, divoké bicí mi zase pokaždé vystřelí mozek z hlavy. Nahrávka je opravdu jako hororový příběh, na kterém jste byli se svoji dívkou v kině. Ošklivý a krvavý film se během několika okamžiků změní na krutou realitu. Na desce naleznete vlivy od CELTIC FROST, přes AUTOPSY, až třeba po CARCASS, UNDERGANG, ENTOMBED. To ale není tolik důležité, v dnešní době se nelze nějakému přirovnání vyvarovat. Pro mě osobně je nejdůležitější to, že se mi album líbí, rád se k němu vracím a dávám si jej do hlavy s velkou chutí. Až zase jednou půjdu v noci domů, budu dávat velký pozor, kdo stojí za rohem. Špinavé ulice, opuštěné hřbitovy, hluboké kanály. Do těchto míst LIQUID FLESH patří a zde musely skladby vznikat. "Dolores" na mě působí jako šílená vzpomínka, které se nelze zbavit, jako stará nezhojená rána, která začala znovu hnisat. Není divu, tahle nahrávka má v sobě vše potřebné, pro poctivý pohřeb do země. Deset halucinogeních scén v mrazivé podobě. Příběh ženy, který byste nechtěli zažít na vlastní kůži. Temný, hororový death metal s děsivě mrazivou atmosférou! 


Asphyx says:

She used to come home like this every day. Down a dark street, then past the cemetery. She never looked behind her and always listened to music. Today she has the new album by French death metallers LIQUID FLESH in her headphones and everything is completely different. The shadows are longer and she hears strange noises between songs. A figure peels away from the wall and chases her. She runs between the graves, thinking the dead can't hurt her. But the opposite is true. She falls into a freshly dug grave and in the morning they find her body torn to pieces. The killer is never found.

There are things between heaven and earth that cannot be explained. Like my desire for morbid music, for records that rot in my hands. I like a good horror movie, and I also like deadly metal that crushes me to dust. The French do both very well. This pack has death coded into their genes.


I like the massive, dense and clear sound. The packaging also immediately catches the eye. Formally, everything is in the best order. But what I personally like most are the dark and black moods that fly all around as I play the album over and over. The gentlemen have their clear and distinct signature, an original expression that sets them apart from the rest. I feel like I'm in some kind of terrifying nightmare while listening to them. The sharp riffs cut the flesh from my bones, the ferocious drums blow my brains out every time. The record is really like a horror story you've been to the movies with your girl. An ugly and bloody movie turns into a harsh reality in a matter of moments. On the record you can find influences from CELTIC FROST, to AUTOPSY, to CARCASS, UNDERGANG, ENTOMBED. But that's not so important, nowadays you can't avoid some comparisons. For me personally, the most important thing is that I like the album, I like to come back to it and put it in my head with great gusto. When I go home at night again, I'll pay close attention to who's around the corner. Dirty streets, abandoned cemeteries, deep canals. These are the places LIQUID FLESH belongs to, and this is where the songs must have originated. "Dolores" strikes me as a crazy memory that can't be got rid of, like an old unhealed wound that has started to fester again. No wonder, this record has everything needed for an honest burial in the ground. Ten hallucinogenic scenes in chilling form. The story of a woman you wouldn't want to experience firsthand. Dark, horror death metal with an eerily cold atmosphere!



about LIQUID FLESH on DEADLY STORM ZINE:




Tracklist:
1) Urbex Macabre
2) La Danse des Ombres
3) Tapage Nocturne
4) Dose Létale Médiane
5) Tribunal Fantomatique
6) Océan de Failles
7) Cauchemar Blanc
8) Bicéphale
9) Sans Relâche
10) Brouillard Hypnotique

Line Up:
Putrid Bruce - Bass, Vocals
Gastric Luke - Guitar, Backing vocals
Cephalic Niels - Drums


LIQUID FLESH




Time To Kill Records




Share this games :

TWITTER