DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 8. května 2024

Home » , , , » Recenze/review - PANZERKRIEG 666 - Westerweiterung (2024)

Recenze/review - PANZERKRIEG 666 - Westerweiterung (2024)


PANZERKRIEG 666 - Westerweiterung
EP 2024, vlastní vydání

for english please scroll down

V jejich očích bylo stále možné spatřit touhu po krvi. Leželi již několik desetiletí zavření ve starých katakombách. Prokletí nebo oslavovaní, podle toho, jaká byla momentálně situace a nálada ve společnosti. Stále s rezavými zbraněmi v rukou, s pachem střelného prachu. Nevím, co se stalo, asi že německá black death metalová četa maniaků PANZERKRIEG 666 vydala své třetí EP, ale nemrtví jsou znovu připraveni k boji. Proti nebi, proti lidským bestiím.

Občas se mi dostane do rukou hudba, okolo které nejdříve opatrně chodím, sem tam si ji poslechnu, ale vím, že potřebuje delší čas na prozkoumání. Němci hrají surový, bestiální death metal a chladem a špínou nasáklý black metal. Obojí zamíchané v koktejlu, který připomíná plyn yperit, použitý v první světové válce. Již po prvním poslechu bude vaše tvář stejně zohavená. Tohle je totiž divoce antihumánní hudba, která vytahuje na povrch veškeré temné lidské myšlenky. 


Jak již sám název kapely i jednotlivých skladeb napovídají, tahle smečka se zaobírá ve svých textech válečnou tématikou. Historie je zde uchopena opravdu velmi zkušeně a opravdově. Pro mě je vždy hrozně důležité, jestli kapelám jejich hudbu věřím. Tentokrát jsem pochodujícím vojákem, jdoucím přímo na smrt. Ležím v zákopech, s bodákem připraveným k útoku. Možná se nikdy nevrátím, možná už nikdy neuvidím světlo. Zohavený nenávistí, stále přidávám hlasitost na svém přehrávači. Pokud se vám líbí tlak a černá energie, kterou dovedou vytvořit třeba MARDUK, BEHERIT, BLASPHEMY, budete spokojeni i s EP "Westerweiterung". Je to válka, ve své nejhnusnější podobě, její chlad, na kusy roztrhaná těla. Je to nářek pozůstalých i mučených. Tento styl je dle mého velmi náročný v tom, že málokdo umí vytvořit opravdovou  a reálnou atmosféru. Němcům se to povedlo na výbornou. Jsem rád, že jsou ještě dnes skupiny, které dokáží na veškeré hrůzy, kterých je náš druh schopen, upozorňovat. A dělají to velmi uvěřitelným a zkušeným způsobem. Žádné zbytečnosti, žádné kompromisy. Jenom bolest a utrpení. Z riffů doslova odkapává krev, na bicích se válejí lebky nepřátel. Historie by nás měla varovat, ale my jsme příliš slabí. Místo toho, abychom se poučili, znovu pochodujeme v zástupech. Další tanky drtí nevinné, smrt je zase jenom jméno. Utíkáme do krytu, modlíme se k Bohu, který nás dávno opustil. Vím jen jediné, nové EP se opravdu povedlo. A to po všech stránkách. Zvuk, obal, produkce i celkové provedení. Vše je podřízené jedinému. Totálně vás zničit. V jejich očích bylo stále možné spatřit touhu po krvi. Leželi již několik desetiletí zavření ve starých katakombách. Prokletí nebo oslavovaní, podle toho, jaká byla momentálně situace a nálada ve společnosti. Stále s rezavými zbraněmi v rukou, s pachem střelného prachu. Black death metalový blitzkrieg, který vás rozdrtí ohromující silou a tlakem! Budete spáleni na popel!


Asphyx says:

You could still see the bloodlust in their eyes. They had been locked in the old catacombs for decades. Cursed or glorified, depending on the current situation and mood of society. Still with rusty weapons in their hands, the smell of gunpowder. I don't know what happened, I guess German black death metal maniac squad PANZERKRIEG 666 released their third EP, but the undead are ready to fight again. Against heaven, against human beasts.

Occasionally I get my hands on music that I walk around cautiously at first, listen to it now and then, but know it needs more time to explore. The Germans play raw, bestial death metal and black metal soaked in cold and filth. Both mixed in a cocktail that is reminiscent of the yperite gas used in WWI. After the first listen your face will be equally disfigured. For this is wildly anti-human music that brings to the surface all the darker human thoughts. 


As the name of the band and the individual songs suggest, this pack deals with war themes in their lyrics. The history here is grasped in a very experienced and real way. It is always very important for me to believe in a band's music. This time I'm a marching soldier, going straight to my death. I'm lying in the trenches, with my bayonet ready to attack. I may never come back, I may never see the light again. Overwhelmed with hatred, I keep turning up the volume on my player. If you like the pressure and black energy that the likes of MARDUK, BEHERIT, BLASPHEMY can create, you will be satisfied with the EP "Westerweiterung". It's war at its ugliest, its coldness, its bodies torn to pieces. It is the lament of the survivors and the tortured. This style is very difficult in my opinion, in that few people can create a true and real atmosphere. The Germans did it perfectly. I am glad that there are still groups today that can draw attention to all the horrors of which our species is capable. And they do it in a very believable and experienced way. No frills, no compromises. Just pain and suffering. Blood literally dripping from the riffs, skulls of enemies rolling on the drums. History should warn us, but we are too weak. Instead of learning our lessons, we march again in crowds. More tanks crush the innocent, death is just a name again. We run for cover, pray to a God who left us long ago. I know only one thing, the new EP has really succeeded. In every way. The sound, the cover, the production and the overall execution. Everything is subordinate to one thing. To totally destroy you. You could still see the bloodlust in their eyes. They'd been locked in the old catacombs for decades. Cursed or glorified, depending on the situation and the mood of society at the time. Still with rusty weapons in their hands, the smell of gunpowder. A black death metal blitzkrieg that will crush you with overwhelming force and pressure! You will be burnt to ashes!


tracklist:
1. Satan 2
2. My Uniform
3. Wunderwaffe
4. Westerweiterung
5. Panzerkrieg Panzerschlacht

band:
HvS - Guitar, Bass
MvM - Vocals
Machine - Drums


Share this games :

TWITTER