DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 13. března 2015

Home » » Minirecenze/minireview - EXHUMED - Gore Metal: A Necrospective 1998-2015 (2015)

Minirecenze/minireview - EXHUMED - Gore Metal: A Necrospective 1998-2015 (2015)


EXHUMED - Gore Metal: A Necrospective 1998-2015
CD 2015, Relapse Records


Gore grindová legenda se letos pochlapila a vyvrhla mezi nás nehodné retrospektivní album, které vás provede historií kapely. Bohužel, hned na začátku je nutné dodat, že se tahle znovu nahraná (re - recorded) verze příliš nepovedla. Jsem hrdým vlastníkem původní desky a i když mám tuhle smečku nadevše rád, tak musím bohužel prohlásit, že by si pan producent zasloužil pár za uši. Zvuk je nevýrazný, troufám si tvrdit i "zmršený" a ten původní tlak a energie, která je cítit z díla, nahraného v roce 1998, se tady nekoná. Nevím jak vinyl, ale CD je něco skoro neposlouchatelného. Dokonce to na mě působí dojmem, že i tato kapela, která se drží víceméně v undergroundu, potřebovala vydělat taky nějaký ten groš. To jsou samozřejmě jen spekulace, ale takto na mě celá tahle věc působí.

Na desce najdeme obvyklou klasickou "exhumační" směsku deathu, grindu, punku, crossoveru, thrashe. Nápady a skladby jsou samozřejmě vynikající, vytažené odněkud z doby, kdy byli na vrcholu třeba takoví AUTOPSY, DEATH, SLAYER nebo CARCASS. Jen to provedení je tentokrát takové podivné. Postrádám tlak, chybí mi náboj. Všechno je tak nějak zláštně utahané a obyčejné. Chybí mi vlastně úplně všechno, pro co jsem si tuhle smečku kdysi oblíbil. Dokonce i ta pověstná motorová pila zní jako prskání prskavek na vánočním stromečku. Dvojité CD bych tak snad ani fanouškům nedoporučoval. Raději si počkám na další novinku, klasické řadové album, tam to poslední dobou pánové rozjíždějí v o hodně větších, rychlejších a lepších obrátkách. Kompilace, která postrádá to nejdůležitější. Energii a sílu.





Asphyx says:

In fact I miss everythingwhy I once liked this bandEven the renowned chainsaw sounds like the sizzle of sparklers on the Christmas treeI wouldn't this double Cd recommend to  the fans. The sound is horribleI would like to wait for the next  news, the classic album, where the gentlemen  are taking off in a lot bigger, faster and better gear. Compilation, that is missing the most important thing. Energy and strength.

Share this games :

TWITTER