DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 9. března 2015

Home » » Minirecenze/minireview - MELECHESH - Enki (2015)

Minirecenze/minireview - MELECHESH - Enki (2015)


MELECHESH - Enki 
CD 2015, Nuclear Blast

Black/thrash s temnou atmosférou z Izraele by měl působit v dnešní multikulturní době více než zajímavě. Snaha o to, naroubovat na metal orientální melodie se zdá být na první pohled velmi originální, neotřelá, osvěžující. Jenže záleží na tom, kdo se o to pokouší. Problém nastává ve chvíli, když se o to kapela snaží násilně. MELECHESH jsou toho jasným příkladem. Já chápu, že je to v současnosti moderní, chtěné a propagované, ale neříkejte mi, že většinový metalový strávník opravdu touží po podobné muzice. Vždyť se už na první poslech jedná o obyčejné black/thrashové melodie, jen lehce opepřené použitím trošku jiných stupnic. Zajímavé je, že i když nejsem příliš příznivec různých etno vsuvek, ruchů a šumů, tak tady bych je vyloženě ocenil. Kdysi se mi líbila od téhle smečky deska "Sphyx", ale té nesahá novinka ani po kotníky. Nezastírám, že některé motivy nepostrádají určitou hypnotickou naléhavost, ale místo toho abych trpěl někde v poušti s pusou plnou dusícího písku, setkávám se jen s obyčejným výletem v bezpečí klimatizovaného autobusu. Já se chci procházet po starých pohřebištích, drtit pod nohama zpuchřelé kosti a ne si prohlížet reklamního 3D průvodce. Pánové nám to dávají nějak moc zadarmo, nemusíme se vůbec snažit. Stačí si dojít do stánku a koupit si další produkt (jejich CD). Záleží jen na vás, zda máte raději kečup nebo hořčici.

Kam se poděl mysticismus, rituály, smutek, rozlehlé pláně plné větru a nářku? Image, obal, rozhovory, vše je vlastně dokonalé a zapadá krásně do sebe. Smrt je ale tentokrát hodně daleko. Zvuk obyčejný, nevýrazný, nápady tuctové. Chraňte nás všichni svatí, aby podobné desky byly považovány za dobré! MELECHESH jakoby zlenivěli, opustili svoji black/thrashovou víru a jen tak vzdáleně preludují. Chybí mi neklid, síla, energie a vlastně i orientální prvky. Průměrná deska, která se určitě bude hodně líbit!




Asphyx says:

What happened with mysticism, rituals, sadness, plains full of wind and wailing? Image, cover, interviews, everything is actually perfect and fits beautifully into each other. Death is this time far away. Sound ordinary, bland dozen ideas. Protect us all the saints that similar boards would be find like right! Melechesh seems to be like lazy, they left their black / thrash faith and they improvise only. I miss restlessness, strength, power and actually oriental elements. The average album, that can probably attract attention!

Share this games :

TWITTER