DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 10. května 2015

Home » » Minirecenze/minireview - DMC - Blitzkrieg (2015)

Minirecenze/minireview - DMC - Blitzkrieg (2015)


DMC – Blitzkrieg (2015)
CD 2015, Pařát magazine

DMC (DEATH MOSH CORE) jsou považováni za jednu z nejstarších aktivně hrajících death metalových kapel v Čechách. Pánové pocházejí z Moravy a letos nás poctili svoji další deskou. Nese název "Blitzkrieg" a abych pravdu řekl, tak tentokrát pojmenování přesně vystihuje to, co se na albu odehrává. Změť tradičních, nekompromisních a valivých melodií se střídá s krutými nářezy. Válka je svinstvo, to víme všichni, ale jen někteří z nás ji dovedeme nějak umělecky ztvárnit. DMC se to povedlo. Já opravdu cítím pach strachu v předních liniích zákopové války. Napomáhá k tomu již tradičně skvělý obal od Mr. Jaromíra "Deathera" Bezruče. Tady se hraje old school death metal toho nejhrubšího zrna. Nečekejte žádné slitování nebo nedej Satan progresi. Album vyšlo pod hlavičkou časopisu Pařát, který většinou vydává kapely druhé až třetí kategorie, ale tentokrát se trefil do černého. Dokonce i obal je propracovanější a bohatší, než bývá zvykem. Já, jako příslušník staré smrtící legie, uděluji kapele válečný kříž za zásluhy. "Blitzkrieg" mě baví poslouchat pro jeho sílu, energii, studené nápady a hodně natlakovaný zvuk (studio Šopa). Dnešní mladí a "moderní" kritici budou sice asi psát litanie o stokrát provařené krvi, ale uvědomme si, že chtít po starých psech nějaké "moderní" kousky by bylo trošku nepatřičné. 

DMC hrají to, co umí nejlépe. Pravý, nefalšovaný death metal! A jde jim to moc dobře. Beru do ruky pušku, nasazuji bodák a to by v tom byl čert, abychom dneska protivníka nezlomili. Doporučuji volume doprava, pivko do dlaně a pak už to přijde samo. Svět je ve válce vlastně pořád a tak je dobré si občas připomenout, jakou trpíme ztrátou paměti. Kvalitní, válečný death metal, který bude dělat dobře všem, kteří milují staré pořádky ve smrtícím kovu! Dobrá práce! Na zteč!



Asphyx says:

The war is a muck, you know, but there are some people able to art renderingDMC did it.  I enjoy listening for his strength, energy, ideas and very pressured sound. DMC play what they can bestTrue, unsophisticated death metal! I recommend volume right, beer in hand, and it will come itselfThe world is at war all the time, so it's good  sometimes to remind, what we lose memoryQuality, war death metal that will do well to all people who loves the old order in death metalGood work! On the attack!

Share this games :

TWITTER