DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 18. července 2015

Home » » Minirecenze/minireview - CRYPT SERMON - Out of the Garden (2015)

Minirecenze/minireview - CRYPT SERMON - Out of the Garden (2015)


CRYPT SERMON - Out of the Garden
CD 2015, Dark Descent Records


Doom metal považuji už dávno za jednu z nejtěžších extrémních hudebních odnoží. Sází se v něm hodně na atmosféru, určité kouzlo, které není lehké jen tak vytvořit. Díky tomu, že se hraje pomalu, vše o hodně víc vynikne a pokud má kapela špatného zpěváka, může to rovnou zabalit. Bývá pro mě velmi příjemné, když potkám smečku, která mi svým přístupem a hudbou způsobí mrazení v zádech. Američtí hrobníci CRYPT SERMON jsou jedněmi z nich. Čerpají sice ve svých skladbách u takových veličin jako jsou CANDLEMASS, SOLITUDE AETERNUS nebo BLACK SABBATH, ale tentokrát se jedná o skupinu, která dovede vše velmi dobře podat. Oceňuji velmi dobré riffy, mocný vokál a hlavně nezbytnou křesající a chladnou atmosféru. Na to, že se jedná o prvotinu, jsou CRYPT SERMON jistější v základech než kdejaké slavnější jméno. Nenechte se odradit zbytečně kýčovitým obalem, ani vehementním zařazováním téhle smuteční čety mezi "obyčejný" doom metal. Rozhodně se nejedná jen o kopii slavnějších vzorů, ale o parádně odpichový materiál. Ocení ho určitě i milovníci starší rockové produkce. 

"Out of the Garden" mi přijde jako absolutní obžaloba všech bolestí, které můžete v dnešním světě potkat. Občas, pro menší osvěžení, zazní i několik motivů z blízkého východu. Základy jsou ale jasně a pevně dané. Vycházejí ze samoty, lidského soužení, bolesti a přesně vystihují pocity lidí, kteří se cítí opuštění. Naléhavý hlas, opakování motivů, neklid. Tohle všechno lze z téhle desky při bližším ohledání vypozorovat. Chvílemi se mi snad zpomalovaly veškeré životní funkce, stejně jako se to děje některým druhům zvířat, připravujícím se na zimu. Je mi chladno, smutno a když se ploužím kolem opuštěných domů, napadají mě jen samé šílené myšlenky. Pokud máte jen trošku rádi dlouhé procházky přírodou za zvuků z odvrácené strany tohoto světa, mohlo by vám letošní album více než vyhovovat. Doomová deska, se kterou se umírá o hodně lépe!





Asphyx says:


"Out of the Garden" seems to be like an absolute indictment of all pains, that can you meet in today's worldI appreciate very good riffs, powerful vocals and especially the necessary strike a cold atmosphere. In fact, this is the first work of CRYPT SERMON, but they are more sure in the basis than many famous bands. With this doom metal album you'll die much better!

http://cryptsermon.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/CryptSermon
http://www.darkdescentrecords.com/
Share this games :

TWITTER