DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 16. července 2015

Home » » Minirecenze/minireview - GUTALAX - Shit Happens (2015)

Minirecenze/minireview - GUTALAX - Shit Happens (2015)


GUTALAX - Shit Happens
CD 2015, Rotten Roll Rex

Rovnou na začátek musím zmínit, že grindové šílenství jde povětšinou zcela mimo mě. Celý tenhle styl mi přijde až příliš "jednoduchý", nezáživný a při živých prezentacích se nudím. Vydržím většinou tak kolem dvaceti minut a odcházím. Mám raději propracované věci, víc temné, zahnívající. Jsou ale výjimky, které potvrzují pravidlo. Fekální uskupení GUTALAX jsem si oblíbil již u jejich prvního dlouhohrajícího alba "Shit Beast" v roce 2011. Líbil se mi, a platí to i letos, určitý nadhled, lehkost, s jakou pánové k dané problematice přistupují. Velmi dobře mi dělají až rock´n´rollové vsuvky, zasměji se hláškám mezi songy a tak nějak celkově je mi dobře. Nepovažuji sice kapelu za nic, co bych blahořečil za hráčské umění, ale to zde není ani účelem. Hlavní cíl je jasný od začátku do konce. Pobavit se, oslavoval rektální záležitosti a zničit posluchačovo ucho. Nic víc, nic méně. Nevidím na tom nic špatného, sám si rád občas vyčistím hlavu (a zde i druhý konec míchy). Líbí se mi hutný zvuk, připomínající radlici hrnoucí (víte asi co) všechno před sebou hezky kupředu. Novinka nepostrádá tlak, energii a pořádně zahnědlou jiskru. Občas by sice neuškodilo trošku víc zapracovat na hlase, ale to bychom pak neposlouchali grind, ale asi něco úplně jiného. 

Z GUTALAXU by asi neměli na oddělení urologie moc velkou radost, ale pro nás posluchače se jedná (a jak to tak slyším i bude jednat i v budoucnu, protože album hezky zahnědle zraje) o parádní desku pro chvíle oddechu. Bavím se, užívám si ty hromady exkrementů a říkám si, kolik krásných přirovnání a nápadů může mít taková obyčejná věc, jako je ranní stolice. Dost ale řečí, o grindu se nemá psát, má se poslouchat a prožívat. Myslím, že fanoušci budou na vrcholu blaha a ostatní to stejně budou mít víte kde. 

Pozn. autora -  všimněte si, že jsem po celou dobu recenze ani jednou nepoužil slovo hovno a prdel!

Čeští grindeři GUTALAX letos nahráli parádní album plné fekálně romantických melodií. Je narvané energií, legrací a morbidně krásnými tématy. Nepostrádá velmi dobrý zvuk, jiskru a poslouchá se velmi dobře. Už nás všechny vidím, jak skáčeme spolu z pódia. "Shit Happens" se povedlo. Má rock´n´rollový náboj, tunu velmi dobrých nápadů a nadhled, který by neměl chybět žádné dobré grindové desce. A teď už mě prosím nechte, jdu si zatančit! In grind we trust!






Asphyx says:

Czech grinders GUTALAX recorded a fantastic album full of fecal romantic melodies this year. It is crowded of energy, fun and morbidly beautiful themes. It doesn't feel the lack of very good sound, sparkle and it's very good to listen. I see all us jumping together off the stage. "Shit Happens" has succeeded. It's full of rock'n'roll charge, a ton of very good ideas and insight that shouldn't miss any good grind plate. Now please let me be, I'm going to dance! In grind we trust!

https://rottenrollrex.bandcamp.com/album/shit-happens
http://bandzone.cz/gutalax
https://www.facebook.com/pages/GUTALAX-cz-gore-grind-/116773548349011
http://www.rottenrollrex.com/
Share this games :

TWITTER