DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 5. července 2015

Home » » Minirecenze/minireview - SATAN´S WRATH - Die Evil (2015)

Minirecenze/minireview - SATAN´S WRATH - Die Evil (2015)


SATAN´S WRATH - Die Evil
CD 2015, Metal Blade Records

Black/thrashové šílenství v podání řeckých SATAN´S WRATH. Tentokrát potřetí a vlastně opět stejně. Pánové patří mezi kapely, které se s tím moc nemažou, nemění se a jsou takovou bestiální jistotou v dnešním rozháraném světě. Nic nového pod sluncem, ale vlastně ani žádný průšvih. Členství ve stáji Metal Blade Records zajišťuje popularitu, dobrou produkci a schopnost se vůbec dostat k fanouškům. Nějak nevím, proč zrovna tahle smečka tolik tenhle label zaujala, ale to mi nepřísluší hodnotit. Letošní album je dobré nebo lépe, hodně dobré, ale rozhodně to není nic, co by mě posadilo úplně na zadek. Pekelná atmosféra, veškerá nezbytná klišé, blacková temnota a thrashová nespoutanost. Všechno zde naleznete. Chybí sice nějaká větší přidaná hodnota, kus pořádného a poctivého rebelství (které podle mě k předkládanému stylu jednoznačně patří). Trošku Řeky podezřívám z toho, že se jen svezli na současné vlně old schoolu, ale ono je to v závěru úplně jedno. Ostruhy jsou již do slabin zaseknuty, o kapele se ví a zná ji skoro každý poctivý metalista se staršími, poctivými chutěmi. Osobně bych klidně přidal ještě alespoň pár lopat špíny, ale to by se asi kapela zase špatně vyjímala na stránkách současných časopisů. Inspiraci DESASTER, VENOM, POSSESSED, CELTIC FROST, BULLDOZER zde nikdo sice nepopírá, ale ani nedělá nic proto, aby se odlišil. Není to asi ani účelem. 

"Die Evil" je takovým velmi příjemným black/thrashovým albem, u kterého mi chybí víc síry, energie a rouhání. Jako celek působí deska velmi sevřeně, odhodlaně a nadšeně. Bohužel se SATAN´S WRATH nevyhnuli i spoustě klišé a prázdných míst. Dobrá, ale bohužel ani ničím výjimečná práce. 




Asphyx says:

"Die Evil" is a very pleasant black / thrash album, where I miss more sulfur, energy and blasphemy. It is undeniable the inspiration by the bands like DESASTER, VENOM, POSSESSED, CELTIC FROST, BULLDOZER, but they do nothing to be different. The record causes very closed, determined and keenUnfortunately SATAN'S WRATH didn't avoid cliches and empty places. Good, but unfortunately no exceptional job.

Share this games :

TWITTER