DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. srpna 2015

Home » » Recenze/review - HACKNEYED – Inhabitants of Carcosa (2015)

Recenze/review - HACKNEYED – Inhabitants of Carcosa (2015)


HACKNEYED – Inhabitants of Carcosa
CD 2015, Silverdust Records

„Naaazdááár Asphyxi!!!“: ozvalo se za mnou a mně se málem zastavilo srdce. Ne že bych byl lekavý, ale ono když potkáte „svého oblíbeného prudiče“, tak vám to na náladě nepřidá. Tenhle kluk je snad mým stínem, říkám si. Potkávám ho na koncertech, kdy občas stává vedle mě a neustále mi říká, jak kdo hraje špatně a že dřív to bylo o hodně lepší. Není nikdy s ničím spokojený a splňuje přesnou definici nihilismu. Chodím třeba s nějakou novou deskou ve sluchátkách měsíc a jsem z ní tak nadšený, že mám doma CD, tričko a očekávám živé vystoupení a tenhle týpek mě zastaví a všechnu tu radost mi dokáže během pár minut zkazit. Nepomáhá ani posílání do zadní části těla, ani vyhýbání se kontaktu. Co s ním? Asi nic. Tentokrát, snad poprvé v naší „společné“ historii, začal mluvit o nějakém albu nadšeně. Vyprávěl tak vesele, že jsem si dokonce po několika minutách sundal špunty z uší a vypnul muziku (což normálně raději nedělám). Doporučil mi novinku německých deatherů HACKNEYED.

Vzhledem k tomu, že nemáme vůbec podobný vkus a jsem na tuhle persónu už poměrně alergický (to se ještě prohloubilo ve chvíli, kdy si spojil moji maličkost s mým blogem a začal mi kecat do toho, jak bych měl psát), tak jsem na doporučené CD zapomněl. Jenže čert nikdy nespí a cesty Páně jsou nevyzpytatelné jako májové počasí. Kapela sama napsala, poslala nový materiál a já jsem se k němu konečně dostal. Pouštím si jejich novinku „Inhabitants of Carcosa“ a postupně si tvořím svůj vlastní názor. Není to tentokrát vůbec lehké. Pořád mi před očima stojí můj „oblíbený“ kazič hudby a tak to u mě mají Němci o hodně těžší. Kupodivu se po nějaké době do jejich tvorby poměrně dostávám a nakonec jsem mile překvapen. Je to sice trošku něco jiného, než na co bývám zvyklý, ale i tak se jedná rozhodně o poctivou muziku. Tentokrát o jakési souznění tradičního, klasického death metalu a modernějších prvků. Jako stará konzerva, fosílie (říkejte si mi, jak chcete) si mumlám pod fousy něco o tuctovosti, podivné produkci a snaze zalíbit se za každou cenu, ale jako celek není letošní počin rozhodně špatný. Jen pánům trvá delší dobu, než si to u mě „oddřou.“


Dost často si při našem česko-německém přátelství vzpomenu na některé ženy, které potkávám v dopravních prostředcích. Nejsou prvoplánově hezké, bývají unavené a pod nánosy make-upu se neukrývá žádný zázrak, ale když se usmějí a začnou jim v očích blikat čertíci, člověk si uvědomí, kolik podob vlastně krása má. S hudbou HACKNEYED je tomu přesně naopak. Navenek mají brilantní obal, mohutné nástupy, různé mezihry, jsou „progresivní“, nebojí se lehce experimentovat a jejich promo fotky poznaly jen nejnovější verzi photoshopu. Normálně bych tuhle smečku rovnou odsoudil, případně doporučil některému svému mladšímu kolegovi, ale i já si své nakonec našel. Sice neskáču radostí po pokoji, některé pasáže bych s klidem potrestal příkazem delete, ale jinak se rozhodně nejedná o nějaký průšvih. Jen se musíte oprostit od tradičních klišé. Nakonec mi tak můj neoblíbený „mrvič zážitků“ doporučil album, které je natolik pestré a košaté, že si z něj vyberu i já, zkostnatělý a starý Asphyx.


HACKNEYED nahráli moderněji pojaté death metalové album. Líbí se mi, že se nebojí trošku experimentovat, nejsou uzavřeni jen v jednom metalovém stylu a zároveň je deska kompaktní a zajímavá. Nejedná se sice o nic, co by mě rozsekalo na malé kousíčky, ale poslech si užívám a rozhodně mohu doporučit. Občas mi sice vadí některé dlouhé pasáže a kapele bych doporučil lepšího producenta, ale jinak se jedná určitě o dobré CD. Z Německa k nám poslali svěží, pestré album, plné zajímavých momentů a chvilek. Mladý, moderní death metal, který rozhodně zaujme!

Asphyx says:

The death metal album of HACKNEYED band had been recorded in modern style. I like the experimenting, they do not hesitate to experiment on this album. They are not locked in one metal style and at the same time the album is compact and interesting. Although it is not something what would broke me on millions of pieces I really enjoy listening to this and I can recommend it. Sometimes some long parts are little bit too much and I would suggest a better producer. However, the album is great. They sent to us fresh, colorful album from Germany with interesting moments and parts. Young and modern death metal which should catch you!


Seznam skladeb:


01. The Flaw Of Flesh
02. God’s Own Creation
03. Now I Am Become Death
04. Re-Animantor
05. Ashfall
06. The Tightrope
07. In Carcosa (The Yellow King)
08. Years In The Dark
09. Death Toll (Feat. Nikita Kamprad)
10. Klown



Čas: 45:17

 

Sestava/band:


Phil 'Cadavre' Mazal - Vocals
Devin Cox - Guitars
Tim Cox - Drums
Philipp Fink -  Guitars
Fabian Fink -  Bass


Share this games :

TWITTER