DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 7. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - AFFLICTION GATE - Dying Alone (2015)

Minirecenze/minireview - AFFLICTION GATE - Dying Alone (2015)


AFFLICTION GATE -  Dying Alone
EP 2016, Transcending Obscurity


U některých skupin přemýšlím, čím že mě to vlastně zaujali. U francouzských AFFLICTION GATE je to jednoznačně neskutečná energie, která z jejich tvorby doslova tryská. Pánové ale nezapomínají ani na melodie a vy tak máte jedinečnou možnost si poslechnout nové EP, které dokáže odlamovat skály v kamenolomu. Death metal v podání Francouzů je plný odkazů na BEHEMOTH, BOLT THROWER, To vše si doplňte o zajímavý a originální vokál mistra Herastratose a máte před sebou partičku hrobníků, kteří moc dobře vědí, jak vykopat správně hrob. Melodie sice nejsou z nejzajímavějších a některé nápady jsme již měli možnost slyšet na spoustě jiných alb, ale řekněte mi, to dnes ještě někomu vadí? Důležitý je hlavně celkový dojem a ten je zde více než pozitivní. Osobně se mi nejvíc líbí kombinace a přechody z pomalých, až poklidných pasáží, v ty rychlé, devastující.

Kapela byla založena v roce 2006 a má na svém kontě pouze jedno dlouhohrající album ("Aeon of Nox (From Darkness Comes Liberation")) z roku 2009 a několik EP, z čehož je to recenzované již třetí v pořadí. Datum vydání je stanoven na šestého ledna 2016 a už teď si myslím, že je rozhodně na co se těšit. Nesmíte se samozřejmě ohlížet na všechny ty vzory, které jsou z tvorby AFFLICTION GATE cítit na každém kroku, ale jinak myslím, že se této kapele povedlo nahrát zajímavou a dobře poslouchatelnou nahrávku. Občas mi sice chybí trošku víc síry, ale vem to čert, všechno stejně přebije nápor riffů a až elektrická přitažlivost, kterou si při poslechu užívám.

Francouzští death metalisté AFFLICTION GATE mě přesvědčili hlavně svojí energií. Líbí se mi, jak kapela šikovně kombinuje studené melodie a rychlé pasáže. Jejich hudba sice není z nejoriginálnějších, ale vše vám vynahradí síla, která je z desky cítit. Nahrávka působí jako lavina, uvolněná někde v horách. Riffy se valí jako těžké kameny a všemu dodává na zajímavosti velmi dobrý vokál. Kapela to nebude mít v dnešní době lehké, ale troufám si tvrdit, že by mohla zaujmout všechny fanoušky smrtícího kovu, kteří to mají rádi pořádně ostře. Death metalové album, které pálí jako černý plamen! Dobře!



Asphyx says:


The French death metal band AFFLICTION GATE convinced me with their energy. I like how thoughtfully the band combine cold melodies and fast passages. Their music is not the most original, however you don´t care about any of this when you feel the power which comes from this album. The record feels like an avalanche which is somewhere in mountains. Riffs are rolling like heavy rocks and the good vocal makes everything more interesting. It would not be easy for this band in today´s world of music, however I want to say that this band could interest all death metal fans who like very sharp music. Death metal album which burns like a black fire! Very good! 

http://www.transcendingobscurity.com/default.aspx
https://myspace.com/afflictiongate
https://www.facebook.com/pages/AFFLICTION-GATE/186667891481139
Share this games :

TWITTER