DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 2. května 2017

Home » » Recenze/review - EVOCATION - The Shadow Archetype (2017)

Recenze/review - EVOCATION - The Shadow Archetype (2017)


EVOCATION - The Shadow Archetype
CD 2017, Metal Blade Records

Viděl jsem oči, žhnoucí, šílené. Viděl jsem oči démona ve tmě. Lákal mě, přitahoval a nakonec odvedl do studené kobky. Podal mi ruku a proměnil mě k obrazu svému. Od té doby zde na severu chodím každý den spolu s ním pohřbívat mrtvoly do zmrzlé země.

Přiznám se, že po minulé desce "Illusions of Grandeur" jsem švédské melodické death metalisty EVOCATION skoro pohřbil. Nelíbila se mi. Na letošní novinku jsem tak čekal poněkud roztržitý a moc se mi do ní nechtělo. Zaplať Satan, kapela se vzpamatovala a předhodila mi to, co umí nejlépe. Studený, starosvětský death metal protkaný mrazivými melodiemi jako ledové pavučiny v dávno opuštěné hrobce. Album si mě podmanilo postupně, pomalu a přesvědčilo mě, že staří démoni pořád žijí.




"The Shadow Archetype" je skvělou kombinací starého švédského death metalu s chřestivým účinkem a jeho melodičtější podoby. EVOCATION letos ukázali, že do starého železa rozhodně nepatří. Skladby ve stylu ENTOMBED, GRAVE, UNLEASHED, AMON AMARTH, THE HAUNTED mají spád, jsou šílené ze své podstaty, divoké a studené jako ruce nebožtíka. Ledové riffy, skvělý hlas Thomase Josefssona a atmosféra starých opuštěných hřbitovů. Poslouchám novinku stále dokola, jsem jí pokořen, rozleptán a pohřben zaživa. Letošní album připomíná mrazivý severský vítr, dlouhé stíny rozpadlých katedrál, hlasy ze záhrobí, vyprávějící temné příběhy plné smrti. Svět je při poslechu zahalen pláštěm temnoty, zimy, smutku a krutosti. "The Shadow Archetype" je doslova uhrančivou nahrávkou! Švédský melodický death metal, u kterého pukají kameny chladem! Vynikající!


sumarizace:

"The Shadow Archetype" je skvělou kombinací starého švédského death metalu s chřestivým účinkem a jeho melodičtější podoby. EVOCATION letos ukázali, že do starého železa rozhodně nepatří. Skladby ve stylu ENTOMBED, GRAVE, UNLEASHED, AMON AMARTH, THE HAUNTED mají spád, jsou šílené ze své podstaty, divoké a studené jako ruce nebožtíka. Ledové riffy, skvělý hlas Thomase Josefssona a atmosféra starých opuštěných hřbitovů. Poslouchám novinku stále dokola, jsem jí pokořen, rozleptán a pohřben zaživa. Letošní album připomíná mrazivý severský vítr, dlouhé stíny rozpadlých katedrál, hlasy ze záhrobí, vyprávějící temné příběhy plné smrti. Svět je při poslechu zahalen pláštěm temnoty, zimy, smutku a krutosti. "The Shadow Archetype" je doslova uhrančivou nahrávkou! Švédský melodický death metal, u kterého pukají kameny chladem! Vynikající!


Asphyx says:


„The Shadow Archetype“ is a great combination of the old Swedish death metal with creepy effect and its melodious form. EVOCATION showed us that they are not old at all. Their songs in the style of ENTOMBED, GRAVE, UNLEASHED, AMON AMARTH, THE HAUNTED, have a great fall, are crazy from their nature and they are wild and cold like hands of a dead man. Cold riffs, great voice of Thomas Josefsson and the atmosphere of old abandoned graveyards. I listen to this new album over and over again. I am humiliated, broke and buried alive. This year´s album reminds me a freezing Nordic winds, long shadows of decaying cathedrals and voices from dead people who tell dark stories full of death. When you listen to this album, the world is cover with a coat of darkness, coldness, sadness and cruelty. “The Shadow Archetype” is literally a gruesome album! Swedish melodic death metal which makes stones crush with cold! Excellent!


Tracklist:
01. Into Ruins
02. Condemned to the Grave
03. Modus Operandi
04. Children of Stone
05. The Coroner
06. The Shadow Archetype
07. Blind Obedience
08. Survival of the Sickest
09. Sulphur and Blood
10. Imperium Fall
11. Dark Day Sunrise

band:
Marko Palmén - Guitars
Thomas Josefsson - Vocals
Gustaf Jorde - Bass...
Simon Exner - Guitars

Share this games :

TWITTER