DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 11. června 2017

Home » » Recenze/review - CEMETERY URN - Cemetery Urn (2017)

Recenze/review - CEMETERY URN - Cemetery Urn (2017)


CEMETERY URN - Cemetery Urn
CD 2017, Hells Headbangers

Srdce mám shnilé jako ropu. Není divu. Dlouhodobé tlení v podzemí, nekonečné seance uprostřed stínů. Všude přítomná smrt a magicky přitažlivé bažiny zapomnění. Chodím po onom mrazivém světě a hledám kapely, které v sobě mají také chorobnou závislost na temnotě. 


Tentokrát jsem zaměřil svůj death metalový hledáček na australské podzemní maniaky CEMETERY URN. Kapela z daleké země protinožců umí hned během několika prvních tónů zahalit celý svět do nepropustného pláště tmy, smrti, krutých riffů a nemocného vokálu. Hnijeme zaživa, marně hledáme neuchopitelné. Přitom máme jedinou jistotu - Smrt. Tohle je death metal, u kterého pukají stěny katakomb. 



Letošní stejnojmenné album "Cemetery Urn" je výtažkem toho nejlepšího, co kdy nahráli třeba takoví INCANTATION, FUNEBRARUM, DISMA, ABOMINATOR, IGNIVOMOUS Samozřejmě je přidán i nezbytný pekelný odér, takový ten černo černý feeling, který dělá z dobrých kapel ty skvělé. Novinku poslouchám stále dokola a mám najednou takový zvláštní pocit, že mi tuhne krev v žilách. Asi už se opravdu rozkládám a jednou alespoň posloužím jako kvalitní lidský humus. Vsáknu se do země a stále budu přidávat volume na hi-fi věži. Tohle album má v sobě totiž vše potřebné pro to, abych byl převezen přes řeku Styx. CD klidně můžete dát Charónovi místo mince. Temný, mokvající death metal, který vás provede močálem plným hnisu a špíny. Vynikající! 


sumarizace:

Temní death metalisté CEMETERY URN letos vydali nahrávku, která obrátí váš svět naruby. Světlo bude náhle už jenom tmou, zlo zvítězí nad posledními kousky dobra. Ne, před tímhle plíživým a ošklivým death metalem není úniku. Při poslechu si připadám jako bych stál po kolena v bažinách z krve a utrpení. Australané si pohrávají se smutkem, špínou a ošklivostí velmi elegantně. Přiznám se rovnou, tomuto albu jsem zcela propadl, je pro mě prokletím. Byl jsem uhranut, zvrhnut a pohřben budu moc být jen za hřbitovní zdí. Tady žádné modlitby nepomáhají, svět pokryl černý mrak. Z nebe už zase prší krev! "Cemetery Urn" je jako zlá mantra, opakovaná k samé dokonalosti. Už dlouho jsem neslyšel album, které by tolik připomínalo překapanou tmu. Death metalová nahrávka, která je dokonalou esencí zla!

Asphyx says:

CEMETERY URN and their new album, full of total evil, are here! You can find here the songs that are dark, manic and ugly. If you like dark moldy death metal, so don't hesitate. The CD resembles an upturned prayer. Australians can make much evil and dirty atmosphere. When I'm listening, it's like a just opened long old tomb. The smell of rot and death itself. Sharp riffs of CEMETERY URN sounds and corpses are exhumed. Do you feel the fear? The blood is falling down the sky! I would recommend this recording to all lovers of the dead. Dirty death metal, recorded in the hell! Inferno!

current CEMETERY URN lineup
Andrew Gillon – guitarist, songwriter
Chris Volcano – vocals, lyrics
Dan Macconni – guitar
Themmy Rentos – bass
Matt Crossingham – drums

Share this games :

TWITTER