DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 4. června 2017

Home » » Recenze/review - HORDE CASKET - Xenopocalypse (2017)

Recenze/review - HORDE CASKET - Xenopocalypse (2017)


HORDE CASKET - Xenopocalypse
CD 2017, Sevared Records

Položil jsem hlavu na špalek a čekal. Mí kati se usmívali, dav se těšil na krev. Vlastně jsem ani nic necítil. Byl to okamžik, záblesk sekery, který jsem viděl jen koutkem oka. Potom jen jásot, který zanikl v krvavé tmě. Teď je má hlava nabodnuta na kůl a tupě zírá do šedých ulic. Píše se rok 2017.

Krutost se ukrývá v každém z nás. Jde jen o to, kdy se dostane na povrch. Je jako nějaký červ, většinu času zavrtaný někde v zadní části mozku. Občas se nedovedeme ovládnout. To se pak dějí věci. Potřebujeme upustit ventil. K relaxu, k odpočinku a vyčištění hlavy vám mohu doporučit americké brutální death metalisty HORDE CASKET. Smečku, která je syrová jako brzké ráno na popravišti.



Album "Xenopocalypse" je plné klasických, surových melodií. Odkazuje na klasiky žánru CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, FLESH CONSUMED, INHERIT DISEASE. Deska má v sobě hodně temnou atmosféru a i když se nejedná o nic převratného, poslouchá se více méně sama. Nemám vlastně k ničemu žádné zvláštní připomínky, jen se mi občas slévají nápady v jeden monolitický celek. Pro odpočinkový poslech to nijak nevadí, ale pokud bych sledoval u kapel i technickou zdatnost, chtělo by to ještě trošinku přidat. I tak si ale troufám smečku zařadit mezi své oblíbence. A to z jednoho prostého důvodu. Baví mě. Líbí se mi hutnost, neurvalost, špinavost a lpění na brutálně death metalových tradicích. Máte rádi zahnívající kousky masa? Milujete opuštěná jatka? Potom by se vám mohli líbit i HORDE CASKET. Nahrávka, která vás přinutí dát hlavu na špalek! Velmi dobře!



sumarizace:

HORDE CASKET letos vydali svoje čtvrté album. Je plné klasického brutálního death metalu, krutých melodií a všude přítomné smrti. Neočekávejte nic převratného, ani zbytečně technického. Hraje se zde poctivě, krutě, morbidně a houpavý rytmu je cítit z každého tónu. Osobně si poslech užívám, i když občas se přistihnu, že kapelu přirovnávám k jejich vzorům. Pokud máte rádi krvavé kousky masa v muzice, na nějakou tu špínu nehledíte a užíváte si pořádné hudební masakry, myslím, že budete hodně spokojeni. Album je velmi návykové, příjemné, jako návštěva jatek. V skladbách je kombinován přesně ten tolik důležitý poměr mezi rychlostí a tvrdostí, který je známkou dobré kruté hudby. Brutálně death metalová klasika ve velmi příjemném balení, která se povedla!


Asphyx says:

HORDE CASKET published their fourth album this year. It is full of classic brutal death metal, cruel melodies and ever-present death. Do not look for something revolutionary not even uselessly technical. These guys play fairly, cruelly, morbidly and you can feel a bouncy rhythm in every tone. Personally I like it and I enjoy the listening although sometimes I compare the band to their idols. If you like bloody pieces of fleshes in music and you don´t care about dirt and you enjoy the real music massacre, I think you would like this a lot. This album is very addicting, nice like visit in a slaughter house. Songs are full of combination of important relationship between speed and hardness which is the sign of a good and cruel music. Brutal death metal classic with very nice cover which is very good! 


Tracklist:
1. Earth Will Bleed (Intro)
2. The Plague Of Humanity
3. Shape-Shifters
4. Uprising
5. Behind You (Interlude)
6. Blood-Scorched Earth
7. Dissection
8. Planetary Obliteration
9. The Ritual
10. The Beyond
11. Nothingness (Outro)

Current Line up:
Steve Giddens - Guitars
Shane Fallon - Drums...
Micah Smith - Vocals
Justin Perry - Bass

Share this games :

TWITTER