DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. července 2017

Home » » Recenze/review - CONTAMINATED - Final Man (2017)

Recenze/review - CONTAMINATED - Final Man (2017)


CONTAMINATED - Final Man
CD 2017, Blood Harvest

Natáčím hlavu na stranu. Zavřen ve staré kobce naslouchám, kdy se konečně zase rozezní éterem bolest. Ruce mi mokvají strachem, kývám se do rytmu. Přicházejí pomalu. Mí death metaloví démoni, aby mi vyprávěli další příběhy plné zla. Hroby se otvírají, lebky pukají tlakem. Zdá se, že je vše v nejlepším pořádku. Inferno!

Někdy si připadám jako starý archeolog, který odkrývá zapáchající sutiny v naději, že objeví další kousek zahnívající hudby. Opět se podařilo. Smrt je zde v podobě australských CONTAMINATED. Bažiny beznaděje otvírají svoji náruč, aby mě pohltily do nekonečného utrpení. Nebe hoří!



"Final Man" je odkazem death doomových kapel jako CONVULSE, ABHORRENCE, otců zakladatelů INCANTATION, ale hlavně zastaralých ozvěn z podsvětí. Kombinace pomalých, zahnívajících pasáží, protkaných s temným death metalem je hodně návyková. Člověk má opravdu pocit, že odkrývá další a další vrstvy historie samotné smrti. Jako bychom byli spolu s kapelou na starém pohřebišti, kde se pohřbívali oběti tajemných rituálů. Líbí se mi zasmrádlý zvuk, vokál plný chorob i znesvěcující motivy kytar. Jeden masakr střídá druhý a já jsem doslova prostoupen temnotou. Takhle nějak vypadá zlo z dávných dob. Pokřižujte se v obráceném gardu a doufejte, že vás dnes konečně vyzve k tanci samotná Smrt. Vynikající temný death metal plný hniloby!


sumarizace:

CONTAMINATED na své první dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. CONTAMINATED se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!

Asphyx says:

CONTAMINATED are on their first full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hellCONTAMINATED move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!

MORE INFO:
Share this games :

TWITTER