DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 18. července 2017

Home » » Recenze/review - SVARTSYN - In Death (2017)

Recenze/review - SVARTSYN - In Death (2017)


SVARTSYN - In Death
12" vinyl 2017, Agonia Records

"Jo temnota, o té bych vám mohl vyprávět nekonečně dlouhou dobu": pronesl do ticha šeré hospody dlouhý bledý muž. Byl starým zřízencem, který vozil nekonečné zástupy mrtvých po opuštěných chodbách nemocnic. Dali jsme se do řeči a on mezi mnohdy těžko uvěřitelnými historkami odbíhal k black metalu. 

Měl rád švédskou kapelu, uskupení kolem rouhavce Orniase, SVARTSYN. Doporučil mi letošní album "In Death", jehož pekelný oheň neustále velebil. Chtěl jsem se také dotknout temnoty a tak jsem se pohodlně usadil, popustil uzdu své fantazii a nechal na sebe desku působit.

 

Přiznám se, že zpočátku se mnou  "In Death" příliš nedělalo. Takový běžný ortodoxní black metal, říkal jsem si stále dokola. Jenže tma pomalu přicházela, zvuk města utichl a najednou se kolem mě začaly objevovat stíny. Ne, albu jsem nepropadl zcela, ale musím ocenit atmosféru, vyzdvihnout černo černý zvuk. Připadám si, jako bych potkal velmi dobré řemeslníky, kovotepce, kteří už trošinku ztratili nadšení. Odvedou vždy dobrou práci, často dokonce vynikající, akorát duše vám shoří tak napůl. Mám black metal v podobné vyhlazovací podobě moc rád, ale tentokrát bych klidně ještě nějaké to kilo tmy navíc přidal. Budu se rád a často k nahrávce vracet, jen budu opatrný, protože bych si nerad začal kopat svůj vlastní hrob. Nadprůměrná black metalová deska.


sumarizace:

SVARTSYN přinášejí na svém novém náladu opuštěných kostelů. Jejich black metal je kombinací tradičních postupů. Výsledkem je pak neskutečně návykové album. Nápady pocházejí ze samotného pekla a svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Přijdu si, jako by mi někdo dupl okovanou botou na hrudník a dusil mě po celou dobu nahrávky. Vše plyne v šíleném tempu, ale o to jedovatěji. Zahalte své tváře do kápí, sepněte ruce k obrácené modlitbě a velebte samotné peklo. Black metal je tady vytažený odněkud z nejvzdálenějších koutů podzemí. Deska, která drásá a bolí. Světlo během téhle nahrávky rozhodně neuvidíte. Black metal s hodně zlou atmosférou. Skvěle!

Asphyx says:

SVARTSYN bring us a mood of abandoned churches on their next album. Their black metal is a combination of traditional actions. The final product is amazingly addicting album. The ideas come from the Hell itself and the world is very difficult place to live in while listening to this album. I feel like someone stepped on my chest with an ironbound shoe and I am choking the whole time while the album is playing. Everything just flows in a mad tempo and all the more is this album poisonous. Cover your faces with capes, clasp your hands to pray and bless the Hell itself. This black metal is taken from the farthest corners of the underworld. This album hurts and scarify. You will definitely see no light during this album. Black metal with a very cruel atmosphere. Great!    

Tracklist:
1. Seven Headed Snake
2. Dark Prophet
3. With Death
4. Inside The White Mask
5. Wilderness Of The Soul
6. Black Thrones Of Death
7. Exile In Death

band:
Ornias

Share this games :

TWITTER