DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 22. září 2017

Home » » Recenze/review - FLESHKILLER - Awaken (2017)

Recenze/review - FLESHKILLER - Awaken (2017)


FLESHKILLER - Awaken
CD 2017, Indie Recordings/Facedown Records 

Znáte to, člověk si surfuje, poslouchá videa na youtube. Najednou na něj vyskočí nová deska úplně do té doby neznámé kapely. Zaujme a vy pak strávíte celé odpoledne a následně několik dní poslechem. A přesně tohle se mi stalo u smečky FLESHKILLER.

Jejich debut s názvem "Awaken" mě totálně smetl. Je doslova narvaný progresivním death metalem, šílenstvím, ale hlavně absolutní energií. Občas připomíná CYNIC, sem tam OPETH, nechá vzpomenout i na staré dobré DEATH, případně na DEVINA TOWNSENDA, ANIMALS AS LEADERS, THE BURIAL - vyberte si. Kapela složená ze samých slavných osobností se semkla, aby mezi nás vyvrhla dílo hodné mistrů. Já to tak alespoň cítím.



Obrovsky mě baví hravost, propracovanost celého díla. Skvělé je, že přes všechnu košatost, pestrost i složitost si FLESHKILLER zachovávají jasnou čitelnost. Rozhodně se nejedná o dnes tolik častou hudební onanii bez vyšší přidané hodnoty. Naopak. Riffy, melodie, nápady, zvuk, vokál - tohle všechno si budete pamatovat. "Awaken" je albem, které je plné vnitřního pnutí, objevování nových neprobádaných prostorů lidské mysli a ještě ke všemu je neskutečně zábavné. Tady prostě tryská talent na všechny strany a já jsem hrozně rád, že celé téhle explozi můžu přihlížet. Progresivní metal mě neosloví zase tak často, ale o FLESHKILLER jsem se musel zmínit. Vzali mě totiž na průlet kovovým vesmírem. Díky moc za to! Skvělé album a pro mě osobně debut roku!



sumarizace:

Progresivní metalová kapela FLESHKILLER, je skupinou, ze které doslova tryská talent na všechny strany. Jejich debut  "Awaken" je po okraj narvaný nápady, energií a tlakem. Pokud rádi u hudby přemýšlíte a ochutnáváte z pestré palety bohatého talíře extrémního metalu, bude vám určitě chutnat. Fascinuje mě lehkost a samozřejmost, s jakou je debut nahraný. Poslech je srovnatelný s pohledem do kaleidoskopu. Pestré riffy, zajímavé bicí a všemu nasazuje korunu vokál, vytažený až odněkud ze samého nitra. Songy působí velmi vyrovnaně, chutně, naléhavě a přesto jsou až uklidňující. "Awaken" se tak pro mě stává jakousi meditací. Progresivní metal, který připomíná průlet vesmírem. Vynikající záležitost. Noblesní deska! Velmi doporučuji!



Asphyx says:

Talent gushing right and left, progressive metal band FLESHKILLER. Their debut "Awaken" is to the brim full of ideas, energy and pressure. If you like thinking by listening and tasting from a variet range of rich menu of extreme metal, you will definitely like it. I am fascinated by the lightness and obviousness the single is recorded. Listening is comparable with the view into a kaleidoscope. Colourful riffs, interesting drums and vocals, pulled up from somewhere inside. Songs are tasty, urgently, however, relaxing. The "Awaken" is for me a kind of meditation. Progressive metal, resembling the flight through the universe. Excellent stuff! I recommend very much!

Tracklist:

1. Parallel Kingdom 
2. Salt of the Earth 
3. Wisdom 
4. Secret Chambers 
5. Awaken 
6. Inherit 
7. Evil Eclipse 
8. True Image 
9. Warfare 
10. Window of Time 



Line Up:
Ole Børud: guitar/vocals (Extol)
Elisha Mullins: guitar/vocals (The burial, A hill to die upon)
Ole Vistnes: bass (Shining, Tristania)
Andreas Skorpe Sjøen: drums (Umpfel)


Share this games :

TWITTER