DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 29. září 2017

Home » » Recenze/review - NEKROHOWL - Epitome of Morbid (2017)

Recenze/review - NEKROHOWL - Epitome of Morbid (2017)


NEKROHOWL - Epitome of Morbid
EP 2017, Independent / Diabolicurst Productions / Slaughter House Records

Probuzen do temné noci, vytažen do šeré chodby, kde plápolají nekonečné louče černého ohně. Bosý a podchlazený, jako těla nebožtíků, sestupuji dolů. Bojím se samoty, užívám si smutek rozkládajících se tkání. Mrtvolné ticho se náhle změní ve starý drtivý death metal plný temnoty. Jsou zde NEKROHOWL. Bangladéšská odpověď na všechny otázky smrti.

Mám rád, když death metal hnije hezky odspodu. A je mi vcelku jedno, jak je kapela slavná, případně, co mi k ní řeknou všichni ostatní. Jedu si po své, pocitově založen vlně. NEKROHOWL letos debutují. Mají na svém kontě ještě neučesané demo. Už loni mě zaujali a jejich smrtící kov ve stylu IMMOLATION, DEAD CONGREGATION, MORBID ANGEL, ale i třeba HELLHAMMER na mě opět funguje.



Na "Epitome of Morbid" jsou ctěny základy stylu, má příjemně ošklivý zvuk a posluchače přenese do devadesátých let minulého století, kdy vznikala zásadní alba celého smrtícího odvětví. Během poslechu se nenudím ani chvilku, naopak doslova nasávám hnilobně temnou atmosféru, nechávám si rozdrtit kosti tlakem a klaním se spolu s kapelou Smrti. NEKROHOWL na to jdou po svém, ostře a nekompromisně. Pevně doufám, že se brzy dočkám dlouhohrajícího alba. Letošní EP mě totiž víc než navnadilo. Smrdí neskutečně sírou a otevírá jen ty správné hroby. Poctivý reálný syrový death metal, který vás pohřbí zaživa!


sumarizace:

NEKROHOWL na této desce ukázali, jak se má správně hrát pořádný reálný death metal. Odkazy na devadesátá léta a základy stylu jsou doplňovány vlastními morbidními nápady. Brány pekelné jsou otevřeny. Tančíme poslední tanec na tomto světě. Exhumujeme ty nejkrásnější zombie a pořádáme pořádně divoký večírek. Riffy jsou ostré jako kosa samotné Smrti. Zastřený vokál, perfektní starý sound, plesnivina a chorobné šílenství. To jsou prostředky, které zvolili NEKROHOWL pro svoji tvorbu. Daří se jim to výborně. Ano, je to retro, ale zahrané se zkušenostmi a velkým nadšením pro záhrobí. Zapalte svíce, otevřete všechny staré hroby, rozhoupejte zvony! Onen svět o sobě zase dává vědět. "Epitome of Morbid" je neskutečně návykovým albem. Vítejte v Hádově říši! Temný, zákeřný old school death metal, který otvírá víka od rakví! Skvělá morbidní práce!

Asphyx says:

NEKROHOWL showed on their album how to play the really death metal. Links to the 90th and the basics of style are complemented by their own morbid ideas. The gates of hell are opened. We're dancing the last dance on the world. We're exhuming the most beautiful zombies and having a wild party. Riffs are sharp as the scythe of Death. Husky vocals, perfect old sound, musty and morbid madness. These are things that have chosen NEKROHOWL for their work. They've done it great. Yes, it's retro, but played with experience and great enthusiasm for the dead. Light the candles, open all the old graves, swing the bells! The next world lets know about. "Epitome of Morbid" is an incredibly addictive album. Welcome to the Hades empire! Dark, treacherous old school death metal, that opens the lids of the coffins! Great morbid work!

Track - List:
1. Summoning Darkness
2.Blasphemy Still Unnamed
3.Worship Thy Malevolence
4.Epitome of Morbid
5.Mortal Incubation
Lineup:

Obliterator — Guitars/ Vocals
Sadist — Bass
Warmonger — Drums
Format:
Digipak CD – Self Released
Cassette – Diabolicurst Productions (Malaysia), Asian Release
CD, Cassette & Vinyl – Slaughter House Records (USA)
Share this games :

TWITTER