DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 28. září 2017

Home » » Report, photos, video - HYPNOS, NEOCAESAR, ANTHEM - Music Bar Velbloud, České Budějovice - 27. 9. 2017

Report, photos, video - HYPNOS, NEOCAESAR, ANTHEM - Music Bar Velbloud, České Budějovice - 27. 9. 2017

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

club: Music Bar Velbloud - http://www.velbloud.info/

Sedím ve vlaku na České Budějovice a čtu si povídky od páně Lovercrafta. Dagon a jiné horory. Jsem díky tomu celý den trošku mimo. Mrazí mě v zádech, v práci jsem se ládoval obědem, louskal povídku Vyděděnec a Šepot v temnotách. Dvě nejoblíbenější z celé série. K tomu na uších poslední album NEOCAESAR a "The Whitecrow" od HYPNOS. Nevnímám, jsem naladěný na metal a horory. 




Ráno mi kolega z práce řekl, že jsem prej nějakej divnej (asi ten křivák a tričko s pěti lebkama). U stolu pak řeším od počítače desítky emailů a s nikým se nebavím. Asi jsem fakt už černá ovce nebo bílá vrána. Mě ty neustálý kecy o seriálech, nasraných manželkách a politice nebaví, je to pořád dokola - nezapojuji se a radši si čtu. Jsem moc rád, že jsem mohl vypadnout dřív, uzavřít se do své bubliny a ponořit se do temných močálů starých povídek i muziky. Vlak drkotá, je v něm docela vedro.






Mám v Budějovicích ubytování, abych se alespoň trošku prospal. Na místě, v ubytovně kousek od nádraží, jsem brzy. Na recepci sedí překrásná jihočeská kočka kolem dvaceti. Jsem obyčejnej chlap a tak nevydržím v klidu a s pohledem do vyprseného výstřihu se snažím flirtovat, jen tak, ze sportu. Slečna vůbec nereaguje. Vyleze ale paní, která by mohla být její matkou a ta se mě ihned ujme. 

Volají mi z domova. Ano, dojel jsem dobře, ne nejsem mrzutej, ale vyrušili jste mě z rozjímání. Chvilku se natáhnu, pak se jdu najíst a čtu si dál. Dostávám se do nálady starých death metalových harcovníků. Těším se na muziku a temnotu. Samota má někdy něco do sebe - člověk si alespoň urovná myšlenky v hlavě.

Mám čas, tak se jdu chvilku projít po Budějovicích. Nakonec skončím v hospodě U Berana. Mají tam kroužkovaný Budvar. Sednu si dozadu, píšu si s manželkou a kolegyní Dášou z Londýna. Chci být sám, ale přisedne si velmi pěkná třicítka. A ihned co dělám, odkud jsem a vůbec. Odpovídám zpočátku stroze, ale jak mám v sobě čím dál tím víc piv, tak se postupně seznamujeme. Trošku, ale opravdu jen trošinku lituji, že nejsem svobodný. Tahle slečna by stála za hřích (rád jsem tě poznal kočko!).



Music bar Velbloud pro mě není žádnou novinkou, byl jsem zde před dvěma lety, také na HYPNOS. Před Vánoci, pak s noční šichtou na nádraží a partou agresivních bezdomovců. Dnes to bude jiné, nikam nemusím. Popíjím Budvar, pivo, na které nejsem zvyklý. Vždyť jsem z Plzně a my tenhle jejich bolehlav většinou moc nemusíme. Ostatní, známí a kamarádi, mi ale říkají, že je dobré. Tak nevím. Jinak se mi na místě líbí. Je tu útulno, příjemně, personál se na mě směje. Na to já hodně dám.



Je až s podivem, že i zde, na jihu naší krásné země, mám příznivce svého vašeho blogu. Nevím, čím jsem si to zasloužil, vždyť jsem jen obyčejný fanoušek, který se snaží podporovat své oblíbené kapely. Vaše reakce mi vyloudily na obličeji obrovský rohlík úsměvu. Pro tohle mám malé koncerty hrozně rád. Jsou osobní, na pohodu a chodí na ně jen opravdoví fans. Děkuji vám za přízeň, přátelé. Rád jsem pokecal, pivko dal, paňáčka popil. Čekání na první smečku tak bylo hrozně příjemné, moc si vážím vašich milých slov!

ANTHEM začali hrát a mě přišlo, že na mě někdo shodil hromadu starých shnilých kostí. Masakr pokračoval a Poláci nechávali vzpomenout na základy americké (i evropské) death metalové školy. Jejich vystoupení bylo mokvající, surové, syrové a náležitě hnilobné. Všichni muzikanti předvedli velmi dobré výkony a celkový dojem byl z mé strany vynikající. Jakoby nás někdo postavil ke zdi, vynesl nad námi rozsudek smrti. ANTHEM mě málem vystřelili z bot. Skvělá morbidní práce! 


Their gig was full of unreal black energy. The tombs were opened, bells ringing the death knell. Underground came alive again and sent messengers of apocalypse to our world. Deads were hunting me and the evil is everywhere. Death metal here was old and moldy and didn't miss a huge amount of urgency. Excellent dark old school death metal!







NEOCAESAR předvedli to nejlepší, co bylo v devadesátých letech v Holandsku a v záhrobí složeno. Věrni odkazu předků a vlastně i sami sobě, protože složení kapely napovídá mnohé, mě rozdrtili nebývalou silou. Valivost, rouhání, staré plesnivé riffy, vytažené odněkud z onoho světa. Tohle všechno po hromadě doslova pálilo. Peklo bylo cítit v každém riffu, skladbě. Koncert postupně gradoval, až se mi hudba doslova usadila v kostech. NEOCAESAR působili jak vyslanci temných sil. Podobný death metal mi koluje odnepaměti v žilách a tak je jasné, že jsem výkon těchto smrtících maniaků ocenil s velkým povděkem. Totální devastace lidské mysli! Skvělý koncert! 


The concert contains a mysterious formula for evoking evil forces, including very good sound and vocals. The Holland warriors destroyed everything alive and inanimate with their music. There are worms climbing from the speakers. My body and my mind have started to fall apart and the blood tapped from the ceiling. I exhumed my body which was once in the 90s putted into the mass death metal grave to unite with NEOCAESAR and bless the real death metal. The world is once again burning with the right flame of death! Outstanding ancient death metal, played with rot in their hearts!



















Na HYPNOS jsem byl hodně zvědavý. Nové album "The Whitecrow" rozdělilo spoustu fanoušků na dva tábory. Jedni (jako já), si jej užívají, druzí mu nemohou přijít na jméno. Hned na začátku jsem si všiml jedné věci. Kapela působila vyloženě natěšeným dojmem. Stál jsem hned pod pódiem, chvilka napětí a pak to přišlo. Death, doom, blacková nálada. Vše, smíchané v chladném koktejlu, stékalo z pódia. Jako jeden muž, jeden dobře seřízený stroj na zabíjení (i když bez Pegase), do mě sázeli riff za riffem a já se potácel nekonečným močálem věčnosti. HYPNOS dnes už možná působí lehce starosvětsky, ale zaplať Satan za to! Skladby odsýpaly s lehkostí a samozřejmostí, řezaly mě a bolely, přesně stylem, jak má správný smrtící kov znít. Sem, do malého klubu Moravané patří a zde zněli stejně nejlépe. Inferno! Peklo! Cholera! Skvěle!




HYPNOS played darkness. Their Black Death Metal was black, acute, with an amazing power in melodies. I feel like I have been sent into the woods and supposed to whip out all of the roots of evil for the world. This concert catch me and during the listening it does a lot of things to me. I´m accursed, humiliated and at the same time I feel strong like never. I was walking between shadows, I was a snake which crawl for its victim. This kind of music was impossible to describe and it reminds me a mirror which was broken on thousand pieces. Black death metal which was dark like the other side of the moon! Amazing! 











Rozhovor - HYPNOS - Nové album „The Whitecrow“ je o mladém klukovi, který se rozhodl skončit s podřizováním se většinovým názorům a myšlenkovým klišé.

Interview - HYPNOS - New album “The Whitecrow” is about a young guy who doesn´t want to follow majority opinions and ideological clichés.

Návštěvnost jsem čekal větší. Jestli přišlo padesát lidí, tak to bylo hodně. Trošku nechápu, co Budějovičtí po večerech dělají. Zvuk byl během celého večera solidní, jen první ANTHEM měli zpočátku trošku utopený zpěv. Jinak v pořádku.

Musím už na ubytovnu. Šinu se temnými uličkami Českých Budějovic a zabloudím. Potkávám různé partičky, některé moc řvou a dělají bordel, tak jdu radši stranou. Nechci vyvolávat špatné situace. Znám se. Najednou jsem někde u kolejí a zcela ztrácím pojem o své poloze. Toulám se takhle až do čtyř hodin a jako takový bonus navíc padám přímo na hubu z kolejí do kopřiv. No, radost pohledět. Mám sto chutí zůstat ležet, ale z posledních sil se zvedám.


fans
Před ubytovnou potkávám drobounkou blondýnu, sotva dvacetiletou. A jestli chci orál, jen za pět set. Má šíleně smutný oči a klepou se jí ruce. Je ošklivá a celkově nic moc. Chudák. Stejně bych ji nedal, na to se mám moc rád. Jdu radši spát (aspoň hodinu). Zdá se mi, že se klaním samotnému kultu Chulthu.

Probudím se do ticha a tmy. Je mi zima. Zapomněl jsem zavřít okno. Nejsem zvyklý na procitnutí o samotě a tak dělám brrr, brrr. Převléknu se a na šestou ráno už stojím zase na nádraží. Musím brzy domů. Koupil jsem si Coca colu, jednak abych neusnul a hlavně abych podpořil USA, někde jsem četl, že na tom nejsou poslední dobou moc dobře. K tomu chroupám čerstvé makové loupáky, co mám tak rád.

with bands:
with Neocaesar


with Anthem
with Hypnos

with Bruno - Hypnos
Promítám si na sítnici včerejší parádní večer. Znovu slyším jednotlivé kapely. Perfektní den, spousta přečtených kapitol a hlavně večer skvělá hudba. Hlava vyčištěná. Zase můžu na chvilku mezi "normální" lidi. Kolem vlaku se po loukách válí mlha, přistupují nějaké studentky, rozjívené, veselé, mladé. Plzeň je konečně tu. Nakupuji rodině snídani. Vítáme se a celé ráno vyprávím, jaké to v Budějovicích bylo. Nešetřím superlativy.


new t-shirt and CD - HYPNOS, NEOCAESAR 
Děkuji všem, kdo se jakýmkoliv způsobem o středeční koncert přičinili. Bylo mi s vámi moc dobře, neskutečně jsem si to užil! Ať vás provází síla! A pokud se někdy také cítíte jako Bílé vrány, tak nezoufejte, je nás hodně. My se ale nedáme, budeme sví! V křivácích, v metalových tričkách, v odrbaných džínách. My zase vyrazíme na koncerty svých oblíbených kapel, protože tam je svět ještě v pořádku. Howgh, domluvil sem. Výtečný metalový výlet!

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
Share this games :

TWITTER