DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 23. září 2017

Home » » Report, photos, video - IMMOLATION, AZARATH, MELECHESH, SINCARNATE - club Nová Chmelnice, Prague - 22. 9. 2017

Report, photos, video - IMMOLATION, AZARATH, MELECHESH, SINCARNATE - club Nová Chmelnice, Prague - 22. 9. 2017

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

club: Nová Chmelnice - http://www.novachmelnice.cz/
promoter: Obscure Promotion - http://obscure.cz/cs/events/

Už zase zní zvony. Bijí do rytmu pohasínajícího srdce. Svolávají nás k bohoslužbě za všechny, kteří odešli z tohoto světa. Slyšíte ten krásný zvuk umíráčku? Jsem zase jak na trní, v práci k neudržení, natěšený. Do Prahy mi totiž přijedou IMMOLATION a AZARATH. Kapely, jejichž hudba mi koluje v krvi snad odnepaměti. Vstupenku jsem koupil asi jako jeden z prvních, doma nabil baterie do foťáku, zařídil si, abych mohl dřív na vlak, křivák vyleštěn:). Můžu vyrazit, jsem připraven.


Azarath

Manželka kroutí hlavou. Zase vlakem? A přijedeš až ráno v sobotu? Kývám jen souhlasně do rytmu. Ona to ví, vždyť mě zná a je metal, ale přesto má starost, holka moje hodná. Ví o našem prokletí, ví o zvonech, určitě jí také zní hlavou. V pátek jdu do práce v křivákovi, vyslechnu si pár hlášek od disko kolegů. Jen se usmívám, vím své. Nějak moc nevnímám své pracovní povinnosti, provádím je automaticky, jako robot. Poslouchám k tomu poslední alba výše zmíněných kapel a představuji si, jak to bude večer vypadat.


Melechesch

Jdu rovnou na vlak, odjíždíme ve tři. V Rokycanech se nalodí Mr. Opat (jinak kytara a hlas Mallephyr). Vítané zpestření a super doprovod. Jsme sice s tímhle talentovaným klukem od sebe pár let a trošku vypadám jako jeho táta (tedy ten vypadá lépe než já, ale zní to dobře), ale metal nás spojuje. Je o čem se bavit, je sranda - děkuji moc pane za společnost! Dáváme pivko, to se musí, cesta pak lépe utíká. Najednou jsme na hlaváku v Praze a čeká nás MHD. Kupujeme lístky a pohltí nás hlavní město.

Hospoda naproti Chmelnici je najednou vietnamská, se vším co k tomu patří. Vodové pivo a tuna nudlí. Kecáme a pomalu se dostáváme do koncertní nálady. To se nám brzy podaří a už jsme v sále.


Immolation

Klub Nová Chmelnice je takovým zvláštním prostorem. Alespoň tedy pro mě. Oni se hodně snaží, ale pořád se tam cítím poněkud divně. Ani vlastně nevím proč. Možná mi to tam připomíná staré socialistické diskotéky, nevím. Každopádně, pivo konečně Plzeň (47 Kč,- !) a pitelná. Čekáme na první kapelu a zdravíme známé. 

SINCARNATE - rumunský death doom metal, který sice dopředu neznám, ale baví mě. Připomíná mi lehce australské PRAETORIAN, případně francouzské DEATHRONIC. Každopádně, zajímavá hudba, po které se budu muset pohlédnout. Very dark, cold and maniacal death doom gig! I was satisfied!




AZARATH jsem neviděl strašně dlouho, vlastně si ani moc nepamatuji, kdy naposled. Odnepaměti patří k jedněm z mých nejoblíbenějších z polské scény a svému legendárnímu statusu tahle bezbožná parta šílenců obstála i v Praze. A to s velkou ctí. V okruhu několika kilometrů musely jeptišky brečet strachem. Hudba mnou prostoupila, rozdrásala, zničila, vyvrhla moji černou duši na parket a roztrhala ji jako vzteklí psi. Vynikající koncert po všech stránkách. Death/black metalové inferno s obrovskou silou! Polish maniacs played with enthusiasm, energy and are able to draw up their dirty play. Their cruel stories really come to life while desecrating everything holy. Totally right godless black/death metal! Hell!









Interview - AZARATH - The main theme of this album is Death.

MELECHESH  mám tak trošku problém. Mám rád jejich první alba, pak se vydali cestou, která mě příliš neoslovuje. S pražským vystoupením to bylo podobné. Pánové sice málem na pódiu vypustili duši, ale já se chvílemi trošku ztrácel. Jako celek ale dobré. Very good performance!








IMMOLATION a jejich "roztahaně" umrlčí melodie. Co se vlastně dá k této legendě a jejich absolutně profesionálnímu přístupu napsat? Byl to temný masakr, se stovkami krkolomných riffů, typického démonismu a šílenství. Možná chvílemi trošku spadl řetěz, ale to bylo způsobeno komplikovaností a délkou skladeb. Jako celek jsem si americké rouhače neskutečně užil. Bylo peklo? Bylo! A smrdělo sírou. Staré rány byly otevřeny, mokvaly v dunivém zvuku, kroutily se jak červi v mém mase. Ano, tohle byl death metal! Starý, poctivý, přesto propracovaný a drtivý. Kult a za mě opět skvělý zážitek! 


We were dance on the graves of our death metal's ancestors, we think about immortality and rattled  bones to the rhythm of the only one true death metal. American cult IMMOLATION is alived again with incredible strength and energy. Doom mood of open ed graves breathes from all sides at me. This gig was a obligation for all old school death metal maniacs. Welcome to hell! American deadly maniacs that knocked nails in our coffin! Excellent and morbid! Cult!













Recenze/review - IMMOLATION - Atonement (2017)

Zvuk byl solidní, i když jsem zaslechl názory, že nebyly slyšet bicí. Já jsem byl vcelku spokojen, i když je fakt, že třeba AZARATH měli bubny fakt utopené. 

Návštěvnost bych odhadoval na cca dvě stovky? Ale já fakt nemám odhad. Čekal jsem více lidí, ale death metal holt davy netáhne.

Organizace byla v pořádku. Jen pro nás z daleka se mohlo končit klidně o hodinu a půl dřív. Já vím, byl pátek, ale i tak jsme museli čekat až do 5 do rána na vlak. Což je už záležitost spíš pro mladší ročníky a tahle skutečnost může spoustu lidí odradit.

Poděkovat musím všem starým i novým známým, všem kamarádům za velkou podporu, kterou mému vašemu blogu projevujete - jste skvělí! Děkuju moc!

with MELECHESCH



Končí se, ti co, přijeli autem, jsou už nervózní, protože je čeká dlouhá cesta do domovů - loučíme se a přejeme - dobře dojeďte! My máme spoustu času. Teď to bude teprve masakr, říkám si a přehazuji tělo do úsporného režimu. Ještě, že jsem si vzal prášky. Jdeme noční Prahou, probírá se koncert a já si říkám, jak je to super, že mohu podobné večery prožívat. Pro mě, pro starou metlu se jednalo o příjemný death metalový večer po všech stránkách. Náročný, ale poctivý. Jde s námi Monika, která si chudák zkusí od dvou opilých metalistů spoustu popichování. Drží se ale velmi statečně a ještě jí to sluší. Rád jsem tě poznal kočko! Usadíme se cestou v jedné hospůdce, za mnou chodí teplý číšník a nosí mi speciály. Zavíráme a jde se na nádraží. Taková koncertní klasika. 

with AZARATH

with AZARATH

Vlak s trakčním motorem, který jsem sám kreslil se pomalu posouvá do Plzně. Ocitám se v takovém tom rozpoložení, kdy melete z posledního. Musím vydržet! Proč taky ne, jsem nabitý metalem. V Plzni studená tramvaj, přesednout a doma otevřená teplá náruč manželky, která právě vylezla z postele. Stejně ji miluju, že to se mnou vydrží. Tu moji nevyspalost, nevrlost, která mě provází celou sobotu.


with IMMOLATION




Mám už to dneska postavené tak, že si z toho nepřeberného množství koncertů hodně vybírám. Chtěl jsem vidět hlavně AZARATH. Ještě předtím, než odejdu jednou do death metalového důchodu. Sen se mi splnil. Díky moc za to! IMMOLATION mohu vidět vždycky, ale pro mě byli nekorunovanými "vítězi" večera Poláci. Možná jak jsem je dlouho neviděl nebo že jejich poslední desku protáčím hodně často. Skvělý byl ale celý večer, zvony na chvilku utichly, jakoby se chtěly nadechnout a odpočinout si. Já ale myslím, že nebude dlouho trvat a zase někam vyrazím. Mám totiž neodbytný pocit, že v dálce slyším umíráček...přeji hezký den a děkuji za pozornost! 

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

-------------------------------------------------------------------------------
Promotion!


info:



info:

Share this games :

TWITTER