DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 31. října 2017

Home » » Recenze/review - PÄNZER - Fatal Command (2017)

Recenze/review - PÄNZER - Fatal Command (2017)


PÄNZER - Fatal Command
CD 2017, Nuclear Blast

Vždycky, když potkám podobné kapely, bývám lehce skeptický. Na deskách, na kterých se totiž sejde tolik slavných osobností, bývá často velký problém s celkovým vyzněním. Nebudu to zdržovat, němečtí PÄNZER mě nepřesvědčili ani svým druhým albem.

Obal je klasický, nápady bych přirovnal k takovým o něco ostřejším a hutnějším SAXON, JUDAS PRIEST, ACCEPT. Samozřejmě s charismatickým hlasem páně Schmiera. Potud vše v nejlepším pořádku. Problémem je jiná věc, mě deska jednoduše vůbec nebaví. Opět.











Oproti předešlé nahrávce "Send Them all to Hell" z roku 2014 se mi zdá novinka víc propracovaná, možná i údernější. Vlastně jsou splněny veškerá pravidla slušného řemesla. Fanoušci budou určitě jásat a budiž jim přáno. Já je ale jednoduše nemůžu dostat ani po delší době "Fatal Command" do hlavy. Jako bych dopředu přesně věděl, jaký riff bude následovat, který motiv přijde jako další. Je to škoda, PÄNZER mi přijdou na rozdíl třeba od Schmierových HEADHUNTER jako totálně nevyužitý potenciál. Pokud tedy chcete nahrávku plnou osmdesátých let, se současným zvukem a nadšením, tak neváhejte. Já raději počkám, s čím přijdou pánové příště, třeba se konečně chytnu. Zatím totiž stojím úplně mimo. Za mě osobně průměrná deska, která není hodna jmen v bookletu.




sumarizace:

"Fatal Command" je druhým albem PÄNZER v řadě a opět je krásným úkazem toho, jak se to nemá dělat. Nevýrazné riffy, příliš dlouhé skladby. Chybí mi údernost, energie, síla, Mám raději pořádný, poctivý a plesnivý thrash metal, než tuctové, tisíckrát slyšené motivy. Přijdu si jako na hostině, kde jsem nucený jíst samé pokrmy bez koření, bez přísad. Ne, já nechci průměrné jídlo bez chuti, mám raději krvavý steak. Pár dobrých nápadů tohle album mezi mé oblíbence neposune. Já vlastně ani nevím, co bych měl napsat dalšího. Kdybych měl říct číslo, dal bych tak šedesát procent. Musel bych ale zavřít obě oči a zakrýt si uši. PÄNZER nahráli další obyčejné album, nic víc, nic méně. 




Asphyx says:


"Fatal Command" is the second album of PÄNZER in a row and it’s again a wonderful sign how it shouldn’t be done. Bland riffs, too long songs. I miss the punch, energy, power. I prefer good, honest and moldy thrash metal more than dozen, for thousand times heard themes. I'm coming like on a feastnqk where I had to eat the same food without spices, without additives. No, I don’t want to eat tasteless food, I prefer rare steak. A few good ideas can’t move this album amoung my favourite bands. I don‘t even know what I could write more. If I had to say a number, I'd give about sixty percent. But I would have to close both eyes and cover my ears. PÄNZER recorded the next ordinary album, nothing more, nothing less. 

tracklist:
01. Satan's Hollow
02. Fatal Command
03. We Can Not Be Silenced
04. I'll Bring You The Night
05. Scorn And Hate
06. Afflicted
07. Skullbreaker
08. Bleeding Allies
09. The Decline (…And The Downfall)
10. Mistaken
11. Promised Land


band:
Schmier (DESTRUCTION) - bass, vocals
Pontus Norgren (HAMMERFALL) - guitar
V.O. Pulver (G.U.R.D., POLTERGEIST) - guitar
Stefan Schwarzmann (ACCEPT, ex-RUNNING WILD) - drums


https://www.facebook.com/TheGermanPanzer
http://www.nuclearblast.de/en/shop/index.html
Share this games :

TWITTER